تهران - ایرنا - رئیس كل سازمان خصوصی سازی از آزادسازی 30 درصد سهام عدالت تا پایان سال خبر داد و گفت: هر چند 44 هزار میلیارد تومان سهام به بخش سهام عدالت تخصیص داده شده اما پول این رقم از طرف مشمولین به دولت پرداخت نشده است.

میر علی اشرف عبدالله پوری حسینی در ادامه نشستی خبری افزود: بنابراین این رقم باید از محل سود سهام عدالت به دولت بازگردد كه با احتساب آنچه تا پایان سال انجام خواهد شد، امید است این رقم جذب شود تا 30 درصد ثمن معامله برای دولت وصول شده و قابل آزادسازی باشد، اما این رقم یكسان نیست، زیرا برخی از این شركت ها تخفیف دارد و برخی به لحاظ حكم برنامه پنجم توسعه ندارند.

رییس سازمان خصوصی سازی ادامه داد: سهام عدالت از جمله دغدغه‌های سازمان خصوصی سازی و از بزرگترین و اصلی ترین دغدغه های هیات وزیران و رئیس جمهور است.

وی افزود: هفت سال از نخستین مصوبه واگذاری و اختصاص سهام شركت هایی در سبد سهام عدالت گذشته است اما هنوز هم ابهامات زیادی بر سر راه اجرای سهام عدالت وجود دارد.

وی تصریح كرد: بخشی از سهام شركت های گروه دو به سهام عدالت تخصیص یافته كه از این بخش، برخی از آنها قیمت گذاری و قطعی شده و برخی هنوز تخصیص نیافتند و وارد بورس نشده‌اند، بنابراین قیمت قطعی آن نیز مشخص نیست و برای این كه قیمت قطعی این شركت ها مشخص شود، باید وارد بورس شوند.

رییس كل سازمان خصوصی سازی با اشاره به این كه در حال حاضر مشكلی به نام شركت های سرمایه پذیر در بحث سهام عدالت داریم كه 15 شركت از آنها قیمت ندارند و وارد سبد نشده اند، افزود: همچنین مشمولین سهام عدالت نیز قطعی نشده اند، این در حالی است كه ستاد شناسایی مشمولان سهام عدالت كارگران فصلی و ساختمانی كه جزیی از 6 دهك جمعیتی سهام عدالت معرفی شده اند را شناسایی می كند.

پوری حسینی ادامه داد: در ابتدا هدف سهام عدالت 6 دهك درآمدی بود؛ منتها به دلیل اینكه این 6 دهك به خوبی قابل شناساسی نبودند، به 6 دهك جمعیتی و نه درآمدی بسنده شد و در نهایت با مصوبات دولت دهم به جای 6 دهك درآمدی، 7 دهك جمعیتی شناسایی شد، اما در داخل هفت دهك جمعیتی تفاوت درآمدی زیادی به چشم می خورد، زیرا در این گروه مددجویان كمیته امداد و كاركنان دولت هر دو قرار دارند كه اختلاف درآمدی زیادی بین اینها وجود دارد، بنابراین باید این سوال را پرسید كه آیا صلاح است همه این افراد به صورت یكسان از سهام عدالت برخوردار باشند و اینها مواردی است كه باید به آنها پاسخ داده شود.

وی گفت: در حال حاضر41 میلیون نفر مشمول سهام عدالت هستند، اما با ورود كارگران ساختمانی تعداد آنها به 50 میلیون نفر خواهد رسید، اما این افراد نمی توانند این شركت ها را مدیریت كنند، بنابراین سازمان خصوصی سازی به نیابت از طرف مشمولان سهام عدالت از ارزش سهام آنها حفاظت و مراقبت می كند و برای این منظور شركت های واسطی در نظر گرفته شده است.

رییس كل سازمان خصوصی سازی با تاكید بر این كه باید قبل از آزادسازی سهام عدالت ایرادات و ابهامات كلان و كلیدی در مورد شركت های سرمایه گذاری سهام عدالت و غیره برطرف و به آنها پاسخ داده شود، گفت: با این امر شاید شاهد آزادسازی آن مقدار از سهام عدالت كه اقساط آنها وصول شده و یا قابل تخصیص هستند، باشیم.



** همكاری وزارت ورزش با سازمان خصوصی سازی برای واگذاری باشگاه های استقلال و پرسپولیس

رئیس كل سازمان خصوصی سازی درباره واگذاری سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس گفت: بر اساس حكم قانون، این دو باشگاه باید واگذار شود، اما به جهت اینكه سهام آنها وارد بورس نشده و این كار پروسه ای زمان بر است، آماده سازی سهام و قیمت گذاری آنها صورت نگرفته است.

به گفته وی این باشگاه ها باید صورت های مالی و دارایی های خود را افشا كنند تا قابل قیمت‌گذاری باشند، اما اگر وارد بورس شوند قیمت سهام آنها مشخص خواهد شد و در مجموع قیمت گذاری سهام آنها مشكلاتی دارد.

وی با اشاره به رایزنی ها با وزیر ورزش برای واگذاری سهام این دو باشگاه گفت: همكاریهایی برای واگذاری سهام باشگاه های استقلال و پرسپولیس آغاز شده و امیدواریم در فرصت مناسب سهام آنها واگذار شود.



