تهران - ایرنا - ادوارد اسنودن جاسوس سابق اطلاعات مركزی آمریكا (سیا) به واشنگتن پست گفت: آژانس امنیت ملی آمریكا ( NSA) چند سال پیش پروژه ساخت كامپیوتر كوانتومی را برای جاسوسی كامل در فضای مجازی آغاز كرده و بودجه ای حدود 79میلیون دلار به آن اختصاص داده است.

ادوارد جوزف اسنودن متولد ۱۹۸۴ میلادی، افشاگر كنونی و كارمند سابق سازمان اطلاعات مركزی آمریكا و پیمانكار سابق آژانس امنیت ملی بود. اسنودن در ژوئن ۲۰۱۳ اطلاعات طبقه بندی شده‌ای از برنامه‌های فوق سری ان اس ای از جمله برنامه شنود پریزم را به روزنامه های گاردین و واشنگتن پست لو داد.

او كه در پی ابطال گذرنامه‌اش توسط دولت امریكا از ۲۳ ژوئن ۲۰۱۳ تا دوم اوت ۲۰۱۳ در فرودگاهی در مسكو به سر می برد؛ نخست از كشور اكوادور و سپس از روسیه تقاضای پناهندگی كرد و سرانجام اسنودن توانست از دولت روسیه پناهندگی موقت (یكساله) دریافت كند و پا به خاك روسیه بگذارد.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه ساینس، هنوز دلیل نیاز NSA به كامپیوتر كوانتومی و آمادگی برای پرداخت چنین هزینه گزافی در شرایط ریاضت اقتصادی مشخص نیست.

آژانس امنیت ملی آمریكا ادعا كرده است كه در آینده ای نزدیك از تمام شركت های بزرگ كامپیوتری در ساخت این تكنولوژی عظیم پیشی می گیرد.

آژانس امنیت ملی بیان كرده كه كامپیوتر مورد نیازش باید قادر به شكستن تمام مرزهای كامپیوترهای پیشرفته امروزی در زمینه فناوری رمز نگاری، برای حفاظت از اطلاعات پزشكی، بانكی، تجاری و اسناد دولتی باشد.

واحد ذخیره اطلاعات در كامپیوتر های معمولی بیت است كه قادر به ذخیره اعداد 0 یا 1 هستند. در كامپیوترهای كوانتومی، اطلاعات در واحدهایی به نام كیوبیت (مخفف كوانتوم - بیت) ذخیره می شوند كه بر خلاف بیت در كامپیوترهای دیجیتالی، می توانند در آن واحد دربردارنده بیش از یك عدد باشند، بنابراین سرعت پردازش اطلاعات توسط آنان به مراتب بالاتر است. در این كامپیوتر از پدیده های كوانتومی برای پردازش اطلاعات استفاده می شود.

طبق مدارك منتشر شده توسط اسنودن، برنامه ساخت كامپیوتر كوانتومی آژانس امنیت ملی ' 'Penetrating Hard Targets نام دارد و فقط متشكل از 2 كیوبیت است؛ در حالیكه شركت های كامپوتری بزرگ به كیوبیت های بسیار بیشتری دست یافته اند. البته لازم به ذكر است كه مستندات مربوط به سال 2011 است؛ بنابراین ممكن است تا امروز NSA‌ در این زمینه پیشرفت كرده باشد.

یك پژوهشگر علوم كامپیوتردانشگاه MIT‌ به نام Scott Aaronson در این باره به واشنگتن پست گفته كه تردید دارد NSA به هدف خود در زمینه ساخت كامپیوترهای كوانتوم دست یابد.

احتمال می رود كه آژانس امنیت ملی آمریكا از یك الگوریتم به نام Grover‌ بهره برداری كند؛ Grover‌ ، یك الگوریتم جستجوی پایگاه داده است كه از تمام نرم افزار های موجود سریع تر است. این الگوریتم تا به حال روی سیستمی متشكل از 3 كیوبیت با موفقیت اجرا شده است.

آژانس امنیت ملی آمریكا با ساخت كامپیوترهای كوانتومی قابل استفاده سال ها فاصله دارد و محققان دانشگاه های بزرگ برای ساخت این تكنولوژی پیشرفته، پیشتاز هستند ولی چنانچه NSA به این هدف دست یابد، حریم خصوصی بی معنا خواهد شد و هیچ شهروندی در امان نخواهد بود و با توجه به گذشته تاریك این سازمان، وحشت عمومی در زمینه نشر اطلاعات خصوصی، افزایش یافته است.

محققان بر این باروند كه چنانچه NSA به كامپیوتر كوانتومی پیشرفته دست نیز یابد، هنوز قوانین فیزیكی وجود دارند كه اطلاعات را خصوصی و غیر قابل دسترس نگه دارند.

مكانیك كوانتومی دارای تابع توزیع به نام Quantum key است كه با استفاده از فوتون ها، یك رشته متشكل از 0 و 1 تولید می كند كه به عنوان كلید رمز نگاری مورد استفاده قرار می گیرند. زمانیكه فردی اقدام به رهگیری كلید كند، به طور ناخواسته فوتون را دستكاری كرده است كه كاملاً قابل پیگیری است.

این شیوه رمزنگاری فوق العاده ایمن است و در حال حاضر به مرحله تجاری رسیده است و در انتخابات سال 2007 سوییس نیز مورد استفاده قرار گرفته است.

علمی (5)** 9259**1599