'سعادت علی نیا' روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی، افزود: شهرستان تربت حیدریه با بیش از 85هزار هكتار اراضی مستعد كشاورزی معادل 9درصد كل مساحت اراضی مستعد كشاورزی استان است.
وی گفت: در شهرستان تربت حیدریه سالیانه بیش از 67 هزار هكتار اراضی آبی و دیم در زراعت و باغات زیر كشت قرار می گیرد.
مدیر جهاد كشاورزی تربت حیدریه اظهار داشت: 1227 منبع آبی از جمله چاه عمیق و نیمه عمیق ، قنات و رودخانه و چشمه در تریت حیدریه وجود دارد و سالانه 44 هزار هكتار از اراضی زراعی و باغی این منطقه با استفاده از منابع مذكور به زیر كشت می رود.
وی مجموع تولیدات كشاورزی تربت حیدریه در بخش زراعی، باغی و دام و طیور را 430 هزار تن ذكر كرد و افزود: محصولات شاخص زراعی و باغی این شهرستان شامل گندم ، جو، زعفران، چغندر قند ،سیب زمینی، آلو ، بادام ، سیب و پسته است.
وی ادامه داد: با وجود 610 هزار واحد دامی در تربت حیدریه، استعداد های زیادی در خصوص پرورش دامهای سبك و سنگین ، طیور ،زنبور عسل و پرورش ماهی در این شهرستان وجود دارد.
او اظهار داشت: از مهمترین اهداف جهاد كشاورزی استفاده بهینه از آب و افزایش راندمان آبیاری است كه در سال گذشته و جاری با اختصاص اعتباری بیش از100 میلیارد ریال كمك بلاعوض به كشاورزان ، سه هزار هكتار آبیاری تحت فشار اجرا شد كه در این خصوص تربت حیدریه مقام اول استان را كسب كرد.
مدیر جهاد كشاورزی تربت حیدریه افزود: طرح های استفاده بهینه از آب در این شهرستان با اجرای 95 كیلومترلوله گذاری به صورت بلاعوض ، احداث استخر ذخیره آب با حجم 3950 متر مكعب با اعتبار یك میلیارد و 420 میلیون ریال ، احیا و مرمت 26 رشته قنات با اعتبار سه میلیارد و 470 میلیون ریال از جمله خدمات ارایه شده است.
علی نیا بیان كرد: در كارگروه توسعه بخش كشاورزی تربت حیدریه بیش از 433 طرح با اعتبار 305 میلیارد و234 میلیون ریال در زیر بخش های تولیدات گیاهی از جمله باغبانی ،مكانیزاسیون ، تولیدات دامی ، شیلات و آبزیان ، آب و خاك و دامپزشكی تصویب و بیش از 100 میلیارد ریال تسهیلات در قالب این طرح به كشاورزان پرداخت شد.
وی گفت: تولید سیب زمینی بذری از 12 هزار تن به 60 هزار تن و ارقام سیب زمینی بذری از سه رقم به 10 رقم در كلاس های مختلف در راستای تامین نیاز بذری مزارع خراسان رضوی و سایر استان ها افزایش یافته و بیش از 60 هزار تن انواع سیب زمینی در شهرستان تربت حیدریه تولید می شود.
وی در پایان اعلام كرد: طرح آرمانی زعفران طی امسال در جهت بهبود وضعیت مزارع زعفران در سطح 11 هكتار به جهت كاهش خسارت و افزایش عملكرد در شهرستان تربت حیدریه اجرا شد.
2691/659
تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۶:۵۹
تربت حیدریه - ایرنا - مدیر جهاد كشاورزی تربت حیدریه گفت: بیش از 9درصد از كل اراضی مستعد كشاورزی خراسان رضوی در این شهرستان است كه تربت حیدریه یكی از قطب های مهم بخش كشاورزی استان محسوب می شود.