بوشهر- ايرنا - مسوولان دفاتر استاني بنياد نخبگان جنوب كشور براين باورند كه تشويق مبتكران و مخترعان براي ايجاد شركت هاي دانش بنيان و حمايت صندوق نوآوري و شكوفايي از نخبگان گام در راه پويايي و باعث استقلال كشور و بي نيازي به بيگانگان مي شود.

به گزارش ايرنا، رييسان دفاتر بنياد نخبگان دراستان هاي فارس، خوزستان،كهگيلويه و بويراحمد و بوشهر و معاون فرهنگي بنياد نخبگان كشور كه براي شركت در جشنواره منطقه اي ابتكارات و اختراعات خليج فارس به استان بوشهر سفر كرده اند در گفت وگو با ايرنا خواستار حمايت صندوق نوآوري و شكوفايي از نخبگان براي تجاري سازي آثار آنان شدند.

رييس بنياد نخبگان استان فارس گفت:دفاتر استاني بنياد نخبگان بايد به سمت پويايي بروند و از رفتن به سمت اداري شدن خودداري و فرصت لازم را براي جوانان به عنوان آيندگان مملكت فراهم كنند.

علي خلفي نژاد افزود: برگزاري جشنواره اختراعات و ابتكارات خليج فارس اميدي براي جوانان و محيطي براي تبادل نظر مخترعان استان هاست و باعث رشد و پيشرفت همه جانبه كشور مي شود.

وي اضافه كرد: هدف اصلي اين جشنواره تجاري سازي است كه نبايد فراموش شود و با تجاري سازي محصولات هم از زحمات، كارها و اقدامات علمي مبتكران و مخترعان تقدير و هم علم آنها براي كشور تبديل به ثروت مي شود.

خلفي نژاد اضافه كرد: تجاري سازي محصولات باعث قدرتمند شدن كشور مي شود و در اولين جشنواره منطقه اي خليج فارس كه در استان فارس برگزار شد 12محصول مخترعان تجاري سازي شد.

وي با شاره به اين كه مخترعان نبايد فقط براي استفاده از تسهيلات در اين جشنواره ها حضور يابند گفت: پس از تصويب طرح مخترعان بنياد نخبگان بايد پيگير كار تجاري سازي محصولات باشد تا درنهايت بتوانند كارها را در سطح ملي تجاري مطرح كنند.

خلفي نژاد با تاكيد بر تشويق مبتكران و مخترعان براي ايجاد شركت هاي دانش بنيان افزود: از طريق صندوق نوآوري و شكوفايي مي توان از نخبگان حمايت كرد و اين امر باعث استقلال كشور و بي نيازي به بيگانگان مي شود.

وي گفت: با افتتاح دفاتر استاني بنياد نخبگان اميدي براي جوانان به وجود آمده است كه اين امر رسالت اين دفاتر را بيش از پيش سنگين تر مي كند.

وي همچنين بر حمايت از بنياد نخبگان و حمايت اين بنياد از جوانان مخترع و مبتكر تاكيد كرد.

رييس بنياد نخبگان استان خوزستان نيز گفت: جشنواره هاي منطقه اي فرصتي است تا مخترعان دور هم جمع شوند و آثار و ابتكارات يكديگر را ببينند و الهام بگيرند.

محمد علي فيروزي افزود: ساير افراد بازديد كننده هم كه مي بينند افرادي هم سن و سال آنها اختراع دارند تشويق مي شوند و انگيزه اي براي كار و تلاش بيشتر درآن ها ايجاد مي شود و مردم هم با ديدن اين اختراعات وقتي مي بينند با امكانات كم جوانان كارهاي بزرگي انجام مي دهند اميدوار مي شوند.

رييس بنياد نخبگان استان خوزستان گفت: برگزاري جشنواره هاي منطقه اي اين فرصت را در اختيار دفاتر بنياد نخبگان استان ها قرار مي دهد تا از اين موهبت استفاده كنند و امكانات تنها به مركز اختصاص پيدا نكند.

وي بيان كرد:اگر بنياد نخبگان كمك كند تا محصولات به مرحله تجاري سازي برسند نياز به حمايت مالي بنياد نخبگان نخواهيم داشت.

فيروزي با اشاره به مشكلات پيش روي برخي مخترعان براي توليد نمونه تجاري گفت: بودجه بنياد نخبگان نمي تواند جوابگوي نيازهاي مخترعان باشد و اگر صندوق نوآوري و شكوفايي به اين قسمت توجه و نگاه ويژه اي داشته باشد مخترعان مي توانند محصول خود را تجاري سازي كنند.

وي افزود: مخترعاني كه سطح سه هستند و طرح هاي آنها مورد پذيرش داوران قرار گرفته است حدود 30 ميليون ريال مورد حمايت قرار مي گيرند كه اين ميزان مبلغ كمي است و با توجه به هزينه هاي مخترعان بودجه لازم براي نمونه سازي در اختيار آنها قرار مي گيرد.

