تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۲

تهران - ايرنا - «فيلتر شد! توقيف شد» تيتر تكراري دهه 80 و 90 جامعه ايراني است كه اين بار نصيب «وي چت» شد. بنا به اظهارات يك منبع مطلع و آگاه در كارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه، 'وي چت' فيلتر شده است.

عصر ايران در يادداشتي به قلم «صادق حسيني» ادامه داده است: البته براي جامعه جوان و هوشمند ايراني به مصداق راه هاي رسيدن به خدا، روش هاي متعددي براي رسيدن به فيلتر شده ها وجود دارد اما مسئولان فيلترينگ به مصداق «العاقل يكفيه الاشاره» اگر در روش بيش از ده ساله شان تامل و تدبير مي كردند از رشد سريع كاربران شبكه هاي اجتماعي و سايت هاي فيلتر شده متوجه مي شدند كه چقدر در رسيدن به اهداف شان توفيق داشته اند.

مردمي كه به خيز «من سرهنگ نيستم؛ حقوق دان هستم» حسن روحاني لبيك گفتند و او را انتخاب كردند، انتظارشان اين است از روش ها «گازنبري» اجتناب شود، رويه ها به روز و اصلاح گردند و راه هاي آزموده شده و بدون نتيجه، دوباره به كار گرفته نشود.

از ديدگاهي ديگر انتشار اين خبر مبهم كه وزراي دولت كه عضو كارگروه هستند به فيلترينگ وي چت راي مثبت داده اند نشان مي دهد برخلاف لبخندها و صحبت هاي روكش شده رسانه اي، آنها به دليل فاصله نسلي شان چندان درك و شناختي از فضاي مجازي، ابزارها و فرهنگ اينترنت ندارند.

اين راي مثبت در حالي داده شده كه حسن روحاني رييس جمهور كه همزمان رياست شوراي عالي امنيت ملي، انقلاب فرهنگي و فضاي مجازي ا برعهده دارد در گفت و گو با شبكه تلويزيوني خارجي درباره اينترنت گفته بود: «ما خواهان آن هستيم كه مردم در زندگي خصوصي خود كاملا آزاد باشند. در دنياي كنوني، دسترسي آزاد به اطلاعات و آزادي گفتگو و انديشه، حق همه و از جمله مردم ايران است.»

خوب است مسئولين دولتي كه اكثريت اعضاي كارگروه تعيين مصاديق را تشكيل مي دهند به اين سئوال پاسخ دهند كه تداوم فيلترينگ ابزارهاي اينترنتي نافي ديدگاه ها و نظرات روشن و صريح رييس جمهور نيست؟ آيا وزيران همگام با نظر رييس جمهور به فيلترينگ اين ابزارها راي مثبت داده اند؟ يا اين كه نظرات رسانه اي با دستورات اجرايي متفاوت است. اين حق مردم است كه به دانند مبناي تصميم و عمل مسئولان دولتي چيست؟

به نظر بسيار روشن است كه تدام اين روش ها نه تنها موثر نيست بلكه عين بي «تدبيري» و گامي است «اميد» سوز.

اول ** 1610