مشهد- ايرنا- مديركل خدمات شهري سازمان شهرداريها و دهياريهاي وزارت كشور گفت: پروژه احداث زباله سوز در كلانشهرها و شهرهاي شمالي كشور اجرايي مي شود.

مسعود احمدي روز پنجشنبه در حاشيه سمينار آموزشي ملي مديريت پسماند شهري در مشهد در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا افزود: روزانه به طور متوسط 49 هزار تن زباله شهري و روستايي در كشور توليد مي شود كه طرح احداث زباله سوز در كلانشهرها و شهرهاي شمالي يكي از راه حلهاي مديريت پسماندها در اين نقاط است .

وي با بيان اينكه در حال حاضر فقط 20 درصد از اين ميزان بازيافت و تبديل به كمپوست مي شود، گفت: البته اجراي پروژه هاي جمع آوري پسماند و احداث زباله سوزها بايد با شرايط بومي و اقليمي هر منطقه منطبق باشد.

وي افزود: اجراي پروژه زباله سوز در شهرهاي شمالي كشور با توجه به محدوديت زمين و بالا بودن سطح آبهاي زيرزميني در اين منطقه منطقي است و لذا در دستور كار وزارت كشور قرار گرفته است.

احمدي با اشاره به اينكه پروژه احداث زباله سوز نيازمند فراهم كردن زيرساختهاي مديريتي و نظارت فني در شهرداري هاست، گفت: در حال حاضر هيچ يك از شهرداري هاي كشور از توانايي فني براي مديريت و نظارت بر پروژه احداث زباله سوز را ندارند.

مديركل خدمات شهري سازمان شهرداريها و دهياريهاي وزارت كشور ادامه داد: در حال حاضر تعدادي قرارداد احداث زباله سوز در برخي از شهرهاي كشور بدون در نظرگرفتن ابعاد نظارتي و توان فني منعقد شده است و نگراني هاي زيادي در وزارت كشور در خصوص نحوه نظارت بر اين زباله سوزها وجود دارد.

احمدي تاكيد كرد: در صورتي كه نظارت جدي بر زباله سوزها وجود نداشته باشد آلاينده هاي ايجاد شده از زباله سوز به مراتب خطرناكتر از آلاينده هاي ناشي از دفن غيراصولي پسماند خواهد بود.

وي در ادامه اظهارداشت : يكي از مهمترين مشكلات حوزه پسماند در كشور اجراي پروژه هاي خاص بدون انجام مطالعات است.

وي افزود: در اين راستا وزارت كشور استانهاي كشور را منطقه بندي كرده است و دستورالعمل مديريت جامع پسماند را با اين مناطق ابلاغ نموده است تا براساس اين دستورالعمل مطالعات لازم را انجام و بر اساس آن عمل كنند.

وي برگزاري كارگاههاي آموزشي پسماند ويژه مديران و كارشناسان را اولين گام در راستاي ارتقاي توان فني و نظارتي شهرداريها عنوان كرد و افزود: تشكيل كميته هاي فني براي ارتقاي جايگاه شهرداريها از لحاظ كارشناسي و سيستم هاي نظارتي در استانهاي شمالي و كلانشهر هاي كشور از ديگر برنامه هاي در دستور كار وزارت كشور است.

سمينار آموزشي ملي مديريت پسماند شهري با مشاركت سازمان شهرداري ها و دهياري هاي كشور، دفتر همكاري هاي بين المللي ژاپن (Jica) شهرداري مشهد و مديريت پسماند شهرداري مشهد از هشتم تا دهم بهمن ماه به مدت سه روز در مشهد برگزار شد./3

7505/659