لندن - ايرنا - 'ديويد كامرون' نخست وزير انگليس و 'فرانسوا اولاند' رييس جمهوري فرانسه روز جمعه در يك پايگاه هوايي در منطقه 'آكسفورشاير' انگليس ديدار و درباره موضوعات مختلف و از جمله توسعه همكاري هاي نظامي دو كشور گفت و گو كردند.

به گزارش ايرنا، موضوع سوريه، بحران سياسي در اوكراين، اصلاحات در اتحاديه اروپا و همكاري در زمينه انرژي و مقابله با تروريسم از ديگر محورهاي مذاكرات امروز كامرون و اولاند در جنوب انگليس بود.

رهبران دو كشور بعداز ظهر جمعه در يك كنفرانس خبري مشترك كه در پايگاه هوايي 'برايز نورتون' انگليس برگزار شد، ضمن اشاره به اختلاف نظرهاي خود در زمينه اصلاحات در اتحاديه اروپا، بر همكاري در ديگر موضوعات مورد علاقه از جمله در امور دفاعي و امنيتي تاكيد كردند.

دولت انگليس خواستار انجام اصلاحات اساسي در اتحاديه اروپا است تا بتواند بخشي از قدرت و اختيارات واگذار شده به بروكسل را از جمله در زمينه مهاجران خارجي و مسائل اقتصادي بازپس بگيرد.

كامرون همچنين وعده داده است كه در صورت پيروزي حزب محافظه كار در انتخابات سال 2015 ميلادي، يك همه پرسي ملي را در زمينه ادامه عضويت انگليس در اتحاديه اروپا و يا خروج از اين اتحاديه تا پايان سال 2017 ميلادي برگزار خواهد كرد.

فرانسوا اولاند در كنفرانس خبري امروز خود با كامرون تاكيد كرد كه از نظر پاريس انجام اصلاحات در پيمان هاي اتحاديه اروپا در اولويت قرار ندارد.

وي گفت: ما نبايد انتظار داشته باشيم كه اتحاديه اروپا از درخواست هاي يك كشور به عنوان الگو و نمونه پيروي كند... ما هم معتقديم كه اتحاديه اروپا بايد كارآمدتر بشود ولي انجام اصلاحات در پيمان هاي اتحاديه در حال حاضر اولويت ندارد و تمركز ما بايد بر روي چالش هاي اقتصادي باشد.

اولاند تاكيد كرد: ما به طرح دولت انگليس براي برگزاري همه پرسي در مورد ادامه عضويت در اتحاديه اروپا احترام مي گذاريم ولي مايليم كه انگليس همچنان عضوي از اين اتحاديه باقي بماند.

رييس جمهوري فرانسه افزود: ما امروز موافقتنامه اي 120 ميليون پوندي را براي طراحي و ساخت مشترك هواپيماهاي بدون سرنشين امضاء كرديم... دو كشور همچنين در زمينه ساخت نفربرهاي جديد و به كارگيري سيستم هاي جديد موشكي در دفاع هوايي و دريايي همكاري خواهند كرد.

وي با قدرداني از حمايت انگليس از عمليات نظامي نيروهاي فرانسوي در قاره آفريقا از جمله در مالي و آفريقاي مركزي گفت: انگليس در قالب طرح همكاري هاي اتحاديه اروپا با كشورهاي آفريقايي در آموزش نيروهاي نظامي در قاره آفريقا نيز مشاركت دارد.

اولاند همچنين مواضع پاريس و لندن را در قبال بحران سوريه هماهنگ توصيف كرد و افزود: تشديد بحران در سوريه مي تواند كل منطقه را ناامن كند و به همين دليل ما بطور مشترك از حل سياسي بحران سوريه و افزايش كمك هاي انسان دوستانه به آوارگان سوري حمايت مي كنيم.

رييس جمهوري فرانسه از پاسخ دادن به سوالات خبرنگاران در مورد روابط مخفيانه خود با يك هنرپيشه فرانسوي كه اخيرا به جنجال بزرگي در آن كشور تبديل شده است، سر باز زد.

ديويد كامرون نخست وزير انگليس نيز در اين كنفرانس خبري گفت: روابط فرانسه و انگليس امروز نزديك تر و مهمتر از هر زمان ديگري است و دو كشور از مشتركات زيادي براي توسعه و تقويت روابط خود برخوردار هستند.

وي در عين حال اذعان كرد كه به عنوان يك نخست وزير از حزب محافظه كار انگليس با يك رييس جمهور سوسياليست از كشور فرانسه بطور طبيعي اختلاف نظرهايي دارد.

وي گفت: انگليس خواهان اصلاح پيمان هاي اتحاديه اروپا است و اين كار را براي آينده اين اتحاديه ضروري مي داند.

كامرون بار ديگر بر وعده خود مبني بر مذاكره با اتحاديه اروپا در زمينه انجام اصلاحات و همچنين برگزاري همه پرسي در مورد ادامه عضويت انگليس در اتحاديه اروپا تا پايان سال 2017 ميلادي تاكيد كرد.

وي افزود: ما از عمليات نظامي فرانسه در قاره آفريقا حمايت مي كنيم و تصميم فرانسوا اولاند براي مداخله نظامي در مالي را تصميمي شجاعانه مي دانيم.

نخست وزير انگليس اظهارداشت: يكي از تهديدات مشترك تروريستي عليه دو كشور، از ناحيه شهرونداني است كه به تحريك گروههاي تندرو به سوريه مي روند. اين گونه افراد پس از بازگشت از سوريه يك تهديد محسوب مي شوند و به همين دليل فرانسه و انگليس در زمينه مقابل با اين گونه تهديدات نيز با هم همكاري مي كنند.

انگليس و فرانسه از حاميان اصلي گروههاي مسلح مخالف دولت بشار اسد در سوريه هستند.

در جريان سفر امروز رييس جمهوري فرانسه به انگليس، دو كشور يادداشت تفاهمي را درباره همكاري هاي خود در زمينه انرژي هسته اي امضاء كردند. شركت فرانسوي 'ايي دي اف' قرار است يك نيروگاه جديد هسته اي در جنوب انگليس احداث كند.

اروپام**345