** سال آینده بخش بزرگی از واگذاری ها انجام می شود

رییس سازمان خصوصی سازی اعلام كرد: طرح هایی كه سه سال از افتتاح آنها گذشته باشد پس از سال 93 باید واگذار شوند در عین حال می توان گفت كه سال آینده سال اتمام اعظم واگذاری های خصوصی سازی است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه آیا خصوصی سازی در دولت یازدهم متوقف شده است یا خیر گفت: این عبارت غیردقیق است، دولت جدید حق دارد كه مروری در عملكرد خصوصی سازی دولت قبلی داشته باشد. اینكه برخی دستگاه ها به بهانه حاكمیتی بودن بخش های خود را از خصوصی سازی معاف كند باید گفت دستگاه های اجرایی وظایف و حوزه اختیاراتی دارند و اگر وزارتخانه اعلام كند كه در راستای اجرای وظایف نظارتی خود نیاز به ابزارهایی دارد آیا ما باید واگذار كنیم؟

پوری حسینی از ارایه نامه هایی توسط وزرای دولت قبلی برای ابطال برخی از واگذاری ها خبر داد و گفت: وزرا از دولت خواستار ابطال خصوصی سازی در دستگاه های خود شده بودند. البته قبول دارم كه یك توقف حدود دو ماهه (شهریور و مهرماه) به منظور شناسایی واگذاری ها، بررسی انحرافات و غیره وجود داشت اما از آبان ماه خصوصی سازی ها به طور مستمر انجام می شود و ادامه خواهد یافت به طوری كه در 5 ماهه پایانی امسال شاید به اندازه یكی دو سال گذشته سهام واگذار خواهیم كرد.

وی گفت: در بحث سهام عدالت بررسی هایی را طی یكی دو ماه گذشته انجام دادیم و گزارش آن را به هیات وزیران ارایه كردیم همچنین كارگروهی برای بررسی جزئیات واگذاری ها در مورد سهام عدالت تشكیل شده است.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در مورد تعریف عبارت خصولتی گفت: این كه بنگاهی در قالب شخصیت حقوقی باشد، به حكم قانون ایجاد نشده باشد، از اعتبارات دولتی استفاده كند و مدیران دولتی آن را اداره كنند و همچنین از این جا رانده از آنجا مانده باشد خصولتی است.



**واگذاری 17 درصد هلدینگ خلیج فارس به ارزش 10 هزار میلیارد تومان

وی با اشاره به بحث های طولانی در مورد هلدینگ خلیج فارس میان شورای رقابت و هیات واگذاری و چالش یك ساله میان آنها گفت: دغدغه شورای رقابت تامین شده اما واگذاری هلدینگ خلیج فارس مربوط به فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری است و شورای رقابت شش ماه پس از انجام این واگذاری در مورد آن اظهار نظر كرده است اما سازمان خصوصی سازی اخیراً بررسی هایی را در مورد دو زیرمجموعه این هلدینگ یعنی فجر و مبین انجام داد.

وی ادامه داد: در این بررسی ها مشخص شد كه این دو شركت هیچگونه اقدام انحصارانه و تبعیض آمیز طی شش ماه فعالیت خود انجام نداده اند اما باز هم مشغول تبادل اطلاعات و بررسی مسایل حقوقی هستیم تا مشكلات در این زمینه برطرف شود.

وی اظهارداشت: شورای رقابت نوپا است و برخی روش های شورا برای اولین بار اتفاق می افتد. بنابراین ایراداتی هم می تواند داشته باشد اما به مرور رفع می شود.

رئیس سازمان خصوصی سازی ادامه داد: 17 درصد هلدینگ خلیج فارس به ارزش 10 هزار میلیارد تومان ، با هماهنگی شورای رقابت به صورت بلوكی در هفته های آتی بر اساس مصوبه هیات وزیران عرضه خواهد شد،

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح كرد: سهام پالایشگاه لاوان و بندرعباس كه ارزش آنها بیش از 5 الی 6 هزار میلیارد تومان است بر اساس مصوبه هیات واگذاری عرضه خواهد شد. در همین حال، نیروگاه شهید رجایی نیز در لیست واگذاری ها قرار دارد ، بنابر این 20 هزار میلیارد تومان ارزش سهام 4 شركت مذكور است كه به زودی واگذار خواهد شد و 40 درصد كل ارزش واگذاری ها طی سال های گذشته را شامل می شود. همچنین 17 درصد سهام سایپا در سبد واگذاری ها قرار دارد.

وی همچنین درمورد اظهارات كردزنگنه رئیس اسبق سازمان خصوصی سازی مبنی بر اینكه واگذاری ها به سبك چینی انجام می شود، گفت: شاید این گفته كردزنگنه به این دلیل بوده است كه بخش خصوصی در كشور ما تقویت نشده است. امیدواریم واگذاری ها ابتدا به بخش دولتی و سپس از طریق آن به بخش خصوصی انجام نشود تا چنین مسایلی نیز مطرح نشود.



**درآمد 7 هزار میلیارد تومانی خصوصی سازی در بودجه 93

پوری حسینی در مورد رقم خصوصی سازی در بودجه سال 93 گفت: خوشبختانه نگاه دولت در بودجه سال آتی به سازمان خصوصی سازی نگاه بودجه ای نیست. برای سال جاری 6 هزار و200 میلیارد تومان درآمد عمومی برای سازمان خصوصی سازی در نظر گرفته شده بود كه این رقم در بودجه سال آینده به 7 هزار میلیارد تومان خواهد رسید و این رقم منطقی است و این سیگنال را به ما نمی دهد كه واگذاری ها باید به سرعت انجام شود و امیدواریم كه این روند در مجلس تغییری نكند.

وی ادامه داد: امسال از آنچه كه وظیفه قانونی سازمان خصوصی سازی بوده 30 درصد نیز جلوتر هستیم.

اقتصام(3)** 9141 **1561