تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۱

تهران - ایرنا- رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور برمصرف لبنیات كم چرب در كشور تاكید كرد و گفت: لبنیات پرچرب در كشور با روغن های پالم (نخل) برای قوام دادن و مزه دار كردن چرب می شوند و حاوی مقادیر زیادی اسید چرب اشباع هستند كه برای سلامتی مضر است .

دكتر' حاجی فرجی'روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا افزود : اضافه كردن چربی گیاهی به لبنیات و شیر های پرچرب در كارخانه های تولید لبنیات كار غیر قانونی نیست، اما این حق مردم است كه بدانند كه این میزان چربی در لبنیات و شیر چربی خود شیر نیست و به آن چربی پالم اضافه شده است.

'روغن پالم یا نخل ' 50 درصد اسید پالمیتیك دارد كه یك اسید چرب اشباع شده است و به همین دلیل تصور می شود كه روغن پالم یك نوع روغن هیپركلسترولمیك است .

وی ادامه داد: در صنایع غذایی افزودن چربی پالم گیاهی به لبنیات در فرآیند تولید معمولا انجام می شود و تولیدكنندگان محصولات لبنی با استانداردهای موجود صنایع غذایی به گرفتن چربی اشباع شیر اقدام می كنند.

به گفته حاجی فرجی مصرف‌كنندگان لبنیات پرچرب باید بدانند كه چربی شیر موجود را نمی‌خورند بلكه روغن پالم اضافه شده به شیر را میل می كنند.

وی افزود : اضافه كردن چربی گیاهی به لبنیات به دلیل اسیدهای چرب مشكل زا است زیرا مصرف بیش از حد چربی​های اشباع شده می​تواند به بالا رفتن كلسترول خون و در نتیجه به بیماری قلبی منجر شود.

حاجی فرجی یادآور شد كه كاهش چربی در رژیم غذایی بسیار ضروری است .متاسفانه ذائقه غذایی ایرانیان به سمت غذاهای پرچرب و سرخ كردنی است كه این شرایط سلامتی افراد جامعه را به خطر می اندازد و منجر به بروز بیماری های مزمن ، بیماری قلبی و اضافه وزن و چاقی می شود.

وی همچنین گفت : میزان نمك مصرفی در كشور بیش از حد استاندارد است . میزان مناسب مصرف نمك برای افراد سالم جامعه 2 تا 3 گرم در روز یعنی كمتر از یك قاشق چای خوری سرخالی است كه البته با مصرف نان نیاز روزانه به نمك مرتفع می شود .

حاجی فرجی گفت : نان مصرفی سنتی در كشور با نمك بیش از حد تهیه می شود و افراد با مصرف روزانه نان در وعده های غذایی، میزان نمك استاندارد روزانه را مصرف كرده اند.

وی به خانواده ها توصیه كرد از مصرف غذاهای آماده و فست فود ها، نوشابه های گازدار و غذاهای سرخ كردنی و شور خودداری كنند .

علمی (4)**1354**1581