رييس بنياد نخبگان استان كهگيلويه و بويراحمد نيز گفت: بايد بودجه صندوق نوآوري و شكوفايي در همه كشور به صورت شبكه اي توزيع شود.

علي مرادي افزود: جشنواره منطقه اي خليج فارس محلي براي بروز خلاقيت و ايده و مسابقه اي براي ايده هاي نو در حوزه ابتكارات و اختراعات است.

وي بيان كرد: اين جشنواره مي تواند در افق نهايي خود توليد ثروت را داشته باشد و مقوله اصلي مورد تاكيد رهبر معظم انقلاب كه توليد ثروت از علم است را به منصه ظهور برساند.

مرادي اضافه كرد: جشنواره هاي مختلف براي حمايت از نخبگان در سراسر كشور برگزار مي شود كه جشنواره خليج فارس هم يكي از آنهاست.

وي اضافه كرد: در كشور ما متولي خاصي براي حوزه اختراعات وجود ندارد كه به همين دليل بنياد نخبگان براي ساماندهي و حمايت از اين مقوله متولي اين امر شده است.

مرادي با اشاره به اين كه اين جشنواره بايد از حالت شعار خارج شود گفت: بايد از مخترعان و مبتكران حمايت بيشتري صورت گيرد و فضايي فراهم آيد تا مخترع بتواند با افقي نو نمونه صنعتي را توليد و تجاري سازي محصول خود را ببيند.

رييس بنياد نخبگان استان كهگيلويه و بويراحمد افزود: بايد اختيارات بيشتري به دفاتر استاني بنياد نخبگان داده شود تا اين دفاتر اختراعات را در چرخه توليد و تجاري سازي بومي سازي كنند.

وي يادآور شد: بايد ساز و كارها براي دفتاتر استاني مهيا شود تا با دادن اختيارات و تخصص كافي بتوانند با حمايت بيش از پيش خود از مخترعان و مبتكران به منويات مقام معظم رهبري تحقق ببخشند.

مرادي با اشاره به چند برابر شدن بودجه صندوق نوآوري و شكوفايي تصريح كرد: اولويت بايد بر اقتصاد دانش بنيان باشد و بايد بودجه اين صندوق به صورت شبكه اي در همه كشور گسترش و از فضاي موجود استفاده بهينه صورت گيرد.

معاون امور فرهنگي نخبگان بنياد ملي نخبگان كشور نيز گفت: تجاري سازي محصولات دانش بنيان و فراهم آوري راهكارهايي براي تجاري سازي اختراعات در دستور كار بنياد نخبگان قرار گرفته است.

سيد حسن حسيني با اشاره به اين كه ارائه تسهيلات متناسب با اختراع از برنامه هاي جديد بنياد نخبگان است افزود: تاكنون دو هزار و 100 اختراع موفق به دريافت تاييديه سطح سه بنياد ملي نخبگان شده اند.

وي بيان كرد: تاكنون هم بيش از 13هزار نفر شامل نفرات برتر كنكورهاي سراسري، مخترعان و ساير نخبگان زير پوشش خدمات و حمايت هاي بنياد ملي نخبگان قرار گرفته اند.

وي از اجراي طرح از ايده تا محصول با هدف تجاري سازي اختراعات در بنياد خبر داد و گفت: بايد به سمت طرح ها و اختراعات كاربردي برويم تا آنها را در بازار عرضه كرده و مردم از منافع آن بهره مند شوند.

وي به برگزاري جشنواره هاي منطقه اختراعات اشاره كرد و گفت: نوآوري از اهميت بالايي در داوري و انتخاب طرح هاي برتر در جشنواره هاي اختراعات در استان ها برخوردار است.

رييس بنياد نخبگان استان بوشهر نيز گفت: فرايند تجاري سازي و صنعتي كردن اختراعات از جمله دغدغه هاي مخترعان و فعالان اقتصادي است كه نيازمند تشكيل شبكه ارتباطي است.

رحيم قاسميه افزود: بيش از 160 نفر از مخترعان و نوآوران استان هاي بوشهر، خوزستان، فارس، كهگيلويه و بوير احمد و هرمزگان در اين جشنواره حضور دارند.

وي افزود: بخش تجاري سازي جشنواره خليج فارس با هدف نهادينه ساختن فرهنگ تجاري سازي و كسب ثروت از دانش و هدف راهبردي تبديل ايده به محصول ايجاد شده است.

قاسميه ادامه داد: جشنواره منطقه اي نوآوري و شكوفايي اختراعات خليج فارس نمايش اختراعات جوانان مبتكر و تجلي اراده و عزم جوانان جنوب كشور براي خودكفايي ايران است.

جشنواره منطقه اي اختراعات و ابتكارات خليج فارس از 26 تا 28 آذر به مدت سه روز در بوشهر ادامه دارد. ك/4

629/539 /675