به گزارش روز دوشنبه ايرنا به نقل از پايگاه اطلاع رساني وزارت بهداشت ، ' رضا ملك زاده ' در نوزدهمين جشنواره تحقيقاتي علوم پزشكي رازي افزود: سهم وزارت بهداشت در تمام بودجههاي تحقيقاتي كشور كمتر از 10 درصد است و رشد 40 درصدي وزارت بهداشت در اين حيطه نشان دهنده استفاده بهينه از بودجه محدود است.
ملك زاده گفت: بودجه پژوهشي وزارت بهداشت سه درصد از درآمد ناخالص ملي بوده كه در حال حاضر به نيم درصد رسيده است.
وي با بيان اين كه بودجه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي رشد چنداني نداشته است، يادآور شد: متاسفانه عدم تخصيص بودجه مناسب، به بخش پژوهش در كشور آسيب مي رساند.
** سهم تحقيقات و پژوهش 2 درصد بودجه كشور است
معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت گفت: سهم تحقيقات در بودجه كشوردو درصد است كه وزارت بهداشت با بودجه محدود اختصاص داده شده 40 درصد توليد علم را انجام داده است.
ملكزاده با بيان اين كه ايران در 10 ساله گذشته به عنوان سريعترين كشور، رشد توليد علمي را داشته است، گفت: در حال حاضر 350 نشريه علمي و تحقيقاتي ما در نمايههاي علمي و بينالمللي جاي دارد.
معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت گفت: در كشور حدود يك هزار و 251 مجله علمي وجود دارد كه از اين تعداد 315 مجله مربوط به وزارت بهداشت است.
ملكزاده افزود: 224 مجله علمي در نمايههاي علمي و بينالمللي از جمله ISI (سايت معتبر بين المللي) نمايه شده است كه سهم وزارت بهداشت 163 مجله علمي است.
** توليد علم براي تبديل شدن به فناوري نيازمند سرمايهگذاري است
معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت با درخواست از رئيس جمهوري براي كمك و همكاري در جهت پيشرفت علمي در كشور گفت: سرمايهگذاري در تحقيقات بازده عظيمي در رونق اقتصادي كشور دارد كه اين امر نيازمند افزايش بودجه تحقيقات در كشور است.
ملك زاده گفت: تنها 40 ميليارد تومان بودجه براي خريد مجلات علمي پزشكي داريم كه بسيار بودجه پاييني است.
** نخبگان ستون امنيت ملي كشور هستند
معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت با بيان اين كه نخبگان ستون امنيت ملي كشور هستند، حمايت از محققان را مهمترين عامل پيشرفت در تحقيقات سرمايه گذاري در نيروي انساني دانست گفت: لازم است نخبگان در مسئوليتهاي اجرايي بكار گرفته شوند و با حمايت مالي از نخبگان باعث ارتقاي سلامت كشور شويم.
ملك زاده درباره حمايت از محققان و نخبگان كشور گفت: پروژه ويژه اي در وزارت بهداشت اجرا شده است كه دانشمند پروري را از دوران دانشجويي در دانشگاهها با كمك بنياد نخبگان ايجاد كردهايم.
معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت در ادامه گزارشي از نحوه و چگونگي برگزاري جشنواره تحقيقاتي علوم پزشكي رازي طي دوره هاي گذشته ارائه داد و گفت: طي 18 جشنواره تحقيقاتي علوم پزشكي رازي كه برگزار شده است و حدود 511 نفر به عنوان برگزيده انتخاب شده و به جمع نخبگان كشور پيوسته اند.
ملكزاده افزود: امسال در انتخاب برگزيدگان، به شاخص كيفيت پژوهش توجه ويژه شده است كه در اين جشنواره 634 نفر مقالات و درخواست خود را به جشنواره ارائه كردند كه بعد از بررسي، 27 نفر انتخاب شدند.
وي افزود: امسال در نوزدهمين جشنواره علوم پزشكي رازي، 11 درصد منتخبين، خانمها بودند.
اجتمام(1)**9188**1478
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۸
تهران- ايرنا- معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: 38 درصد توليد علم در ايران توسط دانشگاههاي علوم پزشكي كشور انجام مي شود.