مشهد - ایرنا - رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: طراحی و تدوین 'طرح جامع و نظام یكپارچه مدیریت گردشگری سلامت' در دستور كار این سازمان قرار دارد.

'محمدعلی نجفی' روز سه شنبه در 'چهارمین كنفرانس گردشگری سلامت كشورهای اسلامی' در محل بیمارستان رضوی مشهد افزود: تدوین طرح جامع گردشگری سلامت در قالب كمیته ای متشكل از معاونان چند وزارتخانه و سازمانهای میراث فرهنگی و نظام پزشكی و نیز بخش خصوصی دنبال می شود.

معاون رییس جمهور اظهار داشت: در این راستا تاكنون فعالیتها و هماهنگیهایی انجام شده و امید است 'كمیته گردشگری سلامت' با استفاده از مجموعه اطلاعات موجود نظام یكپارچه مدیریت گردشگری سلامت را در ایران پیاده سازی كند.

وی در ادامه گفت: پارسال رشد بخش توریسم بیشتر از رشد اقتصادی كل دنیا بوده است، با توجه به رشد هشت دهم درصدی بخش توریسم از كل اقتصاد دنیا امروز بحث گردشگری كه یكی از شاخه های آن گردشگری سلامت است از جایگاه مهمی برخوردار می باشد.

نجفی افزود: گردشگری سلامت كه به لحاظ علمی و تخصصی دارای انواع و اقسام مختلفی است نباید صرفا با رویكرد اقتصادی مورد توجه قرار گیرد زیرا تامین بهداشت و سلامت شهروندان از وظایف دولت در هر كشوری است و این وظیفه در كشورهای اسلامی به عنوان فریضه دینی تلقی می شود.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه گفت: ایران دارای 80 هزار گردشگر سلامت در سال می باشد كه این رقم پایینی است لذا می بایست با مدیریت یكپارچه از ظرفیتهای كشورمان در این خصوص بهره ببریم.

وی افزود: این در حالی است كه ایران دارای جاذبه های فراوان طبیعی، تنوع آب و هوایی، وجود اقلیمهای مختلف و جاذبه های میراث فرهنگی متعددی است كه این جاذبه ها برای رونق گردشگری سلامت در كشور از اهمیت بسزایی برخوردارند.

نجفی حضور پزشكان و كادر درمانی متبحر و توانا و همچنین وجود بیمارستانها و مراكز درمانی مجهز و پیشرفته را از پتانسیلهای جمهوری اسلامی ایران در زمینه گردشگری سلامت عنوان كرد.

وی گفت: اكنون اطلاع رسانی گردشگری سلامت و بازاریابی بین المللی در این حوزه از ضعف زیادی در كشور برخوردار است بطوری كه در فضای مجازی اطلاعات كمی برای جستجوكنندگان این نوع گردشگری وجود دارد.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری 'استانداردسازی و اعتبار بخشی مراكز درمانی' را از دیگر ملزومات در بخش گردشگری سلامت عنوان و بیان كرد: همچنانكه بیمارستان رضوی مشهد موفق به اخذ بالاترین گواهینامه اعتبار بخشی بیمارستانی دنیا شده است باید دریافت این چنین گواهینامه های بین المللی برای همه مراكز درمانی دنبال شود.

وی فقدان هماهنگی لازم بین سازمانهای گردشگری، پزشكی و بخش خصوصی را از چالشهای گردشگری سلامت عنوان و بیان كرد: زنجیره ورود گردشگر خارجی از مبدا فرودگاه شروع شده و تا وقتی كشور را ترك می كند ادامه دارد.

نجفی افزود: بنابراین خدمات رسانی در این زنجیره باید به نحو مطلوب و شایسته برای گردشگر فراهم شود.

وی اظهار امیدواری كرد كه با برنامه ریزی انجام شده در آینده نه چندان دور گردشگران سلامت با طیب خاطر، جمهوری اسلامی را انتخاب كنند و با تجربیات بسیار مثبت كشور را ترك كرده و به فكر برگشت دوباره به كشورمان باشند.

'چهارمین كنفرانس گردشگری سلامت كشورهای اسلامی' طی روزهای چهارم و پنجم آذر ماه در بیمارستان رضوی مشهد ادامه دارد.

7487/659