تهران - ايرنا - اين روزها هنگام مشاهده بسته هاي مواد غذايي، دارويي و بهداشتي علاوه بر درج نام و مشخصات آن ، تركيب مواد به كار رفته ، وزن و زمان توليد و انقضا ، علامت هايي نيز در بخش هاي پايين آنها چاپ شده است.

يكي از اين علامت ها كه به طور معمول در كنار نشان استاندار و ايرزوها قابل مشاهده است ، نشان سازمان غذا و دارو با تصوير سيب رنگي است كه بخش سمت راست آن آبي و سمت چپ به شكل برگ با رنگ سبز مي باشد.

برگ وسط آرم به صورت يك چشم طراحي شده است كه نمادي از وظيفه نظارتي سازمان غذا و دارو است و برگ نيز به عنوان نماد رويش و زندگي نظارتي كه سعي در حفظ و ارتقاي سلامت مصرف كننده دارد در نظر گرفته شده است.

برگ سبز رنگ دوم كه در بالاي نماد قرار داده شده است، نشان دهنده خط مشي متعالي سازمان بوده و روند ارتقاي سازمان را نشان مي دهد.

به طور كلي مبناي طراحي آرم سازمان غذا و دارو بر اساس نام مبارك الله و تداعي سيب به عنوان نماد سلامتي است. در نيمه چپ آرم از حرف F لاتين، حرف اول كلمه FOOD و به معناي غذا استفاده شده است.

در نيمه راست نماد نيز حرف D نخستين حرف كلمه DRUG به معناي دارو است و در نهايت شكل كلي آرم نشانگر F.D.O مخفف سازمان غذا و دارو(ORGANIZATION FOOD AND DRUG ) است.

نشان و آرم سازمان غذا و دارو كه از ابتداي تشكيل وزارت بهداشت تحت عناوين چون 'معاونت دارويي و غذايي'، 'معاونت درمان و دارو' فعاليت داشت و هم اكنون با عنوان 'سازمان غذا و دارو' فعاليت مي كند، 21 مهر ماه سال 1390 و همزمان با روز جهاني غذا رونمايي شد.

به طور كلي 'سازمان غذا و دارو' در سال 1385 با هدف نظارت بر دارو، مواد خوراكي، آرايشي و بهداشتي به عنوان يكي از معاونت هاي دانشگاه هاي علوم پزشكي كار خود را آغاز كرد.

معاونت غذا و دارو مجري دانشگاه هاي علوم پزشكي است كه عهده دار تامين و ارتقا سلامت مردم، امنيت غذايي، دارويي، آرايشي و بهداشتي جامعه است.

اين نهاد با احترام به ارزش ها و باورهاي ديني جامعه حداكثر اطمينان لازم را در خصوص امنيت و سلامت مواد غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي و دارويي براي كليه افراد جامعه فراهم مي آورد.

بر اساس قانون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي درج نشان سازمان غذا و دارو و شماره پروانه بهداشتي ساخت يا واردات يا شناسه نظارت بر روي برچسب مواد و فرآورده هاي غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي توليد داخل و وارداتي از نخستين روز سال1391 هجري شمسي اجباري شد.

در همين حال نشان ايمني غذا به شركت هايي اعطا مي شود كه كليه استانداردهاي توليد، نگهداري و توزيع را رعايت كرده باشند.

بر اساس آمارهاي موجود در حال حاضر بيش از 80 هزار پروانه نظارت بهداشتي براي محصولات غذايي صادر شده كه شامل صنايع غذايي و فرآورده ‌هاي نوشيدني و آشاميدني تحت نظارت دقيق مي شود كه اين اقلام در سال 1357 به 700 قلم كالا محدود شده بود.

80 هزار فرآورده غذايي در 10 هزار كارخانه كشور توليد مي شود كه تمام اين داروها و محصولات غذايي براساس مراجع علمي و تخصصي و قواعد متداول دنيا مجوز گرفته‌اند.

در اين بين محصولاتي مورد تاييد هستند كه داراي اين نشان باشند و برچسب اصالت اين امكان را به مردم مي ‌دهد كه جداي از پروانه وزارت بهداشت كه بر روي محصولات چاپ شده از سلامت محصول نيز اطمينان پيدا كنند.

محصولات وارداتي داراي اين نشان نيز از نظر بهداشتي كنترل شده اند.

توصيه كارشناسان بهداشت و سلامت استفاده از محصولاتي است كه داراي نشان استاندارد و سازمان غذا و دارو مي باشند.

از نظر اين كارشناسان با استفاده از اين محصولات نشاندار نه تنها سلامت افراد تضمين مي شود بلكه در صورت بروز عوارض ناشي از مصرف آن ها، مي توان از توليدكنندگان و توزيع كنندگان به مراجع قانوني شكايت كرد.

اجتمام**1293**1436