كوالالامپور – ایرنا – رییس جمهوری اندونزی و نخست وزیر مالزی در نشست سالیانه خود در 'جاكارتا' پایتخت اندونزی توافق كردند مساله شنود تلفنی و جاسوسی از این كشورها در نشست سال 2014 اتحادیه كشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) بررسی شود.

به گزارش ایرنا به نقل از شبكه خبر آسیا، 'سوسیلو بامبانگ یودهویونو' رییس جمهوری اندونزی عصر روز گذشته پس از جلسه با نخست وزیر مالزی در یك نشست خبری گفت: احترام و اعتماد متقابل بین كشورهای مختلف منطقه امری بسیار ضروری است.

وی با ابراز خرسندی از توافق مالزی برای پیگیری مساله جاسوسی از این كشورها در اتحادیه كشورهای جنوب شرق آسیا، گفت: اندونزی با جاسوسی از سایر كشورهای عضو آ.سه.آن و جاسوسی بین این كشورها نیز مخالف است.

منظور رییس جمهوری اندونزی از 'جاسوسی سایر كشورهای آ.سه.آن' به اتهامات اخیر علیه سنگاپور مربوط می شود كه در جاسوسی از مالزی و اندونزی نقش داشته است.

'نجیب تون رزاق' نخست وزیر مالزی نیز گفت: ما از این اقدام رییس جمهور 'یودهویونو' حمایت می كنیم. ما همه توجه خود را در نشست آ.سه.آن به این موضوع متمركز می كنیم.

نشست سال 2014 آ.سه.آن در میانمار برگزار می شود و ریاست دوره ای اتحادیه آ.سه.آن در سال آینده بر عهده میانمار است.

كشورهای مالزی، تایلند، سنگاپور، اندونزی، فیلیپین، برونئی، ویتنام، لائوس، میانمار و كامبوج اعضای 10 گانه اتحادیه كشورهای جنوب شرقی آسیا (آ سه آن) هستند و جمعیت این اتحادیه 537 میلیون نفر است و مساحت آن به چهار میلیون و 500 هزاركیلومتر مربع می رسد.

اندونزی و مالزی همچنین توافق كردند كه با كاهش موانع تعرفه ای و كاربرد اصول تجاری دوجانبه حجم تجارت خود را تا سال 2015 به 30 میلیارد دلار افزایش دهند.

توافق در مورد نیروهای كار مهاجر نیز از جمله موارد دیگری بود كه دو طرف توافق كردند با ایجاد تسهیلات بیشتر باعث تشویق مهاجران غیرقانونی برای انجام مراحل ثبت قانونی خود شوند.

اندونزی پس از فیلیپین دومین كشور صادركننده كارگر به كشورهای حوزه جنوب شرق آسیا است به طوری كه بنا بر برخی از گزارش ها بیش از یك میلیون نفر از كارگران این كشور در مالزی هستند كه بیشتر آنها به صورت غیرقانونی در این كشور حضور دارند.

بیش از شش میلیون كارگر اندونزیایی در كشورهای دیگر مشغول به كار هستند كه با كسب شش میلیارد دلار درآمد در سال بعد از نفت و گاز دومین منبع ارسال پول به این كشور محسوب می شوند.

رهبران این دو كشور همچنین از تعهد خود برای انجام مذاكرات با گروه های شبه نظامی منطقه ای به منظور ایجاد صلح در منطقه خبر دادند.

گروه های شبه نظامی جنوب اندونزی علاوه بر ایجاد ناآرامی در این كشور، مشكلاتی نیز برای ایالت های صباح و ساراواك مالزی به وجود آورده است.

مالزی در مذاكرات صلح بین شبه نظامیان جنوب اندونزی و دولت مركزی این كشور نقش واسطه دارد.

آساق**د.م**1611