سران گروه 8 برگزاری نشست امسال را موفقیت آمیز توصیف کردند ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/04/19 توکیو - سران هشت کشور بزرگ صنعتی عضو گروه 8 روز چهارشنبه و در پایان اجلاس سه روزه خود در هکایدو واقع در شمال ژاپن در گفت و گو با خبرنگاران نشست امسال را مثبت ارزیابی کردند.
به گزارش تلویزیون سراسری ژاپن (ان.اچ.کی ) ، سیلویو برلسکونی نخست وزیر ایتالیا در این زمینه گفت: اجلاس امسال نتیجه رضایت بخشی به دنبال داشت.
به گزاری ایرنا به نقل از ان.اچ.کی، برلوسکونی که سال آینده میلادی ( 2009) کشورش میزبان نشست آتی سران گروه 8 است، افزود: نشست آتی سران گروه 8 گامهای مهمی را برای ایجاد چارچوب جدیدی برای مقابله با گرمایش جهانی که جایگزین پروتکل کیوتو خواهد شد، برخواهد داشت .
وی اضافه کرد: نشست آتی سران گروه 8 در مادالنا ایتالیا یک نشست بزرگ اقتصادی با حضور کشورهای توسعه یافته ای نظیر چین و هند که اقتصاد آنها رو به شکوفایی رفته است ، خواهد بود.
گوردون بروان نخست وزیر انگلیس نیز در گفت و گو با خبرنگاران ، نشست سران گروه 8 را به دلیل آن که گفت و گوهای گرمی در خصوص مقابله با گرمایش جهانی در آن برگزار شد، ستود.
بروان گفت: این نشست به دلیل آن که سران گروه 8 با اهداف بلندمدت و کوتاه مدت مقابله با گرمایش جهانی موافقت کردند ، گام بسیار بزرگی بود که برداشته شد.
کوین راد نخست وزیر استرالیا نیز که از جمله کشورهای توسعه یافته در اجلاس سران در هکایدو حضور یافته بود، کشورهای عضو گروه هشت و کشورهای توسعه یافته که بیش از 80 درصد از انتشار گازهای گلخانه ای را به عهده دارند به برگزاری مذاکرات سازنده در این زمینه فراخواند.
وی همچنین خواستار انتقال فن آوری های نوین در زمینه مقابله با گرمایش جهانی از سوی این کشورها شد.
وی خاطرنشان کرد: چنین اقدامی باید در راستای اهداف بلندمدت برای مقابله با گرمایش جهانی و تغییرات آب و هوایی و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای تا سال 2050 میلادی به سطح نصف کنونی ،انجام شود.
راد، گفت: این که آیا گرمایش جهانی از متوقف خواهد شد یا خیر ؟ به 16 کشور صنعتی و توسعه یافته بستگی دارد.
جرج بوش رییس جمهوری آمریکا نیز در این زمینه گفت: نشست سران گروه 8 دستاورد خوبی داشت و آن یک اجماع کامل برای مقابله با گرمایش جهانی بود.
بوش از یازوئو فوکودا نخست وزیر ژاپن و رییس نشست امسال سران گروه 8 به دلیل برگزاری این نشست قدردانی کرد.
وی که کشورش بزرگترین کشور انتشاردهنده گازهای گلخانه ای در جهان است و از پیوستن به پروتکل زیست محیطی کیوتو برای کاهش انتشار این گازها خودداری می کند، گفت: ضروری است کشورهای بزرگ انتشاردهنده گازهای گلخانه ای برای مقابله با این پدیده پشت میز مذاکره بنشینند و نشست کیوتو از این جمله نشست ها بود.
وی گفت: دستیابی به اهداف بلندمدت در کاهش انتشار گازهای گلخانه ای براساس طرح ارایه شده مبنی بر کاهش 50 درصدی تا سال 2050 میلادی طرحی کاری است.
هوجین تائو رییس جمهوری چین نیز در نشست مشترک کشورهای توسعه یافته و هشت کشور بزرگ صنعتی عضو گروه 8 از آمادگی کشورش برای افزایش تلاش ها در این کشور برای مقابله با گرمایش جهانی خبر داد.
هو افزود: اقدامات لازم برای مقابله با گرمایش جهانی باید به گونه ای باشد که بر رشد اقتصادی کشورها تاثیری وارد نکند.
وی اضافه کرد: دولت چین نیاز دارد به دلیل عدم توازن بین مناطق مختلف این کشور در زمینه توسعه ، بر رشد اقتصادی کشورش متمرکز باشد.
وی همچنین خواستار ایجاد مکانیزمی شد که کشورهای توسعه یافته بتوانند به تامین مالی و حمایتهای فنی برای کشورهای در حال توسعه بپردازند.
آساق 1392**/280/6 شماره 206 ساعت 20:11 تمام
تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