چندتن از مدیران ارشد بانکی انگلیس مجبور به استعفا شدند ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/07/22 اقتصاد.انگلیس .بحران مالی لندن - در پی تشدید بحران مالی و بانکی در انگلیس و دخالت دولت برای نجات بانک های بحران زده، تعدادی از مدیران ارشد بانکی انگلیس مجبور به استعفا شدند.
به گزارش ایرنا، پس از اینکه دولت انگلیس روز دوشنبه اعلام کرد حدود 37 میلیارد پوند از پول مالیات دهندگان را برای نجات بانک های هالیفاکس، لویدز تی اس بی و بانک سلطنتی اسکاتلند مصر ف خواهد کرد، استعفای اجباری چهار تن از مدیران ارشد بانک های سلطنتی اسکاتلند و هالیفاکس نیز اعلام شد سر فرد گودوین مدیر اجرایی و سر تام مک کیلوپ رییس بانک سلطنتی اسکاتلند و همچنین اندی هورن بای مدیر اجرایی و لرد دنیس استیونسن رییس بانک هالیفاکس در واقع اولین قربانیان شبه ملی سازی بانک های انگلیسی توسط دولت هستند.
دولت انگلیس با تزریق پول به این دو بانک حدود نیمی از سهام آنها را به قیمت ارزان در اختیار گرفته است.
آلیستر دارلینگ وزیر دارایی انگلیس از استعفای مدیران بانک های بحران زده انگلیس به عنوان اقدامی درست استقبال کرد.
به گزارش ایرنا، گوردون براون نخست وزیر انگلیس صبح امروز در یک کنفرانس خبری اعلام کرد: با آغاز اجرای طرح نجات اقتصادی مبلغ 50 میلیارد پوند در اختیار سه بانک لویدز تی اس بی، هالیفاکس و بانک سلطنتی اسکاتلند قرار می گیرد.
حدود 37 میلیارد پوند از این کمک ها مستقیما از پول مالیات دهندگان انگلیسی تامین شده است.
برخی بانک های دیگر انگلیس از جمله بانک بارکلیز قصد دارند فعلا بدون استفاده از کمک های دولتی سرمایه های خود را افزایش دهند.
نخست وزیر انگلیس گفت: بانک های انگلیس باید در شرایط بحرانی کنونی نظام مالی جهان را هدایت کنند.
وی باردیگر تاکید کرد که دولت در شرایط دشوار کنونی نمی تواند کنار بنشیند و تنها تماشاگر باشد. ما هر اقدامی که برای بازگرداندن اعتماد و اطمینان به بازاهای مالی کشور لازم باشد انجام خواهیم داد.
براون گفت: هر چند اقدامات دولت ممکن است غیرمنتظره به نظر آید ولی این اقدامات برای بازگرداندن ثبات و آرامش به بازارهای مالی ضروری است.
وی افزود: بانک هایی که از دولت کمک دریافت کرده اند حق ندارند سال آینده به مدیران خود پاداش پرداخت کنند.
دولت انگلیس هفته گذشته یک طرح نجات اقتصادی 500 میلیارد پوندی را برای کمک به بانک ها و موسسات بحران زده اعلام کرد که قرار است مرحله به مرحله به اجرا درآید.
به دنبال آغاز اجرای این طرح که به عقیده کارشناسان یکی از بزرگترین طرح های شبه ملی کردن موسسات خصوصی مالی و بانک ها است، ارزش سهام در بازار بورس لندن روز دوشنبه اندکی افزایش یافت ولی سهام بانک های دریافت کننده کمک از دولت همچنان روند نزولی دارد.
در همین حال 15 رهبر کشورهای اروپایی عضو حوزه یورو شب گذشته در پاریس موافقت کردند برای مقابله با بحران مالی در قالب یک طرح نجات، به بانکهایی که در حال سقوط هستند پول نقد و اعتبار بدهند.
گوردون براون نخست وزیر انگلیس نیز به رغم اینکه کشورش عضو حوزه پولی یورو نیست در اجلاس پاریس شرکت کرده بود.
براون در پایان جلسه اضطراری پاریس در جمع خبرنگاران به مردم انگلیس و اروپا اطمینان داد که وضعیت بانکها به حالت عادی بازخواهد گشت.
کابینه براون هفته گذشته (8 اکتبر) طرحی را ارایه کرد که ابعاد این بحران مالی را به صورت گسترده آشکار کرد. بر اساس این طرح، دولت موظف شده است سیستم بانکی آشفته انگلیس را با طرحی 500 میلیارد پوندی نجات دهد.
این طرح همچنین شامل خرید سهام بانکها به ارزش 50 میلیارد پوند و ارائه تضمین های لازم دولتی برای طرحی موسوم به وام های بین بانکی است.
طرح نجات براون شامل کمک های مالی دیگری تحت عنوان سرمایه اضافی برای ارائه وام کوتاه مدتبانکها به همدیگر است که ارزش اعتباری آن حدود 200 میلیارد پوند می باشد.
مطبوعات انگلیسی روز دوشنبه گزارش دادند بانک مرکزی انگلیس به طور غیر رسمی از بانکها خواسته است پول بیشتری درخواست کنند تا به اندازه کافی قدرت جذب مشتریان را داشته باشند.
بحران مالی کنونی ابتدا در سال 2006 در آمریکا آغاز شد و در سال 2007 بازار مسکن و موسسات مالی و اعتباری آن کشور را درنوردید.
این بحران اقتصادی که روز به روز شدت و دامنه بیشتری می گیرد در سال 2008 کشورهای اروپایی و آسیایی را نیز تحت تاثیر قرار داد. تاثیرات منفی این بحران در کشورهای اروپایی و آسیایی بویژه طی یک ماه اخیر و در پی ورشکستگی بانک بزرگ سرمایه گذاری لیمن برادرز آمریکا فراگیر شد.
به عقیده کارشناسان دلیل عمده این وضعیت اقتصادی، بحران اعتبارات، عدم توانایی وام گیرندگان مسکن در بازپس دادن وامهای خود و فروریختن اعتماد و اطمینان مردم و فعالان اقتصادی به نظام مالی کنونی می باشد.
اروپام 345** شماره 199 ساعت 17:27 تمام