به گزارش خبرنگار ایرنا، مهندس 'سیدرضا غلامی' روزیكشنبه در كارگاه كشوری سامانه جامع مدیریت بازرسی مركز سلامت محیط و كار در محل هتل نیشكر اهواز افزود: از سال 93 بخشی از فعالیت های بهداشت محیط و حرفه ای از طریق این سامانه اجرا می شود.
وی گفت: اطلاعاتی شامل كلرسنجی یك منطقه، نمونه برداری میكروبی آب، بازرسی از مراكز تهیه و توزیع مواد غذایی توسط بازرسان بهداشت محیط وارد این سامانه می شود.
غلامی در خصوص قابلیت های این سامانه افزود: اطلاعات بهداشتی كه وارد سامانه می شود آنالیز و شاخص گیری الكترونیكی انجام می شود.
وی تصریح كرد: مسوولان در هر سطح می توانند از این اطلاعات استفاده كنند ضمن اینكه گزارش گیری صحیح و به موقع انجام می شود.
وی افزود: اطلاعات بهداشتی به خوبی حفظ می شود و ریسك از دست رفتن اطلاعات كمتر است.
غلامی گفت: فعالیت این سامانه، باعث شتاب در پیگیری امور برای رفع نواقص و جلوگیری از اتلاف وقت خواهد شد.
معاون فنی بهداشت محیط مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت تصریح كرد: از دیگر قابلیت های این سامانه، صرفه جویی در مصرف كاغذ از جمله چك لیست و فرم ها می باشد.
وی با اشاره به اینكه اطلاع رسانی به موقع اطلاعات به مسوولان گفت: زمانی كه اطلاعات بهداشتی یك محل وارد سامانه می شود به صورت سیستماتیك یك پیامك مبنی بر دیدار از محل به همراه تعیین نواقص برای مدیر آن مكان ارسال می شود.
غلامی در خصوص برگزاری این كارگاه افزود: این كارگاه در قالب سه گروه شامل گروه یزد، مشهد و خوزستان برگزار شد.
معاون فنی بهداشت محیط مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت گفت: در راستای تكلیف برنامه پنجم توسعه، وزارت بهداشت موظف شده در قالب دولت الكترونیك، پرونده الكترونیكی سلامت داشته باشد.
وی تصریح كرد: در نتیجه مركز سلامت محیط و كار معاونت بهداشتی وزارت، سامانه جامع مدیریت بازرسی مركز را برنامه ریزی و پیگیری كرده كه در حال عملیاتی شده است.
غلامی گفت: در سیاست های برنامه پنجم توسعه، بند ب ماده 32، كلیه طرح های عمرانی بزرگ كه عموما منابع عمومی برای راه اندازی و فعالیت آن دخالت دارد باید ارزیابی سلامت شوند.
معاون فنی بهداشت محیط مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت با اشاره به اینكه سطح اول ارائه خدمات بهداشت محیط و حرفه ای كشور، مركز بهداشتی، درمانی است افزود: تكالیف بهداشت محیط كشور كه نظارت بر عوامل محیط است توسط بازرسین بهداشت محیط انجام می شود.
وی گفت: این نظارت طبق شمولیت قانون اصلاح ماده 13 مركز تهیه و توزیع و طبخ مواد غذایی، فروشگاههای عرضه مواد غذایی، تفرجگاهها و بیمارستان ها انجام می شود.
غلامی در خصوص برگزاری كارگاه آموزشی افزود: هدف اصلی از برگزاری این كارگاه این است كه همكاران بهداشتی، كارشناسان رابط و مسوول با حضور در این كارگاه این عهد را ببندند كه اطلاعات را به خوبی انتقال داده و موارد ذكر شده را عملیاتی كنند.
مسول سامانه جامع مدیریت بازرسی مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت نیز گفت: این سامانه افزون بر 70 فرآیند كاری بهداشت محیط، حرفه ای و طب كار را تشكیل می دهد.
'بهروز بیگلو' افزود: بازنگری كلیه فرایندهای از خانه بهداشت تا سطح وزارتخانه در دستور كار قرار گرفته تا تمام اطلاعات و فعالیت های مرتبط با بهداشت محیط و حرفه ای را در قالب یك سامانه بگنجانیم.
وی با اشاره به اینكه نقش اساسی این سامانه تجمیع اطلاعات است گفت: اراده ما این است كه سامانه ای تحت وب و آنلاین داشته باشیم كه قابلیت ارائه هر گزارشی را در هر زمان داشته باشد.
بیگلو افزود: این سامانه طوری طراحی شده كه دینامیك باشد و با دستور العمل های جدید تغییر نكرده و نیاز به برنامه نویس جدید نداشته باشد ضمن اینكه تا سه چهار ماه آینده بتوان نسخه آفلاین این سامانه را طراحی كرد.
وی به موضوع سخت افزار به عنوان چالش اساسی این سامانه اشاره كرد وگفت: این سامانه به حمایت معاونین بهداشتی دانشگاهها، وزیر و معاون وزیر نیاز دارد.
رییس اداره كنترل عوامل محیطی موثر برسلامت مركز سلامت محیط و كار نیز گفت: برنامه های بهداشت محیط در سال های اخیر بسته به نیاز جامعه و كشور و در راستای روند فعالیت های سازمان بهداشت جهانی، رویكرد نوین گرفته است.
'شیدا ملك افضلی' افزود: سامانه جامع در بهداشت محیط و حرفه ای، اطلاعات روز آمد و آنلاین را از فرآیندهای بازرسی در اختیار تمام گروهها قرار می دهد.
وی تصریح كرد: با استفاده از این سامانه كلیه فرآیندها و فعالیتهای بهداشت محیط بررسی و بازرسی می شود.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی اهواز نیز در این كارگاه با اشاره به توجه ویژه به بهداشت در خوزستان گفت: دراین راستا، استانداری خوزستان مانور بهداشت عمومی در جهت ارتقای سلامت مردم از شنبه آغاز كرده است.
'سیدسعید سیدیان' افزود: آموزش مسائل مرتبط با سلامت از جمله مقابله با بیماری ها از جمله بیماری های قلبی باید گسترش یابد.
وی تصریح كرد: باید در جهت افزایش ارتقای خدمات بهداشتی و تشدید بهداشت شهرها گام برداریم كه این حركت، توجه ویژه تمام سازمان ها را به بخش بهداشت جلب می كند.
سیدیان با اشاره به اینكه بهداشت محیط پاسدار سلامت مردم است افزود: مردم با شروع سال جدید با اعتماد به مسوولان ذیربط راحت تر به خرید و انجام فعالیت می پردازند.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی اهواز افزود: بازرس بهداشت محیط ضابط رسمی قوه قضاییه محسوب می شود كه این وظیفه قدرت خوبی به بازرسان محیط داده و به ارتقای سلامت مردم كمك شایانی خواهد كرد.
وی به راه اندازی سامانه جامع مدیریت بازرسی مركز سلامت محیط و كار اشاره كرد و گفت: با راه اندازی این سامانه می توانیم با داشتن یك بانك اطلاعاتی و تبادل اطلاعات، به ارتقای سلامت مردم كمك كنیم.
7157/538
تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۶:۴۸
اهواز- معاون فنی بهداشت محیط مركز سلامت محیط وكار وزارت بهداشت گفت: با راه اندازی و فعالیت سامانه جامع مدیریت بازرسی مركز سلامت محیط و كار، روند فعالیت های بهداشت محیط شتاب خواهد گرفت.