رشد تقاضا برای مواد غذایی، تهدیدی برای منابع آب در جهان است ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/06/03 اجتماعی.مواد غذایی .ذخایر آب تهران - کارشناسان از رشد تقاضا برای مواد غذایی و تغذیه جمعیت رو به افزایش جهان همراه با افزایش استفاده از ضایعات گیاهی و حیوانی به عنوان سوخت را تهدیدی جدی برای منابع آب جهان می دانند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از استکهلم ، ژان لوند کوئیست رئیس برنامه علمی در موسسه بین المللی آب در استکهلم (اس آی دبلیو آی ) گفت : میزان آب بیشتری که برای تولید مواد غذایی و نیز ضایعات گیاهی و حیوانی نیاز داریم ، نگران کننده است .
پیش بینی می شود تا پایان سال 2050 نیاز جهانی به مواد غذایی تقریبا دو برابر شود و هم زمان، تغییرات آب و هوایی و کاهش ذخایر نفتی کشورها را به اختصاص زمین های بیشتری برای تولید ضایعات گیاهی و حیوانی به منظور جایگزین کردن سوخت های فسیلی منتشرکننده گازهای گلخانه ای وا می دارد.
طبق اعلام اس آی دبلیو آی که هفته پیش میزبان نشست هفته جهانی آب در استکهلم بود، مخاطرات این روندهای موازی جهانی با واقعیت زیست فیزیکی محدود بودن آب در کره زمین در تضاد است و هرگونه افزایش استفاده از آب در بخش کشاورزی ، بر دسترسی دیگر مصرف کنندگان آب تاثیر می گذارد.
به گفته لوندکوئیست ، تفریبا هرگونه افزایشی در اب مصرفی در بخش کشاورزی ، در میزان اب مورد نیاز برای بخش های دیگر ازجمله سلامت اکو سیستم ها تاثیز گذار خواهد بود.
وی افزود، مردم جهان درحال حاضر، سالانه حدود 4500 کیلومتر مکعب آب مصرف می کنند و این رقم ، زیر سطحی است که به لحاظ زیست محیطی غیرمسوولانه محسوب می شود.
اما وی با تاکید بر این مطلب که نیازهای آینده می تواند به سرعت مصرف آب را به مرحله خطرناکی سوق دهد، افزود: ممکن است که مصرف 6 هزار کیلومتر مکعب به لحاظ زیست محیطی معقول باشد اما، مصرف بیشتر می تواند بهای سنگینی را برای محیط زیست به دنبال داشته باشد، زیرا ما برای لبریز کردن این سیستم و سرویس های مختلف اکوسیستم به آب نیاز داریم .
به گفته زاک گرانیت مدیر پروژه تحقیقاتی اس آی دبلیو آی ، مطالعات اخیر نشان می دهد که تا پایان سال 2030، باید از ضایعات گیاهی و حیوانی ، معادل همان انرژی که امروزه از سوخت های فسیلی تولید می شود، استحصال کنیم .
وی افزود: از سوی دیگر، بنا به پیش بینی دانشمندان ، با استفاده بهینه تر از آب ، می توانیم تا پایان 2050جوابگوی تقاضا برای غذا باشیم که البته این شامل آبی که برای تولید ضایعات گیاهی و سوختی داریم نمی شود.
لوندکوئیست که معتقد است تغییر محور توجه جهان از سیستم های آبیاری که رودخانه ها ، دریاچه ها و سفره های زیرزمینی آب را تحت فشار قرار داده اند، ضروری است ، گفت : باید توجه مان را به پتانسیل موجود در باران معطوف کنیم .
وی خاطر نشان کرد که در برخی مناطق آفریقا ، بارانی که در طول سال می بارد، معمولا برای رشد مقادیر زیادی از محصولات کافی است که اگر قادر به ذخیره باران باشیم ، تولید مواد غذایی در این مناطق افزایش چشمگیری خواهد داشت .
مترجمام ** 1442**1088 شماره 072 ساعت 13:50 تمام
تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