به گزارش خبرنگار علمی ایرنا از منابع خبری ، یافتههای جدید علمی نشان میدهند كه مغز و روده ارتباطی قوی با یكدیگر دارند.
بر اساس گفته بسیاری از دانشمندان، مواد غذایی میتوانند در دستگاه گوارشی واكنشهایی ایجاد كنند كه باعث تغییرات روحی در انسان میشود. برخی از دانشمندان حتی گمان میبرند كه مواد غذایی بر شخصیتها نیز تاثیر میگذارند.
این ایده كه روده منشا احساسات انسان است، بخشی از پزشكی سنتی است. در سنتهای بهداشتی آسیایی، شكم مركز بدن و منشا استحكام روحی است، اما پژوهشگران مدت زمانی طولانی به این مساله اهمیت نمیدادند و آن را جدی نمیگرفتند.
در مغز انسان هیچ بخشی وجود ندارد كه مخصوص دستگاه گوارشی باشد، اما 4 تا 5 برابر اعصابی كه در نخاع وجود دارند، از دیوارههای روده میگذرند. این اعصاب حتی میتوانند مزههای مختلف غذا را نیز تشخیص دهند.
اما با وجود این شكم و مغز همواره در ارتباط هستند. مغز سیگنالهای مربوطه را از طریق گردش خون یا از طریق هورمونها دریافت میكند. سپس این سیگنالها در مغز به بخشی كه مربوط به احساسات است، انتقال داده میشوند.
این رابطه نزدیك بین شكم و احساسات در طی دوران تكامل انسان شكل گرفته است.
این مساله حتی در زندگی عادی برای همه مشخص است كه گرسنگی حال را بد میكند و اگر هم انسان از نظر روحی حالش خوب نباشد، اشتها ندارد.
غذایی كه انسان مصرف میكند، در مغز دقیقا ثبت میشود. اگر او اشتها داشته باشد و دستگاه گوارشیاش درست كار كند، سیستم درست است. اما اگر در دستگاه گوارشی اختلالی ایجاد شود، مغز متوجه این مساله میشود. به همین دلیل بسیاری از بیماریهای مربوط به روده با ترس و افسردگی همراه هستند.
تعدادی از پژوهشگران آلمانی تاثیرات مستقیم نوع غذا را بر رفتار و حالت موشهای آزمایشگاهی بررسی كردند.
این محققان درتحقیق خود به این نتیجه رسیدهاند كه نوع ماده غذایی تاثیر مستقیم بر حال موشها دارد.اگر این امر در میان انسانها نیز صدق كند، این یافتهای بسیار موثر خواهد بود، زیرا میتوان از این طریق با بیماریهای روحی و روانی مبارزه كرد. اما از طرف دیگر، برخی پژوهشگران با این یافتههای علمی محتاط تر برخورد میكنند و میگویند كه این مساله به فاكتورهای متعدد دیگری بستگی دارد.
دانشمندان قصد دارند كه در سال آینده تحقیقی در این مورد انجام دهند و كشف كنند كه تغییرات در نوع مواد غذایی چه تاثیراتی بر مغز انسان میگذارد.
علمی (4)**1354**1599
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۶
تهران - ایرنا - یافته های جدید علمی دانشمندان نشان می دهند كه مواد غذایی می توانند در دستگاه گوارش واكنش هایی ایجاد كنند كه باعث تغییرات روحی در انسان می شود و بر شخصیت انسان تاثیر می گذارد .