فرداد ايزدي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: براي ساخت هواپيماي پهپاد (پرنده هدايتپذير از دور ) دو پروژه تعريف شده و هم اكنون مراحل طراحي آن به پايان رسيده است و در آستانه ساخت پهپاد در اين دانشكده هستم.
وي با بيان اين كه كشورهاي زيادي سازنده هواپيماي پهپاد هستند، افزود: اين هواپيماها دور از ديد و تنها با استفاده از سيستم جي پي اس ماموريت هاي خود را انجام مي دهند و جمهوري اسلامي ايران با استفاده از توانمندي هاي متخصصان داخلي خود موفق به توليد اين نوع هواپيما شده است.
ايزدي با اشاره به سابقه فعاليت هاي دانشكده صنعت هواپيمايي كشور گفت: اين دانشكده با 60 سال سابقه كار در زمينه آموزش، تعمير، نگهداري، الكترونيك و مخابرات هواپيما يكي از مراكز مهم آموزشي در صنعت حمل و نقل هوايي در منطقه به شمار مي رود.
وي گفت: دانشجويان اين دانشكده پس از فارغ التحصيلي در صنعت هوانوردي كشور مشغول به كار مي شوند و وجود آزمايشگاه هاي مدرن در زمينه صنعت هوانوردي اعتبار ويژه اي را به اين دانشكده داده است.
مدير كارگاه هاي فني مهندسي دانشكده صنعت هواپيمايي افزود: در دوران تحريم فارغ التحصيلان اين دانشكده توانستند اين صنعت پيشرفته را اداره كنند تا صنعت حمل و نقل هوايي كشور سرپا بماند.
به گفته ايزدي جمهوري اسلامي ايران در زمينه ساخت پهپادها به پيشرفتهاي قابل توجهي دست پيدا كرده و ايران در زمان تحريم ها نيز موفق شد انواع پهپاد را توليد كند.
كنترل پهپاد بدون استفاده از انسان در درون آن صورت ميگيرد. اگر چه انسان نيز ميتواند به عنوان محموله در آن باشد. اين وسيله پرنده از نيروهاي ايروديناميكي براي پرواز در مسير دلخواه استفاده ميكند. پهپادها يا بوسيله كنترل از راه دور يا با برنامههاي پيش پروازي ريخته شده از قبل يا با سامانههاي خودكار ديناميك هدايت ميشوند. پهپادها در حال حاضر در برنامههاي نظامي و غير نظامي مانند خاموش كردن آتش سوزيها يا جايي كه پرواز براي خلبان خطر دارد يا كنترل پليس در ناآراميها و صحنههاي جرم يا شناسايي بيشتر حوادث غيرمترقبه طبيعي استفاده ميشود.
بيشترين سرمايهگذاري در جهان در زمينه ساخت و تجهيز پهپادها را وزارت دفاع ايالات متحده آمريكا انجام دادهاست؛ به طوري كه بين سالهاي ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۵ حدود ۳ ميليارد دلار براي طراحي ساخت و تجهيز پهپادها هزينه كرده است. حادثه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ باعث شد تا دولت آمريكا بودجه بيشتري را به طراحي و ساخت و تجهيز پهپادها اختصاص دهد.
پهپادها اكنون و در آينده به طور وسيع در زمينههاي مخابرات و ناوبري جهاني و تحقيقات هواشناسي و جغرافيايي و جاسوسي به كار گرفته خواهد شد.
در حال حاضر ۳۲ كشور در حال ساخت و گسترش ۲۵۰ مدل پهپادهاي اكتشافي هستند.
اقتصام(3)**1108 **1561
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۲
تهران-ايرنا- مدير كارگاههاي فني مهندسي دانشكده صنعت هواپيمايي از راه اندازي كارگاه ساخت هواپيماهاي بدون خلبان (پهپاد) در اين دانشكده خبر داد.