كوالالامپور - ایرنا - چین پس از مدت ها ممنوعیت واردات لانه های برخی پرندگان از مالزی، مجوز واردات این محصول را كه در سوپ های خوراكی گرانقیمت مورد استفاده قرار می گیرد، صادر كرد.

به گزارش ایرنا، برخی از مردم مالزی هم اكنون نقاطی از خانه ‌ها و مغازه ‌های خود را به مكان‌ هایی برای سكونت این پرندگان تبدیل كرده‌ اند تا بتوانند لانه های آن ها را پس از مدتی به فروش برسانند.

چین پیش از این واردات لانه های این پرندگان را از مالزی ممنوع كرده بود اما وزارت كشاورزی مالزی روز پنجشنبه اعلام كرد پكن از 25 دسامبر ممنوعیت واردات لانه پرندگان از مالزی را لغو كرده است.

چینی ها با واردات لانه های پرندگان آن ها را وارد چرخه‌ تولید سوپ هایی كه مورد علاقه مردم این كشور است، می كنند.

وزارت كشاورزی مالزی اعلام كرد چین لانه نوعی از پرندگان چابك swiftlet را وارد و از آن به عنوان ماده غذایی استفاده می كند.

دامپزشكی مالزی بر صادرات و قرنطینه این لانه های پرندگان نظارت می كند و هم اكنون هشت شركت مالزیایی مجوز صادرات این لانه های پرندگان را دریافت كرده اند.

گفته می شود هر كاسه از سوپ لانه این پرندگان كه به اعتقاد چینی ها قدرت فكر را زیاد می كند و در لطافت پوست تاثیرگذار است بین 30 تا 100 دلار و هر كیلوگرم آن حدود پنج هزار دلار است. این غذا بیش از 400 سال است در چین مورد استفاده قرار می گیرد.

چینی ها به طور سنتی معتقدند این سوپ برای سلامت انسان مفید است و به هضم غذا، بالا بردن میل جنسی، بهبود صدا، كاهش آسم، بهبود تمركز و افزایش قدرت ایمنی بدن كمك می كند.

گفته می شود فضولات داخل این لانه ها كه پس از پالایش در سوپ مورد استفاده قرار می گیرد دارای سطح بالایی از كلسیم، آهن، پتاسیم و منیزیم است.

چین هم اكنون از اندونزی نیز اقدام به واردات لانه های این نوع پرندگان می كند.

تولید آشیانه این پرندگان كه نوعی پرستو هستند یكی از كسب و كارها مهم و از سرمایه گذاری های كم خطر با بازده بالا در صنعت دامداری و پرورش پرندگان مالزی است كه مجوز آن توسط دولت این كشور صادر می شود.

مصرف لانه این پرندگان خاص در این بخش از قاره آسیا اكنون نه تنها عجیب نیست بلكه تولید این لانه ها به صورت صنعتی رو به رشد است.

دولت مالزی پیش بینی كرده است سالانه تنها از صادرات لانه این پرندگان تا سال 2020 حدود یك میلیارد و 500 میلیون دلار ارزآوری داشته باشد.

تولید و فروش لانه این پرندگان از سال 2004 میلادی در مالزی آغاز شد و هم اكنون لانه های مصنوعی برای پرندگان كه صدای آن مردم را آزار می داد ساخته و مواد داخل آن به چین صادر می شود.

یك شركت مالزیایی در نظر دارد در 14 پروژه در هفت كشور جهان حدود 600 مجتمع برای لانه این پرندگان ساخته و تا سال 2015 حدود 100 هزار لانه در این مجتمع ها نصب كند.

مهاجرت این پرندگان حدود 30 سال پیش به مالزی پس از نابودی برخی جنگل های اندونزی آغاز شد و مالزی از این موقعیت استفاده كرد و هم اكنون آن را به یك صنعت بزرگ تبدیل كرده است.

مالزی در حال حاضر از صادرات 375 تن لانه این نوع پرندگان 500 میلیون دلار ارزآوری دارد.

چین نیز 60 درصد تولیدات این لانه های پرندگان در جهان را وارد و آن را در چرخه تولید سوپ قرار می دهد.

آساق**د.م**1611