بروجرد- ایرنا- كارشناس مسئول بهداشت محیط شهرستان بروجردگفت: تردد خودروهای فرسوده و دودزا و سوزاندن زباله ها از جمله مهمترین عوامل افزایش آلاینده های هوای بروجرد به شمار می روند.

'حسین شیرویه' روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: از اولویتهای بهداشت محیطی كه تاثیر قابل ملاحظه ای بر ایجاد آلودگی هوا در بروجرد دارند علاوه بر خودروهای دودزا ، به سوزاندن زباله ها و نبود مكان مشخصی برای دفن زباله ها می توان اشاره كرد كه منجر به ایجاد آلاینده های متعددی در هوا می شود.

وی اضافه كرد :تردد خودرو های دودزا و فرسوده یكی دیگر از مشكلات عمده مرتبط با آلودگی هوا در بروجرد است به طوری كه هم اكنون شهرستان بروجرد از نظر وضعیت هوا در شرایط پاك قرار ندارد.

وی در این زمینه یادآور شد: در شرایطی كه خودروهای فرسوده در شهرهای بزرگ همچون تهران و اصفهان اجازه تردد ندارند در شهرهای كوچكتر به صورت خودروهای شخصی مورد استفاده قرار می گیرند كه همین عامل منجر به تشدید آلودگی هوا در شهرهای كوچك می شود.

شیرویه اظهار كرد: برخی از مشكلات آلودگی هوا در غرب كشور و از جمله استان لرستان مرتبط با ریزگرها و غبار و آلودگی هواست كه از وضعیت نگران كننده برخوردار است و در عین حال رفع این مشكل نیاز به همكاری های ملی و حتی فراملی دارد.

كارشناس بخش بهداشت محیط شبكه بهداشت و درمان شهرستان بروجرد گفت: در خصوص اهمیت كیفیت هوای سالم كه بر سلامت افراد تاثیر دارد مقایسه مصرف آن با سایر موارد مورد مصرف هر فرد در طول روز است به طوری كه هر فرد در طول روز نیم تا یك و نیم كیلو گرم غذا و یك تا دو لیتر آب مصرف می كند.

وی افزود: در حالیكه میزان مصرف هوا برای هر فرد در طول روز 15 كیلوگرم است كه 21 درصد از این میزان به صورت اكسیژن مصرف می شود و مابقی به صورت بازدم بیرون داده می شود.

29 دیماه به عنوان روز هوای پاك و این هفته به عنوان هفته هوای پاك نام گذاری شده است.

1920/542