تهران- ایرنا- رییس‌جمهوری با بیان این كه اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها به نفع، خیر و صلاح ملت ایران است، گفت: دولت به عنوان خادم مردم اقداماتی كه قانون تكلیف كرده است را انجام می دهد.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین «حسن روحانی» پیش از ظهر امروز (دوشنبه) پس از نشست با وزیر، معاونان و مدیران ارشد وزارت جهاد كشاورزی در جمع خبرنگاران به تشریح برنامه‌های دولت برای احیاء بخش كشاورزی و دستاوردهای این نشست با مسوولان این وزارتخانه پرداخت.

وی اظهارداشت: بخش كشاورزی از دو دیدگاه برای دولت حایز اهمیت است؛ از لحاظ اقتصادی اشتغال تعداد زیادی از هموطنان عزیز ما به ویژه روستاییان، عشایر و سایر كسانی كه در این بخش فعالیت می‌كنند، وابسته به توسعه این بخش است.

رییس دولت تدبیر و امید افزود: مهم‌تر از موضوع اشتغال؛ بخش كشاورزی امنیت غذایی مردم را تأمین می‌كند و این بسیار مهم است كه كشور بتواند در تولید محصولات و كالاهای اساسی، خوداتكا باشد.

روحانی تاكید كرد: محور بحث جلسه امروز با وزیر، معاونان و مسوولان وزارت جهاد كشاورزی این بود كه امروز اتكا كشور به محصولات داخلی در تامین كالری مورد نیاز كمتر از 60 درصد است.

وی تصریح كرد: دولت می‌خواهد در مدت چهار تا پنج سال آینده این رقم را به بیش از 80 درصد برساند.

روحانی ادامه داد: البته طی سال‌های 82 و 83 به رقم بالای 80 درصد در كشور دست یافتیم، اما در سال‌های اخیر این رقم بسیار كاهش یافت و به بالای 50 درصد رسید.

وی با بیان این كه بخشی از استقلال اقتصادی كشور در بخش كشاورزی و آنچه كه رهبر معظم انقلاب در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی اشاره كردند در تامین كالاهای اساسی بخش كشاورزی است، گفت: انشاء‌الله با حمایتی كه دولت از بخش كشاورزی می كند، شاهد شكوفایی در این بخش و در سایر زمینه‌ها از جمله بهره‌وری آب و خاك، حفظ جنگل‌ها و مراتع و توسعه در بخش آبزیان خواهیم بود.

رییس‌جمهوری با یادآوری این كه دولت به مسایل حاكمیتی كه در زمینه توسعه كشاورزی بر عهده دارد، توجه می‌كند، تصریح كرد: بار عمده كشاورزی بر عهده مردم است و همه اقدامات باید با حمایت و حضور آنان انجام شود.

روحانی ادامه داد: بنده در ادامه قولی كه وزیر و مسوولان وزارت جهاد كشاورزی دادند به ملت عزیز قول می‌دهم در آینده‌ای نزدیك شاهد تحولی خوب در محصولات كشاورزی خواهیم بود و رقم اتكا در كالری مورد نیاز را در برنامه‌ای چهار ساله به بیش از 80 درصد می رسانیم.



**قیمت ها به دلیل شرایط تورمی كشور با شیب ملایمی افزایش می یابد

وی همچنین درباره چگونگی اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها در كشور خاطر نشان كرد: دولت در مرحله دوم در پی اجرای تبصره 21 قانون بودجه سال 93 است و در این راستا اولین قدم با همكاری مردم بسیار خوب برداشته شد.

رییس قوه مجریه ادامه داد: با توجه به این كه در قانون آمده است افراد نیازمند باید یارانه دریافت كنند، دولت از مردم خواست تا كسانی كه احساس نیاز دارند، ثبت نام كنند.

روحانی افزود: این اقدام بزرگی بود كه با كمال آرامش و طمأنینه مردم در مدت 10 روز در سراسر كشور به انجام رسید و بنده از همه مسوولان كه تسهیلات لازم را فراهم كردند و همچنین از حوصله و متانت مردم در عمل و اجرا بسیار تشكر می‌كنم.

