اشتهارد - اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری در شهرستان اشتهارد تعطیل شد.

'محمدرضا حدادیان' رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اشتهارد عصر چهارشنبه به خبرنگار ایرنا البرز در باره علت تعطیل شدن اداره میراٍ فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری این شهرستان ، گفت: این اداره به دلیل نداشتن مكانی مناسب برای استقرار و انجام فعالیت و عدم همكاری لازم فرماندار اشتهارد در این خصوص تعطیل شد.

وی، اظهارداشت: در هفت ماه گذشته همواره به دنبال مكانی برای استقرار اداره میراث فرهنگی شهرستان بودم كه متاسفانه تلاش های انجام شده نتیجه ای نداشت .

حدادیان، افزود: شهرستان اشتهارد از ظرفیت های بسیاری در حوزه فرهنگی و گردشگری برخوردار است اما مسئولان شهرستان چندان توجهی به این حوزه ندارند.

وی با بیان اینكه عدم توجه مسئولان شهرستان در تامین ساختمان مناسب برای استقرار اداره میراث فرهنگی منجر به تعطیلی این اداره شد، گفت: از مسئولان شهرستان انتظار می رود با ایجاد زیر ساخت های لازم نسبت به ایجاد بسترهای حفظ هویت شهرستان، معرفی مكان های تاریخی، مذهبی و گردشگری تلاش كنند.

حدادیان، گفت: شهرستان اشتهارد با توجه به داشتن ظرفیت بالای فرهنگی، تاریخی و گردشگری می تواند در آینده به منطقه توریستی تبدیل شود.

حدادیان با اشاره به برنامه های میراث فرهنگی اشتهارد در هفت ماه گذشته ، افزود: تدوین و تالیف كتاب تاریخ و سیمای فرهنگ شهرستان ، برگزاری تورهای گردشگری، صدور مجوز برای آژانس های خدمات مسافرتی، سفره خانه سنتی و معرفی معماری دستكن (خانه های رملی) به عنوان منطقه نمونه گردشگری از جمله این اقدامات بود.

فرماندار اشتهارد نیز در خصوص علت تعطیلی اداره میراث فرهنگی و گردشگری اشتهارد به ایرنا ، گفت : آقای حدادیان به درخواست خودشان رفتند و اكنون به ریاست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری طالقان منصوب شدند.

'ابوالفضل اینانلو' ، افزود: فرمانداری سه بلوك شش واحدی واقع در مسكن مهر را برای استقرار ادارات شهرستان در نظر گرفته است كه در حال آماده سازی است.

وی، گفت: تعدادی از این واحدها برای استقرار اداره های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و ثبت احوال و شهرسازی پیش بینی شده است .

قلعه قزل حصار، تپه باستانی پلنگ آباد (دوران قاجار)، امامزادگان زید و رحمان یا امامزاده سه گنبد (دوران صفویه)، بزقلعه یا قلعه گهور(قرن پنجم تا نهم قمری) و تپه های باستانی امامزاده سلیمان (ع) (دوره اسلامی) از جمله آثار تاریخی شهرستان اشتهارد است.

امامزاده سلیمان (ع) (دوره صفوی و قاجار)، امامزادگان ام كبری و ام صغری (س) (دوره صفوی و قاجار)، حسینیه صیادیه (دوره قاجار)، تپه باستانی دیزبون یا دیده بان (با قدمت بیش از 900 سال) و تپه باستانی صحت آباد و مرادتپه (پیش از تاریخ) ، ارتفاعات حلقه دره (شمال اشتهارد)، پل رودخانه شور (45 كیلومتری شرق اشتهارد)، حوضچه های نمك (15 كیلومتری شرق اشتهارد)، غار نمك (5 كیلومتری شمال ) و معماری دستكن (5 كیلومتری شمال روستای صحت آباد - مرادتپه) از جاذبه های طبیعی و گردشگری شهرستان اشتهارد محسوب می شود.

شهرستان اشتهارد با بیش از 35 هزار نفر جمعیت در 70 كیلومتری جنوب غربی مركز استان البرز قرار دارد.

7412/ 1200