به گزارش ايرنا، باتوجه به آمار ارايه شده اخير از سوي 'مقصود شمس آذر' رييس پليس راهنمايي و رانندگي فرماندهي انتظامي استان زنجان و مشاهده صحنه تصادف خودرو درنقاط مختلف و حتي در كوچه پس كوچه هاي شهر، به نظر مي آيد گفته هاي اين شهروندان درست است و هرچه زودتر بايد چاره اي انديشيده شود تا ميزان تلفات ناشي از رانندگي به حداقل رسيده و جلو ضررهاي بيشتر اقتصادي و انساني گرفته شود.
اينكه تعداد فوتي هاي ناشي از تصادفات رانندگي در اين استان طي هشت ماه امسال در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته 37درصد رشد داشته و از 35 نفر به 48 نفر رسيده، قطعا هشداري جدي به مسوولان است تا با رانندگان متخلف برخوردهاي جدي و سختگيرانه اي به عمل آيد.
رييس راهنمايي و رانندگي فرماندهي انتظامي استان زنجان اظهار داشته بود، تعداد كشته شدگان ناشي از تصادفات رانندگي درون شهري اين استان تا پايان مرداد روند كاهشي داشته اما از شهريورماه با افزايش مواجه شده و اين موضوع بسياري از شهروندان زنجاني را نگران كرده است.
يك شهروند زنجاني گفت: تخلفات رانندگي براي برخي رانندگان به صورت عادت درآمده و آنان نه به تذكرات و هشدارها توجه مي كنند و نه به قوانين و مقررات راهنمايي و رانندگي تن مي دهند و هنگام اعمال قانون نيز اعتراض كرده و حقوق خود را پايمال شده مي بينند درحاليكه خود آنان با بي احترامي به قوانين، به راحتي حقوق ديگران را پايمال مي كنند.
رضا محمدي افزود: بايد به نيروهاي پرتلاش و زحمتكش پليس حق داد تا با رانندگان خاطي و حادثه آفرين، با قاطعيت هرچه تمام برخورد نمايند تا آنان به اين سادگي با زندگي ديگران بازي نكنند و مطمئنا برخوردهاي سخت قانوني به نفع خود آنان نيز خواهد بود.
وي اظهار كرد: اگر قوانين و مقررات راهنمايي و رانندگي از سوي رانندگان خاطي ناديده گرفته شود و پليس نيز نسبت به اعمال قانون و جريمه اقدام نكند قطعا ديگر سنگ روي سنگ بند نمي شود و بي توجهي به قوانين رانندگي نيز تقريبا همه گير خواهد شد.
اين شهروند زنجاني گفت: هم اكنون تخلفاتي چون 'صحبت با تلفن همراه در حين رانندگي، پارك دوبله ، پارك در وسط خيابان، دور ميدان و سر تقاطع ها، عبور از چراغ قرمز، سرعت بالا، سبقت از راست' به وفور در سطح خيابانهاي شهر مشهود است و معلوم نيست اين معضل جدي و حادثه ساز ، تا كي ادامه خواهد داشت و اينكه چرا پليس با اينگونه خاطيان برخورد نمي كند خود نيز بحث برانگيز بوده و جاي سوال دارد.
يك شهروند ديگر نيز گفت: عدم توجه و پايبندي برخي رانندگان به اصول و قوانين راهنمايي و رانندگي ، وجود چاله هاي خطرآفرين در خيابان ها و ميادين شهر، خرده گرفتن به پليس و همچنين حضور رانندگان تازه كار در خيابانها باعث شده تا ميزان تصادفات درون شهر زنجان به بالاترين حد برسد و بهتر است قبل از اينكه دير شود فكري به اين موضوع شود.
بهزاد قربانلو گفت: رانندگاني از اعمال قانون 'جريمه و انتقال خودرو به پاركينگ' از سوي پليس واهمه دارند كه نسبت به قوانين و مقررات بي توجه هستند و به همين خاطر ضرورت دارد كه چنين افرادي به حال خود رها نشوند چراكه با اينكار درصد تصادفات جرحي ، خسارتي و فوتي نيز سير نزولي پيدا خواهد كرد.
وي تصريح كرد: برخي رانندگان به صورت خيلي خطرناك و تهاجمي رانندگي مي كنند و گويا باور كرده اند كه حق تقدم فقط با رانندگاني است كه به صورت خطرناك تر رانندگي كنند و بايد اين زنگ خطر جدي گرفته شود و بااعمال قانون جلو آنان سد شود تا ديگران و جامعه از قبل آن متضرر نشود.
يك شهروند ديگر نيز گفت: درست است كه خيابان هاي شهر با دوربين پايش مي شود ولي گويي در برخي از نقاط شهر كه حادثه خيز هستند حضور فيزيكي پليس راهور به منظور تامين امنيت بيشتر و كاهش ميزان تصادفات، لازم و ضروري به نظر مي رسد.
مهين فرخي، با بيان اينكه رعايت قوانين جزو ملزومات اساسي رانندگي است و به هيچ وجه نبايد ناديده گرفته شود، افزود: تا زمانيكه مقررات ناديده گرفته شود مطمئنا نظم و امنيت لازم نيز در حوزه رانندگي ايجاد نخواهد شد و شهروندان همچنان شاهد صحنه هاي تصادفات جرحي، فوتي و خسارتي خواهند بود.
