به گزارش خبرگزاری فرانسه از بیت المقدس، كری در جریان سفر خود در نشست های جداگانه ای با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و محمود عباس رییس حكومت خودگردان فلسطین دیدار و گفت و گو كرد و همچنین به طور غیرمنتظره از اردن و عربستان سعودی بازدید به عمل آورد.
كری صبح روز دوشنبه 'تونی بلر' نماینده ویژه گروه چهارجانبه صلح خاورمیانه را در جریان سفر خود به منطقه قرار داد.
از آنجا كه آمریكا لب فرو بسته و جزئیات طرح پیشنهادی خود را فاش نمی كند، اخبار كمی در مورد این طرح برای پایان دادن به اختلاف های اساسی دو طرف فلسطینی و این رژیم منتشر شده است.
اما به نظر می رسد مذاكرات كری با مقامات صهیونیستی و فلسطینی بر تامین امنیت دره اردن واقع در مرز بین كرانه باختری و اردن و همچنین سرنوشت بیت المقدس معطوف بوده است كه دو طرف خواستار تعیین آن به عنوان پایتخت آینده خود هستند.
در همین حال، اردن و عربستان كلید هرگونه توافقی خواهند بود.اردن نه تنها با كرانه باختری تحت اشغال هم مرز است،بلكه همچنین در محافظت از اماكن متعلق به مسلمانان در شرق بیت المقدس نقش تاریخی دارد. عربستان سعودی نیز پایه گذار طرح سازش خاورمیانه در سال 2002 است.
كری پس از دیدار با 'عبدالله' پادشاه عربستان سعودی ادعا كرد كه حمایت وی را از طرح پیشنهادی خود به دست آورده است.
كری قرار است در هفته جاری با اعضای ارشد اتحادیه عرب دیدار كند و آنها را درجریان بحث های خود در سرزمین های اشغالی و كرانه باختری قرار دهد.
این در حالی است كه اتهامات متقابل از طرف مقامات فلسطینی و صهیونیستی كه یكدیگر را به نداشتن جدیت در پیگیری روند سازش متهم می كنند، بر سفر جان كری به منطقه سایه افكنده است.
نتانیاهو روز یكشنبه فلسطینی ها را به ادامه تلاش برای برانگیختن كینه و نفرت متهم كرد.
طرف فلسطینی نیز از قرار معلوم به كری گفته است كه رژیم صهیونیستی را به عنوان یك كشور یهود به رسمیت نخواهد شناخت.فلسطینی ها همچنین با مستقر شدن نیروهای صهیونیست در دره اردن به منظور تضمین امنیت رژیم صهیونیستی در كشور جدید فلسطینی به شدت مخالف هستند.
طبق این گزارش، جان كری امروز (دوشنبه) در حالی منطقه را ترك كرد كه به توافقی در مورد چارچوبی برای هدایت مذاكرات درماه های پیش رو دست نیافت. مقامات آمریكایی پیشتر هشدار داده بودند كه سفر كری به منطقه موفقیتی در بر نخواهد داشت.
وزیر امور خارجه آمریكا، در اولین سفر خارجی خود در سال جدید كه به فلسطین اشغالی صورت گرفت، با اعتراض و مخالفت مردم فلسطین مواجه شد. وی درصدد برآمد با این سفر چهار روزه، دولت خودگردان فلسطین را قانع كند طرح سازش با رژیم صهیونیستی را بپذیرد.
مذاكرات سازش كه پس از سه سال وقفه، از ابتدای سال گذشته میلادی تحت نظر و مدیریت واشنگتن ازسرگرفته شده،یكی از مهم ترین دغدغه های آمریكاست و به همین دلیل رییس جمهوری آمریكا طی چندماه گذشته، ده بار وزیر خارجه خود را برای سازش میان حكومت خودگردان فلسطین و رژیم صهیونیستی به منطقه اعزام كرده تا در رایزنی های خود، طرحی را میان دو طرف به امضا برساند كه متضمن حاكمیت و امنیت رژیم صهیونیستی و معاوضه بخش هایی از سرزمین فلسطین باشد.
مترجمام**9109 **1856
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۲ - ۱۷:۴۴
تهران - ایرنا - جان كری وزیر امور خارجه آمریكا پس از سفر چهار روزه ای به خاورمیانه، بدون موفقیت در جلب موافقت با چارچوب اصلی طرح پیشنهادی واشنگتن برای مذاكرات بین طرف فلسطینی و صهیونیستی، دست خالی به كشورش بازگشت.