قزوين - ايرنا - مديرعامل كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان كشور گفت: نوع بيان و چگونگي انتقال فرهنگ و بينش ارزشمند عاشورايي به كودكان و نوجوانان از اهميت ويژه اي برخوردار است.

به گزارش ايرنا، 'عليرضا حاجيان زاده' شب گذشته در مراسم سوگواره بين المللي شعر، قصه و هنر حسيني (ع) با محوريت 'حماسه در كربلا' در قزوين افزود: استفاده از هنر و ادب در فرهنگ كودكانه به ما كمك مي كند كه ابعاد دوست داشتي بودن دين را بيشتر نهادينه كنيم.

وي اظهار كرد: در تاريخ دو تولد به نام امام حسين (ع) نسبت داده شده است كه يك تولد مربوط به ولادت اين امام بزرگوار است و ديگري تولد دوباره اسلام بود كه با قيام امام حسين (ع) شكل گرفت.

مديرعامل كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان اضافه كرد: هدف امام حسين (ع) از قيام عاشورا، اصل دين و در واقع نگهداري از دين بود و پيام عاشورا نيز حفظ و نگهداري دين بود كه در حفظ دين علاوه بر جنبه هاي معرفتي، شناخت و آموزش معارف ديني، جنبه هاي عملي و پياده كردن دين نيز اهميت دارد.

وي خاطرنشان كرد: كودكان و نوجوانان با توجه به روحيه و ذهنيت جستجوگر و حقيقت طلبي كه دارند همواره عطش اين مفاهيم زيباي معنوي را دارند و اين محتواي غني اسلامي شيعي مي تواند غذاي مناسب و ارزشمندي براي روح اين كودكان و نوجوانان باشد.

اين مسوول با بيان اينكه امام حسين (ع) در كربلا اسطوره اي بي بديل آفريد، اظهار داشت: اسطوره اي كه تا هميشه جاودانه خواهد ماند و همواره فرهنگ ايثار و مقاومت را در تمام دنيا و به تمام انسان هاي امروز و آينده يادآوري كرده است.

حاجيان زاده، عاشورا را كتابي خواند كه واژه واژه آن حماسه و فداكاري و عشق است و كتابي كه محتواي آن سرشار از آموزه هاي روشن ديني و الهي است و راهي را پيش روي انسانها مي گذارد كه به راستي راه سعادت و معرفت است.

اين مسوول تاكيد كرد: البته آن روي ديگر حركت امام حسين (ع)، جنبه هاي عاطفي، محبت و عشق امام حسين (ع) و يارانش به پروردگار متعال بود و محبت صادقانه اي را امام حسين (ع) و اولياي الهي به خدا داشتند و اين محبت باعث مي شود تا محبت هاي كاذب از بين رفته و انسان از خود عبور كند و وصل به منشا ديگري شود و تربيت ديني انسان نيز بايد بر اين اساس باشد.

مديرعامل كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان گفت: محبت هميشه جنبه مقدمي دارد تا انسان به عقلانيت برسد و در بحث تربيت ابتدا بايد محبت و گرايش دروني و دوست داشتن مورد توجه باشد و بعد جنبه هاي عقلاني در سنين نوجواني و جواني رنگ و بوي خاص مي يابد تا محبت ها ماندگار شده و ايمان مستقر ايجاد شود.

وي خاطر نشان كرد: استفاده از هنر و ادب در فرهنگ كودكانه به ما كمك مي كند كه ابعاد دوست داشتي بودن دين را بيشتر نهادينه كنيم و در اين راستا قدم هاي مهمي را برداريم.

اين مسوول هدف از برگزاري اين نوع برنامه هاي فرهنگي در كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان را بيان موضوعات فرهنگي و ديني متناسب با ذهنيت كودكانه عنوان كرد و افزود: سعي شده در فضاي ديني و معنوي و در عين حال دلنشين و هنرمندانه، كودكان و نوجوانان را با مفهوم قيام عاشورايي امام حسين (ع) و آرمان و اعتقادي كه آن حضرت و ياران با وفايش در راه آن جهاد كردند آشنا كرد.

7389/616