مادرید- ایرنا- دولت اكوادور به طور رسمی‌ خروج كشورش از 'پیمان بین آمریكایی كمك متقابل' موسوم به پیمان ' ریو ' یا تیار را اعلام كرد، زیرا معتقد است كه هدف این پیمان' دفاع از منافع ژئواستراتژیكی آمریكا' در منطقه است.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری اروپاپرس ، وزارت امور خارجه اكوادور در بیانیه ای ادامه داد :تیار در سال 1947 از سوی آمریكا برای دفاع از منافع ژئواستراتزیك در منطقه و در چارچوب جنگ سرد و نبرد علیه كمونیسم پیشنهاد شد.

دولت اكوادور معتقد است كه ماهیت واقعی‌ سیاسی تیار در تاریك ترین دوره آمریكای لاتین نظیر مداخله نظامی در پاناما ، گواتمالا و جمهوری دومینیكن و یا تحریم و محاصره كوبا ، آشكار شده است.

وزارت خارجه افزود :تیار و قوانینش به بهانه حفظ منطقه از تهدید های خارجی نظیر كمونیسم ، سوسیالیسم یا دفاع از منافع ملی‌ منعقد شده است.

اكوادور اعلام كرد ، در حالی‌ كه در تمامی موارد مذكور و هنگامی كه یك تعرض خارجی‌ واقعی‌ علیه یك كشور آمریكای لاتین وجود داشت كه یكی‌ از مثال های آن مساله آرژانتین در سال 1982 و تعرض انگلیس به این كشور است ، آمریكا از اجرای این پیمان شانه‌ خالی‌ كرد .

اكوادور اشاره كرد كه تصمیم شكایت از تیار ، یك گام بیشتر به سوی تشكیل یك دكترین قاره ای امنیت و دفاع كه در خدمت اهداف تشكیل یك نظم جهانی‌ عادل تر و برابرتر و ترویج روابط مسالمت آمیز بین كشورها باشد، است .

پیمان تیار كه همچنین 'پیمان ریو' نیز نامیده می‌ شود ، متشكل از كشورهای آرژانتین ، برزیل ، ونزوئلا ، شیلی ، كلمبیا ، كاستاریكا ، كوبا ، آمریكا ، ال سالوادور ، گواتمالا ، هاییتی ، هندوراس ، پاناما ، پاراگوئه ، پرو ، جمهوری دومینیكن ، اروگوئه ، ترینیداد و توباگو و باهاماس است.

بر اساس ماده 1-3 این پیمان، در صورتی‌ كه حمله مسلحانه از سوی هر كشوری علیه یك كشور آمریكایی صورت گیرد، به عنوان حمله به همه كشورهای آمریكا قلمداد خواهد شد و در نتیجه ، هر كدام از كشورهای این گروه ، متعهد به كمك در مقابله با این حمله و دفاع انفرادی و جمعی هستند .

اروپام **1234** 1917