وی از همه كسانی كه به دعوت فرهیختگان، علما، بزرگان و دلسوزان جامعه و به قانون مجلس لبیك گفته و ثبت‌نام نكرده یا پس از ثبت‌نام انصراف دادند، تشكر كرد و گفت: البته راه انصراف از دریافت یارانه تا پایان سال باز خواهد بود.

رییس جمهوری تصریح كرد: مردم هر زمان كه احساس كنند پول ناچیزی كه از این محل دریافت می‌كنند در اختیار خانواده بزرگ ملت و توسعه بهداشت، درمان، تولید و حمل و نقل عمومی و حفظ محیط زیست قرار می‌گیرد، همكاری كرده و می‌توانند از دریافت یارانه انصراف دهند.

روحانی همچنین گفت: دولت قدم به قدم در زمینه محل هزینه این پول به مردم گزارش شفاف می دهد.

وی یادآور شد: قدم دوم در مسیر اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها اعلان قیمت حامل‌های انرژی است كه طی هفته ‌جاری انجام می شود.

رییس قوه مجریه افزود: دولت می‌توانست قیمت‌های بالایی برای حامل‌های انرژی تعیین كند و درآمد بیشتری به نفع تولید و ارایه خدمات به مردم كسب كند اما به دلیل شرایط تورمی كشور این قیمت‌ها با شیب ملایمی افزایش خواهد یافت كه اثر آن بر تورم بسیار كم خواهد بود.

روحانی تاكید كرد: مردم باید مراقب باشند تا در گوشه و كنار عده‌ای از این افزایش قیمت‌ها سوء استفاده نكرده و با تبلیغات غیردقیق موجب ترس مردم نشوند چرا كه آثاری بر روی قیمت‌ها نخواهد داشت.

وی خاطرنشان كرد: البته افزایش قیمت حامل‌های انرژی، تورم بسیار محدودی را در پی خواهد داشت اما به آن میزان نیست كه بخواهد موجب نگرانی مردم شود و مشكلی را ایجاد كند؛ دولت به طور همزمان در كنار آن اقداماتی را برای مهار آثار تورمی انجام خواهد داد.

رییس جمهوری امروز با حضور در وزارت جهاد كشاورزی در نشست باشركت كرد.

روحانی در نشست با وزیر، معاونان و مدیران ارشد وزارت جهاد و كشاورزی، برنامه‌های دولت را برای توسعه و ارتقای سطح محصولات كشاورزی و چگونگی اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها تشریح كرد.

رییس جمهوری در ادامه با اشاره به ضرورت ارتقا كیفیت مراكز آموزشی در تربیت نیروی انسانی متخصص گفت: باید شاهد یك تحول چشمگیر در بخش كشاورزی با استفاده از همه امكانات باشیم.

روحانی افزود: باید به كشاورزان و دامپروران و عشایر كه سختی این كار تولیدی را به دوش می كشند كمك كنیم به رشد دلخواه برسند و از لذت این خدمت ملی هم بهره ببرند.

رییس جمهوری در این نشست ضمن بررسی اقدامات و برنامه ریزی ها در راستای توسعه بخش كشاورزی بر ضرورت ایجاد تحول اساسی در این بخش به منظور ایجاد امنیت غذایی و اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی در كشور تاكید كرد.

رییس جمهوری با تاكید بر اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و اینكه بخش كشاورزی به لحاظ پیوستگی با حیات اجتماعی و امنیت غذایی مردم برای دولت از اهمیت زیادی برخوردار است، افزایش ضریب خوداتكایی در محصولات كشاورزی و دستیابی مجدد به 82 درصد از كالری مورد نیاز در تولیدات داخلی را خواستار شد.

رییس دولت تدبیر و امید ارایه برنامه دقیق عملیاتی برای محصولات مختلف را وظیفه وزارت جهاد كشاورزی دانست.