وي اظهاركرد: برخي افراد نسبت به اعمال جريمه از سوي پليس انتقاد مي كنند درحاليكه ماموران وظيفه شناس پليس بااين كار مي خواهند تخلفات رانندگي حادثه ساز را به حداقل برسانند تا كام زندگي براي خانواده ها تلخ و ناگوار نشود.
اين شهروند گفت: متاسفانه برخي رانندگان به زندگي خود و ديگران توجهي نمي كنند و با سرعت و سبقت هاي غيرمجاز و ناديده گرفتن قوانين و مقررات ، خودروهاي دراختيار را به ارابه مرگ تبديل مي كنند و هنگام برخورد پليس نيز سخت دل آزرده شده و معترض مي شوند.
يك دانش آموز زنجاني نيز گفت: برخي رانندگان، حين رانندگي با تلفن همراه صحبت مي كنند و يا هنگام تغيير مسير از چراغ راهنما كه در كاهش تصادفات بسيار موثر و نقش آفرين است استفاده نمي كنند و نياز است كه پليس با اينگونه افراد برخورد سختي را داشته باشد تا ميزان سوانح رانندگي و مرگ انسان ها در اين حوزه به حداقل برسد.
سعيد مطلبي، افزود: اينكه پليس راهنمايي و رانندگي از تخلفات رانندگي چشم پوشي كند به هيچ وجه خوب نيست و بايد با اعمال قانون، رانندگان پرخطر و حادثه ساز را كه جان ديگران را با ناديده گرفتن قوانين به خطر مي اندازند سرجاي خود نشاند چراكه هيچ مسووليتي بالاتر از حفظ جان مردم نيست.
وي اظهار كرد: رانندگان خاطي بايد يقين بدانند كه خيابانهاي سطح شهر و ديگر معابر، ميدان مسابقات اتومبيلراني نيست و با كمترين بي توجهي به قوانين و مقررات راهنمايي و رانندگي ممكن است حوادث بسيار تلخ ، ناگوار و جبران ناپذير رخ دهد كه در اين صورت پشيماني نيز سودي نخواهد داشت.
مدير اداره آموزش و فرهنگ ترافيك پليس راهنمايي و رانندگي استان زنجان نيز گفت: وقوع هر تصادف رانندگي زاييده يك تخلف از سوي راننده خاطي است كه اگر كنترل نشود، مطمئنا ميزان تصادفات جرحي ، فوتي و خسارتي را افزايش خواهد داد.
يك راننده خودرو سواري نيز گفت: برخورد با رانندگان متخلف كه با ناديده گرفتن قوانين و مقررات راهنمايي و رانندگي جان خود، سرنشينان و ديگران را به خطر مي اندازند بسيار ضروري است و پليس بايد براي نظم بخشي به ترافيك شهر و حفظ جان افراد به ويژه عابرين پياده، با خاطيان مقابله كند.
وي افزود: جريمه كردن راننده اي كه به هر عذر و بهانه اي از كمربند ايمني استفاده نكرده است نبايد زياد مهم باشد و در چنين مواردي مي شود به تذكر و ارشاد بسنده كرد ولي پليس بايد با راننده اي كه حين رانندگي با تلفن همراه صحبت مي كنند، سرعت غيرمجاز دارد، مارپيچ حركت مي كند، در مسيرهاي حادثه ساز توقف كرده است و يا بدون حركت در لاين درست تغيير مسير ناگهاني مي دهد برخورد سخت داشته باشد تا از تصافات احتمالي جلوگيري به عمل آيد.
اين راننده تاكيد كرد: بيشترين علت وقوع تصادفات رانندگي در درون شهرها به خاطر مكالمه راننده با تلفن همراه رخ مي دهد كه متاسفانه پليس در اين خصوص برخورد سخت گيرانه نمي كند.
سرگرد حسين ملايي افزود: كار پليس فقط جريمه نيست بلكه در كنار ارشاد و تذكر نسبت به جريمه رانندگان متخلف نيز اقدام مي كند تا نظم و امنيت ترافيكي مناسب در درون شهرها برقرار شود.
وي اظهار كرد: پليس راهنمايي و رانندگي فقط با رانندگان متخلف برخورد مي كند تا از اين طريق بتواند ميزان تصادفات را به حداقل برساند.
سرگرد ملايي يادآور شد: در 9 ماهه نخست امسال 51 نفر در تصافات رانندگي درون شهري اين استان جان باختند و اين درحالي است كه عده اي تلاش دارند اقدامات بازدارنده پليس را به بهانه 'جريمه به خاطر كسب درآمد' زير سووال برده و از اين طريق بتوانند به تخلفات خطرآفرين خود همچنان ادامه دهند.
597/596
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۰
زنجان - ايرنا - شماري از شهروندان زنجان اظهار داشتند: طبق اخبار رسانه هاي نوشتاري زنجان، طي ماه هاي اخير تصادفات رانندگي در اين استان به دليل عدم برخورد جدي قانوني با رانندگان خاطي افزايش يافته است.