تهران - ايرنا - سرپرست مركز گردشگري دانشجويان ايران گفت: 'عضويت اسمي' و نه 'فعالانه' ايران در سازمان جهاني گردشگري موجب از دست رفتن فرصت ها و عرصه هايي شده است كه بهره برداري از آن ها با كمي حرفه اي گري، انتظام در فعاليت ها و دلسوزي امكان پذير خواهد بود.

«بابك ارسيا» روز شنبه از به روز رساني نشدن اطلاعات مربوط به ايران در سايت سازمان جهاني جهانگردي انتقاد كرد و گفت: ايران به‌رغم آنكه يكي از نخستين اعضاي اين سازمان از سال 1975 به حساب مي آيد اما در صفحه مربوط به ايران در اين سايت جز نشاني پستي و شماره تماس اطلاعات ديگري در دست نيست و ذيل وقايع مربوط به ايران صرفا «عنوان» چند برنامه و همايش گنجانده شده است.

بنا بر اعلام مركز گردشگري علمي فرهنگي دانشجويان ايران، وي افزود: همچنين اطلاعات به زبان انگليسي و ساير زبان ها در سايت هاي ملي نظير سايت سازمان ميراث فرهنگي تقريبا به صورت نيمه فعال است و به تبع پاسخگوي گردشگران غيرايراني نيست.

ارسيا با اشاره به «كدهاي جهاني اخلاق جهاني جهانگردي» مصوب اين سازمان بين المللي اظهار داشت: در صفحه مربوط به كدهاي اخلاق جهاني جهانگردي در سايت اين سازمان كدهاي ده گانه توسط نزديك به 50 كشور به زبان ملي آن ها و در قالب «پي دي اف» بارگذاري شده است.

وي افزود: با اين حال اين كدها در صفحه مربوط به ايران و چند كشور نظير اتيوپي، لسوتو، سوريه و ويتنام، توسط اين كشورها ترجمه نشده است.

به عقيده سرپرست مركز گردشگري دانشجويان ايران، اين غفلت در حالي است كه ايران حق عضويت در اين سازمان را از منابع ملي مي پردازد و يكي از اعضاي كميته‌ كد اخلاق گردشگري در دنيا به حساب مي آيد.

ارسيا تاكيد كرد: بي تفاوتي و شلخته كاري به اين شيوه زيبنده و مناسب ايران نيست.

عضو هيات علمي جهاد دانشگاهي همچنين افزود: ايران مديريت گردشگري خود را با در نظر گرفتن چارچوب‌ها و موازين اخلاقي تنظيم كرده است و بديهي است حداقل در حوزه مباحث و مجامع مربوط به «اخلاق جهانگردي» حضور اثربخش و فعاليت كارآمد ايران مورد انتظار است.

وي افزود: دقت نظر در عرصه هايي نظير اين موجب معرفي و ترويج زبان فارسي در كنار نزديك به 50 زبان و خط زنده دنياست كه هر روزه مخاطبان زيادي از سراسر دنيا به خود جلب مي كند.

سرپرست مركز گردشگري علمي – فرهنگي دانشجويان ايران در پايان گفت: اين مركز متن سند مربوط به كدهاي جهاني جهانگردي را با همكاري مترجمان مبرز به صورت فني ترجمه كرده و اين آمادگي را دارد كه از طريق مراجعي كه براي به روز رساني اطلاعات ايران در اين سايت دسترسي دارند، به نشر آن اقدام كند.

«كميته‌ كد اخلاق گردشگري» در سال 1999 با هدف ارتقاي مسئوليت‌پذيري و پايداري در گردشگري، آغاز به كار كرد و به‌عنوان يكي از كميته‌هاي فعال اين سازمان، ادبيات اخلاقي را بيش از پيش در گردشگري دنيا ترويج كرد كه «كدهاي جهاني اخلاق جهاني جهانگردي» در 10 بند از ثمرات اين كميته است كه نه ماده آن مختص مقصدها، دولت‌ها، متصديان تور، برنامه ريزان، كارگزاران مسافرتي، كاركنان و مسافران است و ماده دهم به نكات اجرايي مورد توجه در آن تأكيد دارد.

فراهنگ**2025 1418