تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱
وزیر مسکن و شهرسازی ایران اعلام کرد: در ساخت و سازها به ارزشهای شهرسازی و معماری بومی کشورها توجه شود ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/08/14 اقتصاد.چین .مسکن شهرسازی .وزیر پکن - وزیر مسکن و شهرسازی ایران خواستار ایجاد دبیرخانه ویژه ای به منظور تبادل اطلاعات و تجارب کشورهای مختلف و تشویق آنها به ارتقای شاخصهای توسعه و عمران شهرها و روستاها و بهره گیری از ارزشهای موجود در شهرسازی و معماری بومی کشورها در ساخت و سازهای معاصر شد.
به گزارش ایرنا ، محمد سعیدی کیا وزیر مسکن و شهرسازی ایران که در چهارمین مجمع جهانی شهری و در جمع صدها نفر از مقامات و کارشناسان امور مسکن و شهرسازی کشورهای مختلف در شهر نن جینگ واقع در شرق چین سخن می گفت اظهار داشت : جمهوری اسلامی ایران آمادگی میزبانی این دبیرخانه را دارد .
وی با تاکید بر ضرورت تحقق اهداف شهرنشینی پایدار اظهار داشت : شهرنشینی پایدار در گرو فراهم شدن زیرساختهای توسعه ، برنامه ریزی هدفمند ، هماهنگ و متوازن توسعه ، عزم ملی کشورها در دستیابی به اهداف کمی و کیفی پیش بینی شده برای توسعه است .
وزیر مسکن و شهرسازی کشورمان خاطر نشان کرد : دولتها نیز باید در جهت حمایت ، هدایت و نظارت بر فعالیت های توسعه ای عمل کنند و از دخالت در امور تصدیگری که برعهده شهروندان است ، پرهیز نمایند.
سعیدی کیا در بخش دیگری از سخنانش اقدامات و تلاشهای کشورمان در عرصه شهرنشینی پایدار را تشریح کرد و گفت : برنامه ریزی و تهیه طرحهای توسعه و عمران برای مراکز جمعیتی ( حدود 1100 شهر و حدود 35 هزار روستای بالای 20 خانوار) در سه سطح ملی ، منطقه ای و محلی و برنامه ریزی برای احداث بیش از 20 شهر جدید با رویکرد زمینه سازی برای جذب سرریز جمعیت کلان شهرهای کشور و گسترش فعالیت های زیربنایی و ارتقاء شاخص های توسعه شهری در زمینه های آب و فاضلاب ، برق ، حمل و نقل درون شهری و برون شهری از جمله این اقدامات است .
گسترش فعالیت های عمرانی در روستاها و ارتقاء کلیه شاخص های توسعه روستایی بویژه در زمینه های برق ، راه ، آموزش ، بهداشت و درمان و آب آشامیدنی و گسترش زیرساختهای اجتماعی در زمینه های بهداشت و درمان ، آموزش و پرورش ، آموزش عالی و ورزش های همگانی و قهرمانی در رده های سنی مختلف از دیگر اقداماتی است که ایران در زمینه شهرنشینی پایدار انجام داده است.
وزیر مسکن و شهرسازی کشورمان ، برنامه ریزی و اجرای طرحهای مسکن با رویکرد حمایت از گروههای کم درامد شهری و روستایی و تلاش برای ارتقای شاخص پر اهمیت تعداد خانوار در واحد مسکونی و دستیابی به آستانه هدف کمی یک خانوار در یک واحد مسکونی و تصویب سیستم های مدیریت شهری و روستایی با تکیه بر بهره گیری بیشتر از مشارکت مردم و شوراهای اسلامی شهر و روستا و با رویکرد مدیریت یکپارچه را ازدیگر اقدامات و برنامه های ایران در عرصه شهرنشینی پایدار برشمرد.
سعیدی کیا در بخش دیگری از سخنانش بر ضرورت توجه به ارزشهای موجود در شهرسازی و معماری بومی کشورها در ساخت و سازهای معاصر تاکید کرد و اظهار داشت : برنامه ریزی و ایجاد بسترهای قانونی در زمینه رعایت شهرسازی و معماری ایرانی - اسلامی در ساخت و سازهای معاصر موضوعی است که در ایران مورد توجه قرار گرفته است لذا توصیه می کنم تمامی کشورها متناسب با معماری بومی خود نسبت به آن توجه کنند.
وی منطقه آسیا - اقیانوسیه را منزلگاه 60 درصد جامعه بشری دانست و گفت : فقدان وابستگی مناسب بین توسعه اقتصادی و شهرنشینی ، پایداری زیست محیطی ، اجتماعی و اقتصادی را در منطقه تهدید می کند و در حقیقت این منطقه با چالش های مهمی در زمینه شهرنشینی پایدار اعم از فقر و نابرابری ، گسترش بی رویه سکونتگاههای غیررسمی و سوانح و بلایای طبیعی روبرو است .
وی با اشاره به میزان بالای رشد شهرنشینی در منطقه آسیا - اقیانوسیه گفت : پیش بینی می شود تا سال 2030 میلادی این منطقه سکونتگاه بیش از نیمی از جمعیت شهرنشین جهان گردد .
مهندس سعیدی کیا با بیان گزارشی از اهداف ودستاوردهای دومین اجلاس وزرای مسکن و شهرسازی آسیا و اقیانوسیه که در ماه مه سال 2008 میلادی در تهران برگزار شد ، گفت : مضمون اصلی اجلاس تهران همخوانی فراوانی با مضمون چهارمین مجمع جهانی شهری دارد و این همخوانی نشانه تاکید هر دو مجمع بر عدالت ، رفع نابرابریها ، محرومیت های اجتماعی و نیاز به حفظ هویت مذهبی ، فرهنگی و تاریخی در راستای شهرسازی سریع ، گسترده و پایدار می باشد.
بررسی دقیق ارزش های معماری سنتی و بومی در شهرسازی و لحاظ نمودن این ارزشها در معماری و برنامه ریزی معاصر ، ایجاد هماهنگی بین برنامه ها و سیاست های مکانی ، ایجاد بانک اطلاعاتی تخصصی شهرسازی و معماری در سطح منطقه با مشارکت مرکز اسکان بشر ملل متحد ، بهبود بخشی به شاخص های موجود سکونتگاههای غیررسمی در منطقه ، ایجاد شبکه تامین مالی مسکن در منطقه آسیا و اقیانوسیه ، انجام مطالعات امکان سنجی در جهت ایجاد صندوق های وام سوانح ، برنامه ریزی و اجرای برنامه های آموزشی در زمینه شیوه های ساخت و ساز امن و طراحی و تدوین برنامه های خواهرخواندنگی میان شهرها از دیگر محورهایی بود که وزیر مسکن و شهرسازی کشورمان در سخنان خود بر آن تاکید کرد.
چهارمین مجمع جهانی شهری که دیروز دوشنبه در شهر نن جینگ واقع در شرق چین گشایش یافت پس از چهار روز بحث و بررسی پیرامون اهداف و برنامه ها ششم نوامبر ( پنجشنبه هفته جاری ) به کار خود پایان می دهد.
آساق ** 275 ** شماره 028 ساعت 07:12 تمام