شهر قدس-ایرنا- یك پزشك متخصص داخلی گفت:بیماران مبتلا به فشار خون بالا داروهای خود را كه توسط پزشك معالج تجویز شده خودسرانه قطع نكنند .

'هاله آریا' روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت :مصرف یا قطع داروها باید توسط پزشك معالج انجام شود.

وی افزود:این داروها باید حتما در زمان و به میزان توصیه شده مصر شود.

وی افزود:بیماری فشار خون یك نوع بیماری خاموش است كه ممكن است برخی از افراد از ابتلای خود به این بیماری مطلع نباشندو همین بی اطلاعی مشكلاتی را برای آنها به وجود می آورد.

وی ادامه داد :تشخیص این بیماری در مراحل اولیه می تواند كمك شایانی در نحوه درمان و كنترل فشار خون در افراد میتلا به این بیماری داشته باشد .

پزشك متخصص داخلی بیمارستان 12 بهمن شهرستان قدس ژنتیك را یكی از عوامل مهم پرفشاری خون در بین افراد مبتلا به این بیماری دانست و گفت: در خانواده هایی كه پدر و مادرتحت كنترل بیماری فشار خون بالا هستند ضرورت دارد اعضای دیگر خانواده نیز با مراجعه به پزشك، از وضعیت جسمانی خود اطمینان حاصل كنند.

وی كاهش فعالیت های بدنی و پرخوری را از جمله عوامل مهم دیگر زمینه ساز فشار خون بالا در افراد دانست و افزود: رژیم غذایی مناسب و ورزش های هوازی و همگانی می تواند از مبتلا شدن بسیاری از افراد به این بیماری جلوگیری كند و باعث كنترل فشار خون در افراد مبتلا به این بیماری شود.

این پزشك متخصص افزود: بیماری های غدد، كلیوی خاص، قلبی عروقی یا انواع سرطانها كه به علت ترشح مواد خاصی می توانند با فشارخون بالا همراه باشد در صورت درمان فشارخون بالای آنها نیز كنترل خواهد شد.

وی نداشتن خواب كافی را درافزایش فشار خون بالا در برخی از افراد كه خواب منظمی ندارند مهم دانست و خاطرنشان كرد: خواب كافی و مناسب باعث دفع سموم مختلف از بدن می شود كه با بی نظمی در خواب خلل در دفع این سمموم به وجود می آید.

آریا، ابتلای افراد سنین پایین جامعه به این بیماری را از دغدغه های خانواده ها و پزشكان اعلام كرد و تصریح كرد:باید دلیل و علت فشار خون بالا در این سنین بین افراد توسط پزشك تشخیص داه شود تا بتوان مسیر درمان و كنترل آن را انجام داد .

وی فشار خون بالا در دوران بارداری را خطرناك توصیف كردو افزود: پرفشاری خون در دوران حاملگی می تواند زمینه ساز مشكلات فراوانی برای مادر و جنین باشد.

وی تصریح كرد:مادرانی كه بعد از زایمان فشارخون بالای آنان پایین می آید باید توجه داشته باشند كه در چند سال آینده دچار پرفشاری خواهند شد، بر این اساس باید با مراجعه به پزشك معاینات و آزمایشات سالیانه را انجام دهند.

وی خون دماغ شدن مكرر، سر درد و تنگی نفس را از علایم احتمالی فشار خون بالا در بین افراد دانست و گفت: خستگی، خواب آلودگی، تپش قلب و حتی خرناس های شبانه می توانند زنگ خطری در این زمینه باشد.

وی،تغییر شیوه زندگی را در كنترل و درمان این بیماری ضروری دانست و گفت: این تغییر شامل اصلاح روش تغدیه، كاهش مصرف نمك طعام و مصرف پتاسیم و كلسیم كه در لبنیات و میوه ها و برخی از خشكبارها موجود است.

وی همچنین به دستگاههای موجود كنترل فشار خون در خانه ها اشاره كرد و گفت :لازم است این دستگاهها هر از چند گاهی تنظیم و با دستگاه پزشك مطابقت داده شود تا از سالم بودن آن مطمئن شوند.

تهرام/5570 /1600/