زابل، زاهدان- ايرنا- استاندار سيستان و بلوچستان گفت: منطقه سيستان داراي ظرفيت ها و توانمنديهاي فراوان گردشگري، تجارت مرزي و صنايع دستي است كه بايد با نگاه عميق و منطبق با نيازهاي آن، احيا شود.

به گزارش ايرنا، 'علي اوسط هاشمي' در شوراي اداري شهرستان زابل افزود: نسخه هاي زود بازده از سوي مسوولان و كارشناسان استان براي برون رفت از مشكلات سيستان برنامه ريزي و ارائه شود.



وي اظهار داشت: در گذشته نسبت به بحران سيستان چشم ها بسته بوده است.



استاندار سيستان و بلوچستان ادامه داد: مديران اين استان بايد مديران بحران باشند و راهكارهاي منطبق با نياز منطقه را برنامه ريزي و اجرا كنند.



وي با بيان اينكه 'تجارت' يكي از راههاي ميان مدت براي احيا منطقه، امرار معاش و ماندگاري مردم است گفت: چابهار، سيستان و ميرجاوه سه دروازه كليدي راه سيستان و بلوچستان و عامل اشتغال و پيشرفت در استان هستند.



هاشمي تصريح كرد: چنانچه صاحبان سرمايه تمايل به سرمايه گذاري براي توليد و ايجاد اشتغال در اين استان را داشته باشند اما يكي از مديران دستگاههاي اجرايي در اين امر كوتاهي كند در اختيار وزارت خانه قرار خواهد گرفت.



وي ادامه داد: دولت تدبير و اميد به سيستان و بلوچستان نگاه ويژه دارد و با رويكرد توازن در تلاش براي توسعه و پيشرفت اين استان است.

استاندار سيستان و بلوچستان ممنوعيت انتقال آب از منطقه سيستان به ساير مناطق را اعلام كرد.



معاون استاندار و فرماندار شهرستان ويژه زابل نيز در اين نشست با اشاره به مشكلات منطقه سيستان گفت: تفكر توسعه و ايجاد نهادهاي توسعه اي در منطقه سيستان ضروري است و باعث برون رفت مردم از مشكلات خواهد شد.



'هوشنگ ناظري' افزود: حضور افراد صاحب نظر در شوراي هم انديشي سيستان اجتناب ناپذير است و به طور حتم از آنان در توسعه اين منطقه استفاده خواهد شد.



فرماندار زابل اظهار داشت: امروز منطقه سيستان نيازمند همگرايي است و در صورت اصلاح برخي بدسليقگي ها مشكلات اين منطقه حل خواهد شد.



حجت الاسلام سيد 'كاظم طباطبايي' امام جمعه زابل نيز در اين نشست افزود: برنامه هاي قابل اجرا در سيستان بايد علمي باشد و از ظرفيت ها و توانمنديها بويژه انرژي باد و گرما به عنوان فرصت طلايي استفاده بهينه شود.



وي اظهار داشت: نگاه بلند، جامعه نگر، فراجناحي و فرامذهبي از امتيازات مثبت دولت است. ك/2

7312 / 653