قربانعلی سعادت روز شنبه در جلسه توسعه صادرات غیرنفتی آذربایجان غربی افزود: همكاری دولت و بخش خصوصی در صادرات موثر بوده و چشم انداز بسیار بهتری را در توسعه صادرات استان ایجاد می كند و در كنار این امر باید بر تكمیل زیرساخت های صادراتی به عنوان یك ضرورت اساسی نیز اهتمام ویژه ای صورت گیرد.
وی با تاكید بر بهره مندی از ظرفیت نمایشگاههای بین المللی به عنوان مزیتی مهم ادامه داد: توسعه صادرات و شناساندن محصولات تولیدی به شهروندان دیگر كشورهای منطقه از نتایج برگزاری این نمایشگاه ها می باشد.
وی اضافه كرد: بازاریابی در كشورهای همسایه، شناسایی ظرفیت ها و بسترهای مناسب صادراتی، حضور توانمند و با كیفیت در نمایشگاه ها از جمله اقدامات لازم برای حضور قدرتمند كالاهای آذربایجان غربی در بازارهای كشورهای همسایه به شمار می روند.
استاندار آذربایجان غربی اظهار كرد: نمایشگاه ها، فرصت مناسبی برای تبلیغات در راستای نفوذ اقتصادی به كشورها و بازارهای هدف است كه باید آذربایجان غربی برای حفظ و افزایش این قدرت نفوذ اقتصادی بیش از پیش تلاش كند.
سعادت گفت: شفاف سازی در فضای صادراتی و وارداتی نیز از جمله اقداماتی است كه باید در راستای توسعه صادرات از استان انجام گیرد و در این خصوص همكاری تمامی نهادها لازم و ضروری است.
وی افزود: فعالیت های زیرزمینی، دور زدن قانون و فرار از مالیات از جمله عواملی هستند كه شرایط ثبات اقتصادی كشور را به هم می ریزند كه امیدواریم این روند به زودی اصلاح شود.
ناظر گمركات آذربایجان غربی نیز در این آیین گفت: مهمترین مبدا واردات كالا به این استان كشور تركیه با سهم 82 درصدی به شمار می رود.
میرهاشم سید احمدی افزود: در حال حاضر، كالاهای 44 كشور از طریق گمركات این استان وارد ایران می شوند كه در این میان تركیه، عراق و امارات به ترتیب با 82، شش و سه درصد رتبه های اول تا سوم مبادی وارداتی را به خود اختصاص داده اند.
وی از كاهش 20 درصدی ارزش واردات به كشور از طریق گمركات آذربایجان غربی در سال جاری خبر داد و اضافه كرد: با این میزان كاهش، ارزش كالاهای وارداتی به استان به 488 میلیون دلار رسیده است.
وی اظهار كرد: امسال برای نخستین بار، ارزش صادرات از واردات به آذربایجان غربی پیشی گرفته به طوری كه ارزش صادرات استان 511 میلیون دلار است كه این رقم 23 میلیون دلار بیشتر از ارزش واردات می باشد.
ناظر گمركات آذربایجان غربی ادامه داد: در سال جاری، میزان واردات استان نیز 322 هزار تن كالا می باشد كه از گمركات و بازارچه های مرزی استان وارد كشور شده اند.
سید احمدی گفت: طبق آمارها، گمرك بازرگان بیشترین سهم را در واردات كالا به آذربایجان غربی به خود اختصاص داده است.
وی افزود: میوه های گرمسیری، ماشین آلات، تجهیزات خط تولید و آهن آلات بیشترین اقلام وارداتی به استان را تشكیل می دهند.
وی اظهار كرد: در حال حاضر، گمركات آذربایجان غربی یك هزار و 530 میلیارد ریال از محل واردات درآمد كسب كرده اند.
آذربایجان غربی با حدود یك هزار كیلومتر مرز مشترك با سه كشور خارجی و با بهره گیری از ظرفیت های 9 گمرك و شش بازارچه مرزی از مبادی مهم صادرات و واردات كالای كشور است.
8137/581/245
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۷
ارومیه - ایرنا - استاندار آذربایجان غربی گفت: بهره مندی از ظرفیت های بخش خصوصی در امر صادرات باید مورد توجه مسئولان امر قرار گیرد.