شکایت گرجستان از روسیه در دادگاه لاهه مطرح شد ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/06/18 سیاسی.گرجستان .روسیه .لاهه تهران - شبکه خبری بی بی سی روز دوشنبه اعلام کرد شکایت گرجستان در مورد رفتار روسیه در این کشور در دیوان داوری لاهه مطرح شده و همزمان، رئیس جمهور فرانسه سفر خود به روسیه و گرجستان را آغاز کرده است.
به گزارش گروه صوتی و تصویری ایرنا ، بی بی سی افزود:روز دوشنبه، 8 سپتامبر (18 شهریور) دیوان داوری لاهه جلسه ای اضطراری تشکیل داد تا به شکایت دولت گرجستان از روسیه به دلیل آنچه که پاکسازی قومی و نقض فاحش حقوق بشر در مناطق تحت اشغال نیروهای روسی خوانده است، رسیدگی کند.
دیوان داوری لاهه، عالی ترین مرجع قضایی سازمان ملل متحد برای رسیدگی به اختلافات دولت های عضو سازمان از یکدیگر است و در این جلسه اضطراری سه روزه، شکایت گرجستان را مورد بررسی قرار خواهد داد.
دولت گرجستان در شکایت خود روسیه را به وارد ساختن فشار بر ساکنان گرجی دو منطقه جدایی طلب اوستیای جنوبی و آبخاز و سایر مناطق تحت اشغال نیروهای روسی متهم کرده و از قضات دادگاه خواسته است به توقف اینگونه عملیات رای دهند.
تینا بورجالیانی، معاون وزیر دادگستری گرجستان که ریاست هیات اعزامی این کشور به دادگاه را برعهده دارد، گفته است که صدها تن از شهروندان گرجستان تنها به دلیل اینکه گرجی تبار هستند هدف آزار قرار گرفته و بیخانمان شده اند.
بورجالیانی از دادگاه لاهه درخواست کرده است تا از دولت روسیه بخواهد اطمینان دهد که گرجی های ساکن مناطق تحت اشغال یا زیر نظارت نیروهای روسی در معرض تبعیض و خشونت یا اقدامات قهرآمیز، از جمله قتل، آزار بدنی، گروگانگیری و بازداشت خودسرانه قرار نخواهند گرفت.
نمایندگان گرجستان در طرح شکایت خود روسیه را به پاکسازی قومی متهم کرده اند.
وی گفته است حدود چهارصد و پنجاه هزار تن از مردم گرجستان توسط نیروهای روسیه یا شبه نظامیان تحت حمایت آنان از خانه های خود آواره شده و به نقاط دیگر این کشور پناه برده اند.
در جلسه صبح دوشنبه، نمایندگان دولت گرجستان متن شکایت نامه خود را مطرح کردند و قرار است روسیه نیز در جلسه بعد از ظهر، نظر حقوقی خود را در مورد این شکایت ابراز دارد.
نمایندگان روسیه ممکن است دیوان دادرسی لاهه را فاقد صلاحیت رسیدگی به اختلاف با گرجستان بدانند، واقعیت شکایت گرجستان را مورد تردید قرار دهند و یا اظهار دارند که بر شرایط محلی تسلط لازم ندارند و در نتیجه، مسئول حوادثی نیستند که در این مناطق روی می دهد.
پرونده شکایت گرجستان علیه روسیه در مورد اختلافات ارضی دو طرف ماه گذشته و پس از آن به دیوان داوری لاهه تسلیم شد که نیروهای روسی بخشی از خاک گرجستان را به اشغال خود در آوردند، اما احتمالا رسیدگی به این بخش از پرونده مدتها به طول خواهد انجامید.
همزمان، هیاتی از مقامات ارشد اتحادیه اروپا برای مذاکره با روسیه در مورد بحران گرجستان وارد مسکو شده است.
نیکلا سارکوزی، رئیس جمهوری فرانسه که کشورش ریاست دوره اتحادیه اروپا را در دست دارد، ژوزه مانوئل باروسو، رئیس کمیسیون اروپا و خاویر سولانا، مسئول سیاست خارجی اتحادیه در این هیات عضویت دارند.
اعضای هیات اتحادیه اروپا پس از ورود به مسکو با دیمیتری مدودف، رئیس جمهوری روسیه، ملاقات کردند تا از او بخواهند به توافقنامه آتش بس جنگ گرجستان به طور کامل عمل کند.
بر اساس این گزارش باروسو و سارکوزی برای پیگیری طرح صلح اروپا به روسیه و گرجستان سفر کرده اند.
طرح توافقنامه آتش بس حدود یک ماه پیش توسط سارکوزی برای خاتمه دادن به درگیری نظامی گرجستان و روسیه ارائه شد.
این طرح شامل عقب نشینی نیروهای نظامی هر دو طرف تا مواضع آنها در زمان قبل از آغاز درگیری، احترام متقابل دو کشور به حق حاکمیت یکدیگر، و حل و فصل مسالمت آمیز بحران ناشی از فعالیت جدایی طلبان اوستیای جنوبی و آبخاز ، و استقرار ناظران اروپایی در منطقه بوده است.
هر دو کشور این طرح را امضا کردند، اما در هفته های بعد، روسیه استقلال اوستیای جنوبی و آبخاز از گرجستان را به رسمیت شناخت، در حالی که هنوز واحدهای نظامی خود را از خاک گرجستان خارج نکرده است.
مقامات روسیه گفته اند براساس طرح آتش بس، مجاز هستند واحدهایی از ارتش خود را به عنوان صلحبان در نوار حایلی به عمق هفت کیلومتر در مرزهای آبخاز و اوستیای جنوبی با گرجستان مستقر سازند و مقامات گرجی از تقویت این نیروها در روزهای اخیر خبر داده اند.
روسیه در عین اعلام داشته که در صورت ایجاد ترتیبات قابل قبول بین المللی برای تضمین امنیت آبخاز و اوستیای جنوبی، آماده خارج کردن نیروهای خود از خاک گرجستان است.
هیات اتحادیه اروپا پس از ملاقات با مقامات روسیه، برای دیدار با مخاییل ساکاشویلی، رئیس جمهور گرجستان، عازم تفلیس، پایتخت این کشور خواهد شد.
در همانحال، نیروی دریایی ایالات متحده اعلام کرده که چند ناو جنگی را برای تحویل کمک های بشردوستانه به بنادر گرجستان در دریای سیاه اعزام کرده است، اما روسیه از این اقدام انتقاد کرده و گفته است که حضور ناوهای آمریکایی خطر رویارویی نظامی را افزایش می دهد.
صویر**2351** 1506 شماره 163 ساعت 17:37 تمام
تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