تهران- ايرنا- رئيس نمايندگي كميته بين المللي صليب سرخ جهاني در تهران، گفت: با توجه به ثبات ايران نسبت به ساير كشورهاي منطقه، مقدار بودجه اي كه اين كميته در سال آينده ميلادي براي فعاليت هاي بشردوستانه اين كشور درنظر گرفته، چهار و نيم (4.5) ميليون فرانك سوئيس است.

به گزارش خبرنگار اجتماعي ايرنا،« اوليوير مارتين» روز يكشنبه در نشست خبري در دفتر نمايندگي كميته بين المللي صليب سرخ در تهران، از جمهوري اسلامي ايران به عنوان كشوري با ثبات و پايدار ياد كرد كه مستقل بوده و از اين منظر با ساير كشورهاي همسايه تفاوت هاي چشمگيري دارد.

مارتين با اشاره به اين كه كميته بين المللي صليب سرخ براي سال 2014 ميلادي فعاليت ها و تعاملات خوبي با ايران در نظر گرفته است،افزود: همكاري با دولت هاي جمهوري اسلامي ايران و عراق در خصوص بررسي مسائل جنگ عراق و ايران و مفقودين اين جنگ نيز يكي از اموري است كه سال آينده در دستور كار صليب سرخ قرار دارد.

وي از جمله رويكردهاي اصلي كميته بين المللي صليب سرخ در سال 2014 ميلادي را ادامه همكاري با شريك اصلي كاري خود در ايران يعني جمعيت هلال احمر جمهوري اسلامي عنوان كرد.

مارتين گفت: دو مأموريت اصلي كميته بين المللي صليب سرخ در بحث تعامل با جمعيت هلال احمر ايران را ارتقاي آگاهي رساني در خصوص خطرات ناشي از انفجار مين و جستجوي افرادي است كه در جريان مهاجرت و زنداني شدن در ساير كشورها اعضاي خانواده هاي خود را گم كرده اند.

وي همچنين بر لزوم ترويج حقوق بشردوستانه در جمهوري اسلامي ايران تأكيد كرد و گفت: مشاركت كميته بين المللي صليب سرخ با جمعيت هلال احمر ايران و كميته ملي حقوق بشردوستانه از برنامه هاي در دست اجراي در اين نهاي بين المللي است.

مارتين در ادامه تقويت همكاري هاي كميته بين المللي صليب سرخ با محافل علمي و دانشگاهي در داخل ايران و گسترش فعاليت هاي مركز مطالعات تبليغي حقوق بشردوستانه در قم را خواستار شد و افزود: مشاركت دوسويه كميته با جمعيت هلال احمر نشان دهنده اهميت ابعاد مسائل حقوق بشردوستانه در سطح منطقه است.

وي خاطرنشان كرد: كميته بين المللي صليب سرخ نهادي بي غرض، بي طرف و مستقل است كه فعاليت هاي بشردوستانه آن حمايت از حيات و كرامت قربانيان جنگ و ديگر شرايط خشونت آميز وامداد رساني به آنهاست.

رئيس نمايندگي كميته بين المللي صليب سرخ در تهران، لزوم گسترش تعامل رسانه ها و خبرگزاري ها با اين كميته را يادآور شد و گفت: امروزه رسانه ها نقش اساسي در آموزش افراد و ارتقاي اطلاع رساني در خصوص مسائل حقوق بشردوستانه دارند.

مارتين از افغانستان و عراق به عنوان دو كشوري ياد كرد كه فعاليت هاي عمده كميته بين المللي صليب سرخ در اين دو كشور متمركز است.

وي با اشاره به بودجه مورد نياز كميته بين المللي صليب سرخ براي سال 2014 ميلادي، گفت: اين كميته براي فعاليت در مناطق عملياتي در كل جهان نياز به بيش از يك ميليارد فرانك سوئيس دارد.

مارتين افزود: اين بالاترين رقم مورد نياز بودجه اي است كه تاكنون كميته بين المللي صليب سرخ در تاريخ خود درخواست كرده است.

وي اظهارداشت: كميته بين المللي صليب سرخ فقط براي ادامه فعاليت هاي خود در سال 2014 ميلادي در افغانستان نياز به 82 ميليون فرانك سوئيس و براي فعاليت در عراق هم نياز به 60 ميليون فرانك بودجه دارد.

به گفته مارتين، كميته بين المللي صليب سرخ جهاني تلاش مي كند با ارتقاء و ترويج حقوق بشردوستانه و اصول جهاني انساني از درد و رنج جلوگيري كند.

اجتمام3**م.د**1293**1478