تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۹

تهران - ايرنا - دومين دوره آموزش پيوست‌نگاري فرهنگي در محل دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي آغاز به كار كرد.

رئيس كميسيون فرهنگي‌ - اجتماعي و پيوست‌نگاري فرهنگي دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي در آغاز نخستين جلسه از دوره جديد آموزش پيوست‌نگاري فرهنگي ضمن اشاره به تصويب و ابلاغ نظام‌نامه پيوست‌نگاري فرهنگي به تشريح دلايل تشكيل اين دوره‌هاي آموزشي پرداخت.

«حسن بنيانيان» افزود: هر فعاليتي از هر جنس، حتما هم داراي موارد مثبت فرهنگي و هم داراي موارد مخرب فرهنگي است كه بايد همه آنها را شناخت، مثبت‌ها را تقويت كرده و مخرب‌ها را كاهش داد.

مدرس اصلي دومين دوره آموزش پيوست‌نگاري فرهنگي ادامه داد: هدف اصلي از تشكيل اين دوره‌ها، شكل‌گيري مجموعه‌هاي پيوست‌نگار فرهنگي در بين صاحب‌نظران داراي صلاحيت و شكل‌گيري بستر مناسب و تقاضا آفرين از سوي مديران اجرايي است.

وي ضمن ابراز نگراني از غلبه انديشه‌هاي غربي بر تئوري و اجراي پيوست فرهنگي، تدوين پيوست‌هاي فرهنگي براي تصميمات مهم با معيارهاي ديني و نيز ايجاد سازوكارهاي ارزيابي و نظارت در سطوح مختلف آن را از ديگر اهداف برگزاري اين دوره برشمرد.



** پيوست‌نگاري فرهنگي كشف نسبت هر فعاليت با فرهنگ است

معاون برنامه‌ريزي و هماهنگي دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي هم در اين دوره آموزشي با بيان اينكه اهميت فرهنگ زماني كه تاثير آن را كمتر مي‌بينيم، بيشتر است، افزود: فرهنگ همانند هوا است كه آن را تنفس مي‌كنيم و از اين منظر اهميت آن بسيار بالاست اما اهتمام به آن در جامعه ما كم است.

بنابراعلام دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي، «محمد اسحاقي» نياز به پياده‌سازي راهبردهاي فرهنگي را يادآور شد و اظهار داشت: اگر مي‌خواهيم وارد سطوح مختلف جامعه شويم لازم است با هر قشري با زبان همان قشر سخن بگوييم و پيوست فرهنگي اين ظرفيت را ايجاد مي‌كند.

وي با بيان اينكه همه سيستم‌هاي جامعه اعم از اقتصادي، اجتماعي، سياسي، حقوقي و نظامي بايد در راستاي تعالي فرهنگ جامعه باشد، گفت: نسبت هر فعاليتي با فرهنگ، از دو حال خارج نيست يا مثبت است و يا منفي، زيرا انسان به عنوان موجود فرهنگي فعاليتش نمي‌تواند خنثي باشد.

اسحاقي تاكيد كرد: بدين ترتيب پيوست‌نگاري فرهنگي را بايد كشف نسبت هر فعاليت با فرهنگ دانست.

معاون برنامه‌ريزي و هماهنگي دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي نتيجه گرفت كه هر فرد براي مديريت در هر بخشي بايد ابتدا مدير فرهنگي باشد تا تمامي فعاليت‌هاي تخصصي حوزه‌اش نيز در راستاي اهداف فرهنگي قرار گيرد.



** معناداري انقلاب اسلامي به معنايابي درست فرهنگي فعاليت‌هاي مختلف برمي‌گردد

معاون پژوهشي دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي به عنوان سومين سخنران افتتاحيه دومين دوره آموزش پيوست‌نگاري فرهنگي به تشريح لزوم توجه به اين امر پرداخت.

«احمد فضائلي» با ارائه مثال‌هايي از توجه به حوزه‌هاي سلامت، محيط زيست و حقوق در انجام پروژه‌هاي بزرگ، فرهنگ را يكي از تاييديه‌هاي دانست كه بايد تمام فعاليت‌هاي خرد و كلان داشته باشند.

وي پيوست فرهنگي را خواست و اراده مقام معظم رهبري دانست و افزود: هرچند بخشي از موارد مهم در اين حوزه در سند مهندسي فرهنگي آماده است اما سند پيوست‌نگاري فرهنگي مي‌تواند ورود به اهداف سند مهندسي فرهنگي از بعدي ديگر باشد.

فضائلي در پايان تاكيد كرد: معناداري انقلاب اسلامي به عنوان يك انقلاب فرهنگي، به معنايابي درست فرهنگي فعاليت‌هاي مختلف برمي‌گردد.

فراهنگ(1)**1055**1588