به گزارش ایرنا، آیت الله صالحی مدرس دینی و مشاور ریس جمهور افغانستان به خبرگزاری آوا گفت: اعطای مصونیت قضایی به سربازان آمریكایی مخالف دستورات اسلام ،قرآن و ارزش های ملی مردم افغانستان است.
آیت الله صالحی تاكید كرد كه امضای پیمان امنیتی و مصونیت قضایی نه تنها حاكمیت ملی و اقتدار ملی افغانستان بلكه دین و ارزش های دینی را مورد تهدید قرار می دهد.
معاون علمای شیعه افغانستان پذیرفتن مصونیت قضایی را برای ملت افغانستان، عین بردگی توصیف كرد و گفت: افغانها برای آزادی قربانی های بی شماری داده اند، اكنون نباید تن به بردگی دهند.
آیت الله صالحی با اشاره به رشادت ها و مجاهدت های مردم مسلمان افغانستان برای حفظ استقلال و سربلندی این كشور در جنگ با نیروهای انگلیس و شوروی، تصریح كرد: این مردم سمبل مقاومت، استقامت، دینداری و جهاد هستند و این همه شهیدی كه در راه اسلام داده اند اقتضا می كند كه مصونیت قضایی را نپذیرند.
حامد كرزی رئیس جمهور افغانستان پیش از این درخواست آمریكا برای امضای پیمان امنیتی كابل - واشنگتن و اعطای مصونیت قضایی به نظامیان آمریكایی در افغانستان را در صلاحیت دولت كابل ندانست و گفت كه لویه جرگه یا مجلس بزرگان و ریش سفیدان و پارلمان افغانستان باید در این باره تصمیم بگیرند.
لویه جرگه مشورتی افغانستان صبح روز پنج شنبه در پی فراخوانی كرزی با حضور 2500 نماینده در كابل تشكیل شد تا در باره پیمان امنیتی كابل واشنگتن و مصونیت قضایی نظامیان آمریكایی در افغانستان نظر مشورتی خود را اعلام كند.
اعضای این جرگه، از اعضاي مجلس، شوراهاي استانی، علما، متنفذین قومي، زنان، اعضاي جامعه مدني، نمایندگان عشایر ، معلولین، تاجران و صنعتكاران، حقوق دانان، استانداران، نامزدان ریاست جمهوري و نمایندگان مهاجرین افغانستان در دیگركشورها، تشكیل شده است.
شركت كنندگان در لویه جرگه در 17 بخش و 50 كمیته كاری تقسیم شده اند و قرار است بعد از ظهر روز یكشنبه نظر خود را اعلام كنند.
كرزی در مراسم افتتاح لویه جرگه گفت در صورتیكه مجلس بزرگان و ریش سفیدان و همچنین مجلس نمایندگان افغانستان این پیمان امنیتی را امضا كنند، دولت افغانستان امضای پیمان امنیتی كابل - واشنگتن را به بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در فروردین 93 موكول خواهد كرد.
آمریكا در واكنش به این سخنان كرزی تاكید كرد این پیمان باید تا شش هفته دیگر به امضای دولت افغانستان برسد.
جان كری وزیر امور خارجه آمریكا پیش از این در سفری به كابل اعلام كرد در صورتیكه مصونیت قضایی نظامیان آمریكایی در افغانستان پذیرفته نشود آمریكا با قطع كمك های مالی به افغانستان خاك این كشور را ترك خواهد كرد.
آساق**ع.ن**1501
تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۳
كابل - ایرنا - آیت الله محمد هاشم صالحی مشاور رییس جمهور افغانستان در امور دینی اعطای مصونیت قضایی به سربازان آمریكایی در افغانستان را به معنای زیر سوال بردن استقلال و نقض حاكمیت ملی این كشور دانست.