دكتر'مجيد حنيفه'روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود:زماني كه آنتي بيوتيكي توسط پزشك براي بيمار تجويز مي شود بايد تا پايان دارومصرف شود در غير اينصورت و با قطع خودسرانه پس از مدتي مقاومت ميكروبي نسبت به آن آنتي بيوتيك در بدن بيمار ايجاد مي شود.
وي اظهار داشت:همچنين اگر افراد به صورت خودسرانه آنتي بيوتيكي مصرف كنند كه براي سركوب ميكروب موجود در بدن مناسب نباشد نيز بدن فرد مي تواند نسبت به آن آنتي بيوتيك مقاوم شود.
وي با بيان اينكه برخي ميكروب ها به صورت ذاتي نسبت به آنتي بيوتيك مقاوم هستند ،اضافه كرد:اين ميكروب هاي مقاوم درصد كمي از كل ميكروب هاي شناخته شده را تشكيل مي دهد.
وي ادامه داد:دسترسي آسان به انواع آنتي بيوتيك ها از عوامل مصرف بي رويه اينگونه داروها است به گونه اي كه هم اكنون در برخي نقاط داروهاي آنتي بيوتيك در مراكز عرضه مواد غذايي و مغازه ها نيز عرضه مي شود.
وي بيان كرد:متاسفانه پزشكان نيز به داروهاي تجويزي به بيماران تنوع نداده و تنها از چند نوع آنتي بيوتيك خاص در بيمارستان ها استفاده مي كنند.
دكتر حنيفه بيان كرد:انتقال عفونت در بين بيماران در محيط هاي بيمارستاني،ضد عفوني بيش از حد بيمارستان ها به دليل وجود فلزات سنگين در مواد ضد عفوني كننده،عدم رعايت مسائل بهداشتي در بيمارستان ها در هنگام معاينه بيماران از ديگر عوامل ايجاد مقاومت هاي ميكروبي در افراد است.
وي عنوان كرد:بيماراني كه دچار عفونت مقاوم به درمان هستند بايد مراقبت هاي فردي را براي جلوگيري از انتقال بيماري به افراد ديگر رعايت كنند زيرا در صورت انتقال اين بيماري به افراد حساس و بيماران خاص مشكلات متعددي براي اين افراد به وجود خواهد آمد.
وي گفت :ايجاد مقاومت ميكروبي به آنتي بيوتيك ها مي تواند سلامت افراد را به خطر اندازد و از سويي افزايش طول مدت زمان بستري در بيمارستان،افزايش هزينه هاي درمان،خطر مرگ و مير بعد از اعمال جراحي از جمله عوارض ايجاد مقاومت ميكروبي در بيماران است.
7530/575
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۸
همدان-ايرنا-كارشناس غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي همدان گفت:قطع خودسرانه آنتي بيوتيك ها و مصرف نا به جاي اين گونه داروهاي خشك كننده باعث ايجاد مقاومت ميكروبي در بدن مي شود.