'راحله جاتن' روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا، با اشاره به اينكه عدم مناسبسازي معابر عمومي و ادارههاي دولتي از جمله مشكلات معلولان در قزوين است، اظهار كرد: وزارت كشور مسووليت طرح مناسبسازي اين مكانها را به استانداريها واگذار كرده است.
وي افزود: استانداري قزوين با تشكيل كميتههاي تخصصي استاني و شهرستاني ارزيابي مراكز دولتي را براي اجراي اين طرح آغاز كرده است.
اين مسوول، با اشاره به اينكه جلسات كارشناسي مناسبسازي معابر عمومي و خيابانها برگزار شده تا اين مناسب سازي با هدف افزايش رفاه معلولان پيگيري شود، بيان كرد: كارشناسان بهزيستي در اين جلسات حضور داشته و طرح و ايده خود را ارائه دادند و مصوبههاي خوبي در اين جلسات به تصويب رسيده است.
وي ادامه داد: مناسبسازي معابر عمومي و خيابانها طبق اين مصوبهها به خوبي اجرا نميشد كه در اين راستا مقرر شد جلسه آموزشي براي مهندسان استان قزوين برپا شود تا پيمانكاران در جريان نحوه مطلوب اين مناسبسازي قرار گيرند.
اين مسوول، مهمترين مشكل در مناسبسازي معابر عمومي و خيابانها را فرهنگسازي در جامعه عنوان كرد و گفت: بايد فرهنگ مناسبسازي با هدف رفاه جامعه هدف بهزيستي و تسهيل در شرايط حضور آنان در بين مردم نهادينه شود تا هر صنفي جلوي در مغازه خود را طوري مناسبسازي كند تا هر مراجعهكنندهاي اعم از معلول و غير معلول به راحتي وارد آن شود.
معاون توانبخشي مديركل بهزيستي استان قزوين با بيان اينكه، نگرش خوبي در مناسبسازي معابر عمومي و خيابانها در استان قزوين ايجاد شده است، اظهار كرد: اين مناسبسازي بصورت پايلوتي انجام ميشود تا نقايص و معايب برطرف شود، البته هنوز به نقطه ايدهآل نرسيديم ولي نسبت به گذشته بهتر شده است.
جاتن، با اشاره به اينكه مناسبسازي معابر و اماكن عمومي با هدف افزايش رفاه معلولان از مهمترين برنامههاي اداره كل بهزيستي استان قزوين است، يادآور شد: اين اداره كل براي تحقق اين هدف با نهادهاي مختلفي ارتباط دارد كه امسال اين همكاري مطلوب بوده است.
اين مسوول اجراي طرح تشخيص معلوليت بينالمللي ICF را از جمله برنامههاي اداره كل بهزيستي استان قزوين عنوان و بيان كرد: با اجراي اين طرح كارتهايي به معلولان داده ميشود كه درجه و نوع معلوليت مشخص است و با تعريف كدگذاري بينالمللي اين كارتها در داخل و خارج از كشور اعتبار دارند.
معاون توانبخشي اداره كل بهزيستي استان قزوين با اشاره به اينكه 210 معلول ضايع نخاعي گردني زير پوشش اين اداره كل است، يادآور شد: اداره كل ياد شده ماهيانه مبلغي را به عنوان مستمري به آنان پرداخت ميكند.
جاتن با اشاره به اينكه اجراي طرح مراقبين از ديگر برنامههاي بهزيستي قزوين است كه تا پايان امسال اجرا ميشود، ابراز كرد: در اجراي اين طرح آموزش نحوه مراقبت و برخورد صحيح با معلول و انواع خدمات توانبخشي به افراد مراقب آموزش داده ميشود.
معاون توانبخشي مديركل بهزيستي استان قزوين با بيان اينكه برخي خانوادههاي معلول متقاضي نگهداري از آنان بودند كه بهزيستي نخست از آنان در طرح ياد شده استفاده و جذب كرده است، عنوان كرد: 60 نفر از شهرستان قزوين و 20 نفر از شهرستان البرز جذب اجراي اين طرح شدند.
7389/616
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۶
قزوين - ايرنا - معاون توانبخشي مديركل بهزيستي استان قزوين، با بيان اينكه فرهنگ مناسبسازي معابر و اماكن عمومي در قزوين بايد نهادينه شود، گفت: با تحقق اين مهم بيشتر مشكلات معلولان در رفت وآمد برطرف و شرايط مناسب حضور آنان در جامعه تامين ميشود.