تهران - ایرنا - سفیر اتریش در تهران گفت: وین برای بهبود روابط تجاری و اقتصادی با ایران ابراز تمایل دارد و كشور متبوعش همواره در مقاطع بحران سیاسی هم ارتباط خود را با تهران حفظ كرده است.

به گزارش ایرنا از وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ فردریش اشتیفت در دیدار با قائم مقام این وزارتخانه افزود: اتریش دفتر اتاق بازرگانی خود را هیچگاه به روی ایران نبسته است و چنانچه تحریمها كمتر و وضعیت عادی شود، روابط اقتصادی دو طرف حالت انفجاری به خود می گیرد.

سفیر اتریش در تهران با بیان این كه، قطع ارتباط هوایی وین با تهران به دلیل ضرر و زیان مالی بود كه شركت اتریشی متحمل شد و دلیل دیگری نداشت تاكید كرد: دولت اتریش هیچگاه محرك تحریمها نبوده و اظهار امیدواری كرد با تغییر شرایط سیاسی و رفع تحریمها، دوران جدیدی از روابط اقتصادی با ایران آغاز شود.

در این دیدار، رییس اتاق بازرگانی اتریش نیز پیشنهاد كرد؛ هیاتی از ایران همزمان با برگزاری سمینار اقتصادی در اتریش كه به زودی برگزار می شود، به این كشور سفر كنند.

در این دیدار احمد دوست حسینی قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به روابط بازرگانی بین دو ایران و اتریش اظهار داشت: روابط دو كشور در سالهای اخیر به دلایل سیاسی تحت الشعاع قرار گرفته، اما انتظار می رود با شرایط جدید و عزم راسخ سیاسی دولت ایران برای رفع موانع و تعامل سازنده با كشورهای خارجی، روابط بازرگانی و اقتصادی با وین بهبود یابد.

وی گفت: تجار، بازرگانان، صنعتگران و سرمایه گذاران اتریشی برای بهبود روابط با ایران پیشتاز باشند.

این مقام مسئول تصریح كرد: حجم روابط و مبادلات تجاری فیمابین در حال حاضر اندك است و تناسبی با ظرفیتهای اقتصادی دو كشور ندارد.

وی با اشاره به سابقه فعالیت صنعتگران و سرمایه گذاران اضافه كرد: 20 سال قبل، در اكثر پروژه ها رد پایی از صنعتگران و سرمایه گذاران اتریشی وجود داشت كه امیدواریم در این دوره هم شاهد تحول و همكاری همانند گذشته باشیم.

دوست حسینی، زمینه های همكاری دو كشور را بسیار گسترده و شامل نفت، گاز و پتروشیمی، صنایع شیمیایی و غذایی و نیز دارویی برشمرد.

به گفته وی، قطع ارتباط پروازی و روابط محدود بانكی از عوامل محدود كننده روابط اقتصادی و تجاری تهران و وین است و خواستار همكاری بانكهای اتریشی در باز كردن LC واردات دارو به كشورمان شد.

مذاكرات مثبت ایران با گروه 1+5 دور جدیدی از استقبال كشورهای اروپایی برای همكاری های تجاری و اقتصادی را به دنبال داشته است.

اقتصام (1)**1559/1594