تهران- ایرنا- گروهی از دانشمندان كره جنوبی موفق شدند نخستین نانو روبات جهان را كه قادر به شناسایی و درمان سرطان است، بسازند.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از منابع خبری، گروهی از دانشمندان دانشگاه ملی چونام كره جنوبی از باكتری اصلاح شده ژنتیكی برای تشخیص مواد منحصر به فرد یا پروتئین در این نانو روبات استفاده كردند.

فاكتور رشد اندوتلیال عروقی (vascular endothelial) از جمله این مواد منحصربه فرد است. زمانی كه سلول های سرطانی در بدن وجود داشته باشند میزان این فاكتور بالا می رود.

وقتی كه این باكتری به یك سلول سرطانی می رسد، دستگاه روباتیك 3 میكرومتری را فشرده و سبب می شود داروهای ضدسرطان به طور خودكار بر روی سلول ها اسپری شوند.

سرپرست این تحقیقات در یك كنفرانس مطبوعاتی گفت: این پژوهش یك الگوی جدید را برای غلبه بر راه های محدود قبلی و تشخیص و درمان سرطان با استفاده از نانو روبات ارایه می دهد. این نانو روبات می تواند در بدن حركت كند و داروهای ضدسرطان را به سلول های بیمار برساند.

آزمایش ها نشان داده است این نانوروبات تنها می تواند سرطان های توده ای مانند سینه و یا سرطان روده بزرگ را تشخیص دهد. اما سازندگان این دستگاه براین باورند كه این نانوروبات می تواند در آینده برای تشخیص و درمان انواع سرطان در مراحل اولیه به كار رود.

این فناوری جدید كه Bacteriobot نام دارد در دهها كشور از جمله آمریكا، ژاپن و تمامی كشورهای عضو اتحادیه اروپا پروانه بهره برداری دارد.

نتایج این تحقیق در نشریه آنلاین Scientific Reports منتشر شده است.

علمی(6)**م.پ**1581