به گزارش ایرنا - تهران و پكن حدود دو هفته پس از انتخابات پرشور ریاست جمهوری ایران درخرداد ماه امسال كه به شكل گیری دولت تدبیر و امید انجامید موافقتنامه همكاری امنیتی امضا كردند كه مبنای جدیدی برای روابط بین دو كشور و كشورهای منطقه درجهت حفظ ثبات و امنیت می باشد.
یكی از حركت هایی كه منطقه و از جمله ایران و چین را تهدید می كند موضوع افراط گرایی است كه دو كشور طی ماه های گذشته بارها در مجامع و همایش های بین المللی خواستار تشدید مبارزه با این پدیده شده اند.
ایران اسلامی با پشتوانه تاریخی و تمدن غنی درچند دهه اخیر هزینه های بسیاری را برای مبارزه با افراط گرایی، خشونت طلبی و تروریسم داده است.
این درحالیست كه چینی ها نیز همواره نگران افكار و اندیشه های افراط گرایان و سیاست های دوگانه غرب درقبال تروریسم بوده اند كه می تواند امنیت و ثبات این كشور بزرگ و نوظهور در عرصه جهانی را با چالش مواجه كند.
در چند ماه اخیر سیاست های فعال دولت جدید چین كه برای رسیدن به یك جامعه مرفه در درون و ثبات منطقه ای و صلح جهانی در برون می اندیشد از گزند حملات افراط گرایان در امان نبوده و خسارات و تلفاتی به این كشور وارد شده است.
به همین دلیل چین به عنوان یك كشور عضو سازمان ملل و یكی از پنج كشور عضو شورای امنیت از پیشنهاد مهم رییس جمهوری اسلامی ایران و تبدیل آن به قطعنامه ای برای مقابله با افراط گرایی و خشونت حمایت كرده است.
خانم ' خوا چونگ اینگ' سخنگوی وزارت خارجه چین پنجشنبه گذشته و همزمان با تصویب پیشنهاد رییس جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت كه كشورش یكی از قربانیان افراط گرایی و خشونت است.
وی خواستار آن شد تا كشورها برای جلوگیری از فعالیت تروریست ها و تندروها در عرصه اینترنت و فضای سایبری تدابیری اتخاذ كنند.
وی تصریح كرد كه اینترنت اكنون به ابزاری برای برنامه ریزی، تامین مالی و همچنین اطلاع رسانی از برنامه های تروریستی و افراطی تبدیل شده است .
كارشناسان معتقدند اگر پیشنهاد رییس جمهوری اسلامی ایران كه اكنون به یك قطعنامه بین المللی تبدیل شده اساس محور روابط بین الملل و همكاری های دو جانبه بین كشورها قرار گیرد، بدون شك افراط گرایان نخواهند توانست احساس امنیت كرده و به ناامنی و خشونت ادامه دهند.
به گفته آنان، این درحالیست كه ابتكار ایران با روح پیمان های منطقه ای و بین المللی مانند سازمان همكاری شانگهای نیز سازگاری كامل دارد.
یك از اهداف سازمان همكاری شانگهای كه از سال 2001 شكل گرفته به خصوص در نشست های دوازدهم و سیزدهم سران در شهرهای پكن و بیشكك مبارزه با انواع اشكال افراط گرایی و خشونت طلبی بوده است.
نگرانی از تشدید افراطگرایی و تروریسم از یك سو و سیاست های دوگانه غرب از جمله آمریكا در قبال این معضل جهانی از سوی دیگر اكنون بیش از پیش بر اهمیت پیشنهاد رییس جمهوری اسلامی ایران می افزاید.
به گفته كارشناسان منافع مشترك ایران و چین و همپوشانی آنان درهمكاری های بین المللی مانند مسایل خاورمیانه این انتظار را به وجود می آورد كه روابط دو كشور شاهد تحولاتی در راستای تاثیر گذاری بر معادلات منطقه ای باشد.
چین مبارزه با تروریسم و افراط گرایی را از دیرباز و بخصوص از زمانی كه مناطقی از تبت و سین كیانگ در شمال غرب ناامنی هایی را شاهد بود، آغاز كرد.
از دیدگاه چین هر اقدامی كه شامل استفاده از زور و قوه قهریه و تهدید برای براندازی باشد نوعی از افراط گرایی و تروریسم محسوب می شود.
بعداز عملیات یازدهم سپتامبر 2011نیز چین موارد دیگری را برای مقابله با تروریسم و افراط گرایی مد نظر قرار داد.
ایجاد كمیته ای در وزارت امنیت عمومی برای مقابله با فرقه های خطرناك كه عمدتا اندیشه های افراط گرایی راتبلیغ می كنند و تصویب قوانینی در كنگره خلق با عنوان مقررات مبارزه با تجزیه طلبی، افراط گرایی و انشعاب طلبی از جمله مواردی است كه اهتمام دولت چین را به مبارزه با این پدیده ها نشان می دهد.
كنگره ملی خلق چین همچنین بتازگی مواردی را تشریح كرد كه براساس آن افراط گرایی و خشونت طلبی ضررهای زیادی به بشریت از لحاظ سیاسی، فرهنگی و اقتصادی وارد می كند و نظم عمومی را برهم می زند.
ارعاب مردم با خشونت، افراط گرایی، تهدید و هر تاكتیكی از این دست كه خسارات زیادی به جامعه بشری وارد كند از نگاه كنگره ملی خلق چین تروریستی تلقی شده است.
چین همچنین تروریسم ، افراط گرایی و تجزیه طلبی را سه عنصر 'شیطانی' و 'غیرانسانی' توصیف كرده است.
آساق ** 275 ** 2100 **1446
تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۳
پكن - ایرنا - رای قاطع كشورهای جهان از جمله چین به یك ابتكار و پیشنهاد رییس جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، تهران - پكن را بیش از گذشته در سیاست مقابله با افراط گرایی و خشونت طلبی همسو نشان می دهد.