روحانی توجه جدی به افزایش بهره وری در آب و خاك را راه اصلی افزایش تولید و صادرات محصولات كشاورزی برشمرد و حراست و استحصال آب های كشور را از سیاست های اصلی دولت تدبیر و امید دانست.

رییس قوه مجریه با اشاره به تصمیمات دولت كه در مورد استان های خوزستان و سیستان و بلوچستان اعلام شده است، آب رسانی و به زیر كشت بردن صدها هزار هكتار زمین كشاورزی در این استان ها را عامل تحولی شگرف در خوداتكایی كشاورزی كشور و ایجاد رونق و اشتغال در استان های جنوبی عنوان كرد.

روحانی گفت: لازمه این كار حمایت و استفاده از تحقیقات و فناوری های جدید در این حوزه است و حاصل این تحقیقات هم باید به طور گسترده در اختیار كشاورزان قرار گیرد و این یكی از مصادیق كار هماهنگ در حوزه فرهنگ و اقتصاد است.

رییس جمهوری یادآور شد در همه تلاشمان برای افزایش تولید، باید مراقبت كامل از محیط زیست مورد توجه باشد و سلامت و بهداشت مردم به طور كامل رعایت شود.

روحانی بر حمایت دولت از تلاش های خدمتگزاران وزارت جهاد كشاورزی در افزایش خوداتكایی و گسترش تحقیقات تأكید و توفیق آنان را در پیش برد سیاست های اقتصاد مقاومتی كشور خواستار شد.

وی سپس تصریح كرد: باید در مسیر توسعه بخش كشاورزی به نیروی انسانی، تحقیقات و تكنولوژی خود اعتماد كنیم.



**منابع حاصل از مدیریت حامل های سوخت، به ارتقا سلامت و بهبود محیط زیست تخصیص خواهد یافت

رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شروع مرحله جدید مدیریت و هدفمندی انرژی و یارانه، عزم دولت را برای اجرای احكام قانون هدفمندی یارانه ها و قانون بودجه 93 یادآور شد و از دست اندركاران سازمان هدفمندی یارانه ها كه زمینه اجرایی شدن اعتماد به مردم در ثبت نام متقاضیان نیازمند را فراهم كردند، سپاسگزاری كرد.

روحانی به ویژه از كسانی كه با نیت كمك به ارتقا سلامت و دیگر خدمات عمومی به مردم، از ثبت نام منصرف شدند، به لحاظ مشاركت در همیاری ملی تقدیر كرد و گفت: دولت خزانه دار و امانت دار مردم است و با كمك مردم می تواند در زمینه های گوناگون اقتصادی حركت كند.



**آغاز طرح سلامت همگانی؛ از امروز

رییس جمهوری اعلام كرد: ثبت نام در طرح سلامت همگانی و برخورداری از بیمه سلامت برای كسانی كه از بیمه محروم بوده اند، از امروز آغاز شده است و منابع حاصل از مدیریت حامل های سوخت، عمدتاً به ارتقاء سلامت و بهبود محیط زیست تخصیص خواهد یافت.

در این جلسه، وزیر و معاونان، گزارشی از وضعیت تولید، واردات و صادرات محصولات كشاورزی را ارایه كردند.

براساس این گزارش ضریب خود اتكایی در سال های اخیر از 82 درصد به 59 درصد كاهش یافته است.

همچنین در این گزارش، برخی از تحقیقات انجام شده در 24 موسسه تحقیقاتی وزارت جهاد كشاورزی به منظور افزایش بهره وری ارایه و محدودیت بودجه تحقیقاتی در حد هزینه جاری از عوامل اصلی كاهش تولید و خود اتكایی شمرده شد.

در بخش های دیگر این گزارش، ظرفیت بالای بخش شیلات و آبزیان برای تولید و صادرات تشریح و حساسیت نظارت های سازمان دامپزشكی بر تولیدات پروتئینی مورد تاكید قرار گرفت.

سیام**9012 ** 1418**1336