اين اصل در مورد مذاكرات وين هم صادق است. البته توانمندي هاي تيم مذاكره كننده ايران به لحاظ ظرفيتهاي علمي و اجرايي در حد مطلوبي است و بر همين اساس و شناختي كه از مجموعه اعضاي اين تيم و سياست ها و برنامه هاي دولت در حوزه سياست خارجي و پرونده هسته اي داريم، مطمئن هستيم كه مذاكرات در چارچوب منافع ملي و اصول و خط قرمزهاي جمهوري اسلامي ايران انجام ميشود.
به همان ميزان كه انجام مذاكرات سخت و زمانبر است، وجود انسجام سياسي در داخل كشور و حمايت هاي بيشتر از تيم مذاكره كننده نيز حائز اهميت و در كيفيت مذاكرات تأثيرگذار است.
بدين ترتيب اعلام حمايت ها، در موفقيت و اعتماد به نفس ديپلمات ها تأثير دارد و در نقطه مقابل طرح مسائل حاشيه اي و بيان برخي موارد غير واقعي در خصوص پرونده هسته اي و مذاكرات كه در حكم زير سؤال بردن روند مذاكرات و ناديده گرفتن تلاش هاي ديپلمات ها باشد، تأثيرات سوء خواهد داشت.
رهبر معظم انقلاب چارچوبهاي كلي را مشخص كرده و مذاكرات از سوي ديپلماتهاي ايراني در همان چارچوبها انجام ميگيرد.
گذشته از اين مردم هم جهتگيري هاي مورد نظر خود در خصوص موضوع هستهاي را در انتخابات رياست جمهوري 24 خرداد 92 نشان دادند و همين روند فعلي را تأييد كردند.
بنابراين شايسته تر آن است كه به جاي برخي مخالفت ها كه تصويرگر اختلاف نظر در اين خصوص است و مخابره كننده پيامهاي نادرست به خارج از كشور، ضمن نظارت و رصد كردن مجموعه اتفاقات و تحولات مربوط به اين موضوع، ياري گر مذاكره كنندگان باشيم.
در روزهاي گذشته البته صدور قطعنامه پارلمان اروپا عليه ايران مباحث حاشيهاي را بوجود آورده از جمله مرتبط كردن مذاكرات هسته اي با اين قطعنامه و ارائه برخي پيشنهادها مبني بر تعليق مذاكرات.
در حالي كه اين دو موضوع هيچ ارتباطي با هم ندارند. چرا كه پارلمان اروپا هيچگونه نقش اجرايي در سطح مناسبات بينالمللي ندارد.
ديدگاهي را عليه حقوق بشر در ايران مطرح كردهاند و واكنش و موضع ايران را هم شنيدهاند. خلط اين دو موضوع اقدام درستي نيست. مذاكرات هستهاي در سطحي فراتر از پارلمان اروپا در حال انجام است.
*عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي
* يادداشت روزنامه ايران
اول**1104
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۴
مرحله ديگري از گفتوگوهاي هستهاي بين ايران و نمايندگان گروه موسوم به 1+5 در وين انجام شد.به طور طبيعي و بر اساس تجربيات و نمونههاي مختلف در عرصه مناسبات بينالمللي، هر چه به فرايند نهايي مذاكرات نزديك تر ميشويم، گفتوگوها پيچيدهتر، دشوارتر و حساستر ميشود.