به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، در این روش دانشمندان، سلول های بنیادی چربی را با یك عمل ساده و بدون درد از زیر پوست بیمار خارج كرده و سپس آنها را به سلول های استخوان تبدیل می كنند.
به گفته دانشمندان فرآیند ساخت سلول استخوانی با ساختار سه بعدی چندان پیچیده نیست.
دنیس دوفرن یكی از محققان این مركز در این باره می گوید: روش ما منحصر به فرد است. زیرا نوعی تقلید از طبیعت و فیزیولوژی بدن انسان است.
این روش جدید كه كروست (Creost) نام دارد، در حال حاضر در مرحله آزمایش بالینی است. این روش برای بازسازی و ترمیم هر نوع استخوان، از جمله جمجمه، لگن و استخوان های بلند قابل استفاده است.
كروست برای ترمیم انواع ساختار و بافت های استخوانی به كار می رود.
به گفته دانشمندان تصویربرداری با اشعه ایكس نشان می دهد ترمیم استخوان با 'كروست' موفقیت آمیز بوده است.
این روش درمانی مبتنی بر تغییر سلول ها، نه تنها برای ترمیم استخوان بلكه برای ترمیم غضروف، سلول های قلب، كبد و لوزالمعده نیز به كار می رود.
به گفته دانشمندان یكی از مزایای این روش درمانی این است كه خطر رد سلول از طرف بدن بیمار وجود ندارد. چون از بدن خود بیمار گرفته شده است.
این روش جدید، چشم انداز تازه ای برای درمان بسیاری از مشكلات و آسیب های ناشی از سوانح و فرسودگی های طبیعی بدن ارائه می دهد.
علمی(6)**م.پ**
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۲ - ۰۸:۲۸
تهران- ایرنا- محققان بیمارستان دانشگاهی سنت لوك در بروكسل به روش جدیدی برای ترمیم و بازسازی استخوان های آسیب دیده دست یافتند.