سرپرست هيات باستان شناسي روز شنبه در گفت و گو با ايرنا اظهار كرد: اين مطالعات با مجوز رسمي پژوهشكده باستان شناسي كشور، كليد خورده و تا 15 بهمن ماه امسال ادامه خواهد داشت.
«غفور كاكا» افزود: دامنه و محدوده عملياتي اين مطالعات حاشيه شرقي زاگرس مركزي شامل شهرستانهاي كميجان، خنداب و شازند است.
وي توضيح داد: يك تيم هشت نفره مشتمل بر متخصصان باستان شناسي و نقشه برداري و خبرگان علوم ميان رشته اي درجمع آوري و تحليل داده ها اين دوره پيش از تاريخ همكاري دارند.
كاكا بيان كرد: در اين پژوهش كار انطباق ويژگي هاي دوره مس سنگي به عنوان يكي از ادوار مهم تاريخي از طريق نقشه برداري حرفه اي، جانمايي و تجزيه و تحليل داده ها انجام مي شود و نقش و ربط اين حوزه با ساير مناطق زاگرس مركزي در شباهتهاي فرهنگ باستان ارزيابي مي شود.
وي ادامه داد: دوره مس سنگي (Chalcolithic يا Copper Stone Age ) عبارت است از دورهاي واقع در ميان نوسنگي و عصر مفرغ كه در آن از سنگ و ابزارهاي مسي استفاده ميكردند و اين دوره مرحله گذار ميان صنايع عصر سنگ و عصر مفرغ است كه با دگرگوني هاي فرهنگي و روابط بازرگاني شناخته ميشود.
اين باستان شناس گفت: دوره مس سنگي فرهنگهاي مربوط به هزاره پنجم و هزاره چهارم قبل از ميلاد را شامل مي شود و به سه دوره مس سنگي قديم ، مياني و جديد تقسيم بندي مي شود.
وي ادامه داد: نمونه هاي برجسته اي از سكونتگاه هاي مربوط به اين دوره پيش از تاريخ در استان مركزي شناسايي شده كه از جمله آن مي توان به محوطه تاريخي سرسختي در شهرستان شازند اشاره كرد.
وي اظهار كرد: بيشترين تمركز پژوهشي اين مطالعات بر سفالينه و ابزارهاي سنگي است و در مطالعات تكميلي آينده لزوم پيگيري زواياي جديد دنبال خواهد شد.ك/3
560/559
تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۴
اراك- ايرنا- مطالعات باستان شناسي سكونتگاه هاي دوره ' مس سنگي ' در حاشيه رودخانه قره چاي استان مركزي آغاز شد.