'علي فرهادي' روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: علاوه بر محيط زيست يكي از مسوولان حفاظت از گونه هاي جانوري خود مردم هتسند كه توجه به اين امر حياتي و ضروري است.
وي، حفاظت از حيوانات نادر و در شرف انقراض را وظيفه ملي همه مردم، مسوولان و دوستداران محيط زيست دانست و اظهار كرد: جانواران كمياب قابل قيمت گذاري و دادن ارزش مادي نيستند براين اساس بايد از تمام ظرفيت ها براي حفظ اين گونه جانواران استفاده شود.
اين مسوول، با بيان اينكه گونه هاي جانوري مناطق حفاظت شده استان قزوين از رشد خوبي برخوردار است، خاطر نشان كرد: از مردم مي خواهيم كه نسبت به برقراري امنيت و آرامش در اين منطقه همكاري لازم را با محيط بانان انجام دهند.
به گفته وي، محيط زيست امانت و ثروت مشترك بشري است و تنها حافظان محيط زيست مردم هستند.
فرهادي بيان كرد: براساس سرشماري سالانه حيات وحش، شمار گونه هاي جانوري منطقه حفاظت شده استان قزوين يكي از زيستگاههاي منحصر به فرد كشور است كه نيازمند حفاظت جدي از سوي مردم است .
مدير كل حفاظت محيط زيست استان قزوين در ادامه از احيا و رها سازي 44 گونه جانوري شامل پستانداران و پرندگان در زيستگاههاي حيات وحش استان در سال جاري خبر داد و افزود: اين گونه ها شامل 36 پرنده و هشت پستاندار است كه به دليل آسيب ديدگي قادر به ادامه حيات در طبيعت نبودند و پس از عمليات درمان و احيا به زيستگاه اصلي خود بازگردانده شدند.
فرهادي بيشترين آمار رها سازي را مربوط به شاهين سانان اعلام و تصريح كرد: 17 گونه جانوري رها سازي شده در طول سال جاري متعلق به پرندگان شكاري از رسته شاهين سانان بوده كه در اين ميان سارگپه معمولي با هفت بهله بيشترين آمار را به خود اختصاص داده است.
وي با اشاره به نقش و اهميت دوستداران محيط زيست درحفاظت و حراست از ميراث طبيعي به خصوص گونههاي جانوري، خاطر نشان كرد: بسياري از گونههاي جانوري آسيب ديده توسط گروهاي مردمي به اين اداره كل تحويل داده ميشود كه اين كار در بسط و گسترش فرهنگ حفاظت از تنوع زيستي نقش بسزايي دارد و اين عمل بسيار پسنديده و قابل تقدير است.
مديركل حفاظت محيط زيست استان قزوين، به موضوع درمان و احياي اين گونههاي جانوري پرداخت و گفت: بعضي از اين گونه ها را علاقمندان به حيات وحش نگهداري و احيا ميكنند و تعدادي از آنها در باغ پرندگان شهرستان البرز روند درماني را طي كرده و سپس نسبت به رها سازي آنها در زيستگاه اصليشان اقدام ميشود.
فرهادي، از علاقمندان به محيط زيست و طبيعت خواست؛ در صورت مشاهده وحوش و پرندگاني كه در طبيعت آسيب ديدهاند مراتب را در اسرع وقت به اداره كل يا ادارات و واحدهاي تابعه محيط زيست استان اطلاع دهند تا نسبت به درمان و احياي اين گونه ها اقدام لازم صورت گيرد.
7390/616
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۲
قزوين - ايرنا - مديركل حفاظت محيط زيست استان قزوين، بر حفظ نسل گونه هاي جانوري كمياب در اين استان تاكيد كرد.