شيراز- ايرنا - كتاب ' فرداي كودك' در برگيرنده دروس ابتدايي براي آموزش موسيقي به كودكان در قالب يك اثر نوآورانه و تاثير گذار در رفتار كودكان در كانون فرهنگي ،هنري صبا شيراز رونمايي شد.

به گزارش خبرنگار ايرنا ، اين كتاب دربرگيرنده اشعار و ترانه هاي كودكانه است كه هنر مند معاصر فاطمه جنابي آن را نگاشته و با نقاشي ها و طرح هاي كودكانه و جذاب همراه كرده است .

سعيد نياكوثري آهنگساز و موسيقي دان برجسته استان فارس نيز بر روي متون اصلي ترانه هاي اين كتاب آهنگ هايي موزون گذاشته و بر اساس رفتار شناسي كودكان آن را به شيوه اي بديع براي آنان تدوين كرده است .

نياكوثري در حضور جمعي از مدرسين موسيقي و كارشناسان فرهنگي و در مراسم رونمايي از اين اثر فرهنگي ، هنري بيان داشت : كتاب فرداي كودك به زودي توسط انتشارات كانون فرهنگي ، هنري صبا منتشر خواهد شد.

وي ادامه داد : برنامه هاي مربوط به آموزش موسيقي كودك در جامعه ما بدون ضعف و كاستي نيست ، بسياري و اين كتاب قطره اي از درياي بيكران هنر گرانسنگ موسيقي ايران زمين است كه اميدواريم بتواند اداي ديني به فرهنگ بالنده سرزمين جاويد ايران و سرآغازي براي انجام كارهاي بزرگتر و مهم تر هنري در كشور باشد.

نياكوثري با بيان اينكه فرداي بهتر موسيقي كشور در گرو برنامه ريزي هاي مشفقانه است اضافه كرد: موسيقي كودك از ضرورتهاي فرهنگي است كه كمتر مورد توجه قرار گرفته و همانطور كه نظام آموزش و پرورش با اولويت بخشي و حركت به سمت كيفي سازي آموزش، سند تحول بنيادين را سر لوحه كار خويش قرار داده، لازم است حركتهايي چنين سازمان يافته در عرصه فرهنگي كشور به ويژه در حوزه موسيقي نيزانجام پذيرد.

دارنده پرچم افتخار از دانشگاه شيراز و نوازنده برتر جشنواره هاي فرهنگي هنري گفت: جوهره ي فرهنگ و هنر اصيل ايران، بينش و تفكر متعالي است و غني ترين پتانسيل فرهنگي در دسترس ذهن و ذائقه كودكان وجود دارد و بديهي است كه تاخير و بي توجهي در به كارگيري چنان اندوخته هاي ارزشمندي، مفهومي جز واگذاري سرمايه هاي كلان انساني به هنرهاي غير اصيل و مسموم كه هيات موسيقيايي آن در آهنگهاي مخرب معني مي يابد ندارد.

نياكوثري اعلام داشت: موسيقي ذائقه فطري بشر و جزء لاينفك نيازهاي روحي هر جامعه است و بررسي هاي اجتماعي گوياي آن است كه قبض و بسطهاي افراطي و نامعقول در زمينه موسيقي ملي، ثمري جز گرايش جوانان به شنيدارهاي غلط موسيقي و روي آوري به آهنگهاي مخرب كه هيچ سنخيتي با ارزشهاي اجتماعي ما ندارد نداشته است.

نياكوثري در ادامه با نواختن قطعاتي از كتاب فرداي كودك اظهار داشت: امروز بيشتر خانواده ها تك فرزندي مي باشند اين امر باعث شده است بچه ها نسبت به كارهاي جمعي استقبال زيادي نشان ندهند و روحيه مشاركت پذيري در آنها ضعيف باشد. در اين شيوه آموزش، آنچه مد نظر است اينكه بتوانيم حس هماهنگي، همكاري و همراهي را در كودكان تقويت نماييم.

وي با اشاره به مطلبي كه در مقدمه كتاب فرداي كودك قيد گرديده؛ مبني بر اينكه كودك شما هرگز اشتباه نمي نوازد! ؛ توضيح داد: موسيقي نقش مهمي در رشد فكري و يادگيري تحصيلي دارد ما برآنيم با كمك موسيقي اعتماد به نفس كودك را افزايش دهيم، با كمك مضرابهاي چپ و راست قدرت استفاده كودك در به كارگيري هر دو نيم كره مغز را تقويت كنيم و اين اهداف بسيار متعالي تر و مهم تر از نواختن صحيح نت كتاب است.

وي افزود: لذا والدين بايد توجه نمايند كه وسواس در دقيق نواختن نت ها و مقايسه با فلان نوازنده چيره دست اركسترهاي مطرح جهان بررسي نگردد.در اين شيوه آموزش بر آنيم به روشي نامحسوس، اشتباهات كودك در كلاس برطرف شود بي آنكه فشار اضافي و وازدگي در او پديد آوريم.

سعيد نياكوثري در سال 1365 قطعه بر بال عقاب را به يادبود فرمانده اسكادران هوايي ، و دلاورمرد عقاب تيز پرواز ايران زمين شهيد عباس دوران؛ ساخت كه در تالار آل احمد دانشگاه شيراز و در حضور خانواده اين شهيد به اجرا در آمد در كتاب ' فرداي كودك ' نيز قطعاتي با پيش زمينه حماسي و تقويت حس ميهن دوستي كودكان تنظيم كرده است.ك/2

677