تهران - ایرنا - رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات از اتمام عملیات ساخت ضریح جدید حرم مطهر امامین عسكریین (ع) خبر داد و گفت: در صورت مساعد بودن شرایط امنیتی و سیاسی سامرا، ضریح تا پایان امسال به عراق منتقل می شود.

«حسن پلارك» روز یكشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار اجتماعی ایرنا با بیان اینكه كارگاه ساخت ضریح جدید امامین عسكریین (ع)در استان قم قرار دارد، افزود: هم اكنون در حال نصب آزمایشی ضریح و برطرف كردن ایرادات احتمالی آن هستیم.

رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات با یادآوری اینكه عملیات ساخت ضریح مطهر امامین عسكرین (ع) از سال 89 آغاز شده است، اضافه كرد: ساخت ضریح با اشراف حجت الاسلام و المسلمین سید جواد شهرستانی نماینده آیت الله سید علی سیستانی در ایران انجام می‌شود و تمام هزینه ساخت ضریح بر عهده دفتر آیت الله سیستانی است.

پلارك درباره شكل و ابعاد ضریح جدید حرم مطهر امامین عسكریین (ع) نیز گفت: در ضریح جدید چوب ساج برمه به كار رفته كه استحكام آن طبق آزمایش‌ها 300 تا 400 سال است.

رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات ادامه داد: در این ضریح 11 تن چوب، چهار تن و نیم نقره خالص و 60 تا 70 كیلو گرم طلا استفاده شده است.

گنبد، گلدسته و ضریح امامین عسكریین (ع) در 23 خرداد ماه سال 1386 از سوی تروریست های تكفیری وابسته به برخی كشورهای عربی در شهر سامرا در 125 كیلومتری شمال بغداد پایتخت عراق با استفاده از 200 كیلوگرم مواد منفجره به كلی تخریب شد.

به دنبال این اقدام تروریستی علما و مراجع حوزه های مختلف، شخصیت های سیاسی و اقشار گوناگون مردم با برگزاری مراسم عزا این اقدام تروریستی را محكوم كرده و در برخی كشورها از جمله ایران عزای عمومی نیز اعلام شد.

حرم عكسریین مرقد امام علی نقی (ع) امام دهم و امام حسن عسكری امام یازدهم شیعیان (ع) است.

مراقد نرگس خاتون مادر امام مهدی (عج) و حكیمه خاتون دختر امام محمد تقی (ع) امام نهم نیز در حرم مزبور قرار دارد.

سرداب غیبت امام عصر (عج) نیز در ضلع غربی حرم سامرا واقع است.

بازسازی حرمین عسكریین به دنبال اقدام تروریستی مزبور با خرید برخی از منازل اطراف آن برای توسعه طرح جدید حرم آغاز شد و در این طرح شبستانی بزرگی نیز برای برگزاری مراسم در اطراف حرم در نظر گرفته شده است.

25 آبان ماه سال 1391 هم ضریح شش گوشه امام حسین (ع) پس از شش سال تلاش برای ساخت آن از شهر مقدس قم آماده انتقال به كربلا شد.

این ضریح پس از حركت در شهرهای مختلف ایران و در یك مسیر یك هزار كیلومتری در نهایت به كربلا منتقل و در حرم سید و سالار شهیدان (ع) نصب شد.

اجتمام(4)**9140**1436