تهران - ایرنا - محققان آزمایشگاه ملی انرژی بركلی موفق به ساخت یك ماهیچه روباتیك شده اند كه استقامت آن 1000 برابر ماهیچه های انسان است.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه نیچر، ماهیچه روباتیك قادر است اجسامی با وزن 500 برابر وزن خود را پرتاب كند.

این ماهیچه مصنوعی با استفاده از دی اكسید وانادیم ساخته شده است. اندازه و شكل این ماده انعطاف پذیر، در شرایط مختلف به سرعت تغییر می كند و همین موضوع باعث می شود كه گزینه مناسبی در صنعت روباتیك محسوب شود.

برای ساخت ماهیچه روباتیك، در ابتدا یك لایه سیلیكونی درنظر گرفته می شود، سپس یك نوار V شكل از جنس دی اكسیدوانادیم و كروم روی لایه سیلیكونی قرار می گیرد. این نوار باریك به طور اتوماتیك شبیه به سیم پیچ می شود.

سیم پیچ زمانیكه در مجاورت دما قرار می گیرد، عملكردی شبیه بازوی مكانیكی دارد و اجسام را به اطراف پرتاب می كند.

مدیر این پروژه تحقیقاتی در مصاحبه خود گفته است كه این بازوی مكانیكی با یك طراحی ساده ساخته می شود و كابرد گسترده ای به عنوان موتور و محرك، در سیستم های مجتمع در مقیاس میكرو دارد.

دی اكسید وانادیوم دارای ویژگی های منحصر بفردی است كه در زمینه ساخت ماهیچه های مصنوعی و موتورهای مینیاتوری پركاربرد است. این ماده در دمای پایین عایق است و در دمای 152.6 فارنهایت ( معادل 67 درجه سانتی گراد ) مانند یك رسانا عمل می كند و جریان الكتریكی و گرمایی را از خود عبور می دهد.

زمانیكه بلور دی اكسید وانادیوم حرارات داده می شود، در یكی از ابعاد فشرده شده و در دو بعد دیگر منبسط می شود.

سرعت چرخش این ماهیچه مصنوعی، 200 هزار دور در دقیقه است.

چندی پیش نیز محققان دانشگاه دوك با اتصال گرافین به یك فیلم پلیمری چسبناك، موفق به ساخت یك ماهیچه مصنوعی شدند. ماهیچه روباتیك ساخته شده توسط محققان آزمایشگاه ملی انرژی، طرح تكمیل شده همان ماهیچه مصنوعی است.

نتایج كامل این تحقیقات در شماره اخیر نشریه آنلاین Advanced Materials منتشر شده است.

علمی (5)** 9259**1599