بیانیه نم در حمایت از فعالیتهای صلح آمیز هسته ای ایران ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/07/03 سیاسی.سیاسی.سیاسی.سیاسی کشورهای عضو جنبش عدم تعهد نم طی بیانیه ای که در نشست شورای حکام در وین قرائت شد حمایت خود را از فعالیتهای صلح آمیز هسته ای ایران اعلام کردند.
نم با اشاره به مفاد بیانیه های قبلی این جنبش در مالزی ، کوبا و تهران اعلام کرد که تحولات مثبت در اجرای موافقتنامه پادمانی معاهده عدم اشاعه در ایران را همانگونه که در گزارشهای مدیر کل منعکس شده است مد نظر قرار می دهد.
در این بیانیه همچنین بر حق مسلم و اساسی همه کشورها برای توسعه تحقیقات ، تولید و استفاده از انرژی اتمی برای مقاصد صلح آمیز، بدون هر گونه تبعیض و مطابق وظایف قانونی تاکید و اعلام شده است که هیچ چیزی نباید به نحوی تفسیر شود که از حق کشورها به منظور توسعه انرژی اتمی برای مقاصد صلح آمیز جلوگیری یا برای آن محدودیت ایجاد نماید.
نم همچنین بر صلاحیت آژانس به عنوان تنها مرجع ذیصلاح راستی آزمایی تعهدات پادمانی تاکید کرده و خواستار آن شدند که هیچگونه فشار ناروا یا دخالت در فعالیتهای آژانس که کارایی و اعتبار این نهاد را به خطر اندازد اعمال نشود.
عدم تعهد همچنین با اشاره به بیانیه قبلی وزرای عدم تعهد، از همکاری مداوم جمهوری اسلامی ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی از جمله اقدامات اعتماد ساز داوطلبانه که منجر به حل همه مسایل باقیمانده شد استقبال کردند.
نم همچنین براساس گزارش مدیر کل استقبال خود را اجرای برنامه عمل و اینکه همه مواد هسته ای اعلام شده از سوی ایران قابل توجیه بوده و در زمینه فعالیتهای صلح آمیز است ، اعلام کرد و در عین حال با اشاره به ادعای فقدان اطلاعات و فعالیتهای اعلام نشده در ایران ، نتیجه گیری را فرایندی وقت گیر و زمانبر اعلام کرده است .
سفرای عدم تعهد همچنین برنامه عمل را گام مهمی بسوی ارتقای اطمینان و حل و فصل مسالمت آمیز مساله توصیف و اعلام کردند سند INFCIRC711/ آژانس را که در آن گفته شده است پس از برنامه عمل ، اجرای پادمان در ایران به حالت عادی انجام خواهد شد مورد توجه قرار می دهند.
این بیانیه همچنین با تفکیک بین تعهدات قانونی کشورها و اقدامات اعتماد ساز داوطلبانه تاکید کردند که تعهدات داوطلبانه جزو تعهدات پادمانی قانونی نیست .
در این بیانیه همچنین بر ایجاد مناطق عاری از سلاحهای هسته ای به عنوان گام مثبتی بسوی نیل به هدف خلع سلاح هسته ای اشاره و بر حمایت از تاسیس یک منطقه عاری از سلاحهای هسته ای در خاورمیانه طبق قطعنامه های مربوطه مجمع عمومی و شورای امنیت تاکید شده است .
نم همچنین خواستار آن شدند که تا تاسیس چنین منطقه ای اسراییل بدون قید و شرط و بدون تاخیر به معاهده NPT بپیوندد و سریعا همه تاسیسات هسته ای خود را زیر نظر پادمان جامع آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار دهد.
این بیانیه همچنین غیر قابل نقض بودن فعالیتهای هسته ای صلح آمیز را تایید کرده و یادآور شده اند که هر گونه حمله یا تهدید به حمله علیه تاسیسات هسته ای صلح آمیز در حال فعالیت یا در حال ساخت خطر بزرگی را برای انسانها و محیط زیست به وجود می آورد و نقض جدی حقوق بین الملل ، اصول و اهداف منشور سازمان ملل متحد و مقررات آژانس بین المللی انرژی اتمی است .
نم همچنین بر لزوم یک سند جامع که به صورت چند جانبه مورد مذاکره قرار گرفته باشد و حمله یا تهدید به حمله علیه تاسیسات هسته ای مختص استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای را منع نماید تاکید کردند.
این بیانیه افزوده است : همه مسایل پادمانی و راستی آزمایی از جمله آنهایی که مربوط به ایران است باید در چارچوب آژانس بین المللی انرژی اتمی حل و فصل شود و مبتنی بر زمینه های فنی و حقوقی باشد.
این بیانیه همچنین با تاکید بر دیپلماسی و گفتگو از طریق ابزارهای مسالمت آمیزبر یافتن یک راه حل جامع و دراز مدت درباره مساله هسته ای ایران تاکید کرده و مذاکرات محتوایی بدون پیش شرط را تنها راه حل و فصل این مساله توصیف نمودند.
در این بیانیه همچنین از تمایل ایران برای آغاز مذاکرات درباره مسایل مختلف منطقه ای و جهانی از جمله مسایل هسته ای با کشورهای عضو عدم تعهد استقبال کردند.
اروپام 1516**371** شماره 191 ساعت 15:40 تمام
تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