تهران- ایرنا - محققان موسسه ملی علوم هند موفق به ساخت داروی انسولین خوراكی شدند.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از منابع خبری، دیابت یك اختلال متابولیسمی است. دستگاه گوارش كربوهیدرات های بدن را به گلوكزتجزیه می كند. با استفاده از هورمونی به نام انسولین، سلول های سراسر بدن گلوكز را جذب می كنند. به طور كلی می توان گفت كه انرژی تمام سلول های بدن توسط گلوكز تامین می شود.

زمانی كه انسولین كافی در بدن وجود نداشته باشد یا بدن نتواند از انسولین استفاده كند، بیماری دیابت ایجاد می شود. انسولین در لوزالمعده ساخته می شود و در سراسر خون انتشار می یابد.

بیماران دیابتی نوع یك ،انسولین موردنیاز بدن خود را به صورت روزانه و از طریق آمپول دریافت می كنند.

بیماری مشكلات خود را دارد و زمانی كه رنج آن با تزریق روزانه و كابوس تداوم آن تا پایان عمر همراه شود، بیمار را از نظر روحی تضعیف می كند.

محققان هندی برای حل این مشكل داروی انسولین خوراكی تولید كرده اند و مرحله اول آزمایش این دارو روی موش های مبتلا به دیابت با موفقیت انجام شده است.

در حال حاضر امكان مصرف انسولین به صورت خوراكی و در قالب كپسول وجود ندارد زیرا آنزیم های گوارشی قبل از رسیدن انسولین به نقطه اثر مناسب، آن را تجزیه می كنند.

محققان برای حل این مشكل چاره ای اندیشیده اند و آن، استفاده از محافظ لیپوزومی برای انسولین است. لیپوزوم به حفره های كروی گفته می شود كه توسط بشر ساخته می شود و از چربی تشكیل شده است. وجود این پوشش اجازه تجزیه شدن انسولین توسط آنزیم های گوارشی را نمی دهد. سپس مقداری اسیدفولیك به این كره های چربی اضافه می شود تا لیپوزوم ها از طریق دیواره روده جذب شوند و انسولین داخل آن وارد جریان خون شود.

با استفاده از این روش امید آن می رود كه در آینده ای نزدیك، كپسول های حاوی انسولین برای اتمام كابوس بیماران دیابتی به بازار عرضه شود.

علمی (5) ** 9259**1581