تهران - ایرنا - مدیر كل اداره نظارت و ارزیابی فراورده های غذایی سازمان غذا و دارو گفت: امروز(سه شنبه) در دومین روز از هفته سلامت، 11 فراورده لبنی و غذایی نشان ایمنی و سلامت را با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و رییس سازمان غذا و دارو در دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی دریافت می كند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، «هدایت حسینی» در مراسم اعطای نشان ایمنی و سلامت افزود: دوغ گرمادیده بدون گاز همراه با ویتامین C، شیر پاستوریزه نیمه چرب غنی ساز همراه ویتامین C، ماست پروبیوتیك نیم چرب، پنیر پروبیوتیك كم چرب و ماست پاستوریزه پروبیوتیك كم چرب از جمله فراورده هایی هستند كه نشان ایمنی سلامت را دریافت می‌كنند.

وی ادامه داد: پنیر پاستوریزه كم چرب و كم نمك، آب انار ارگانیك، سركه بالزامیك، روغن زیتون بكر، ماكارونی با آرد سمولینا و غلات صبحانه حاوی انواع ویتامین املاح و فیبر از دیگر فراورده هایی هستند كه نشان سلامت دریافت خواهند كرد.

حسینی با بیان اینكه تاكنون 78 فراورده موفق شدند نشان ایمنی سلامت را از سازمان غذا و دارو كسب كتند، افزود: بیشترین فراورده هایی كه این نشان را دریافت كردند از گروه فراورده های لبنی هستند زیرا در سلامت مصرف كننده تاثیر بسزایی دارند.

وی ادامه داد: دانشگاه های فارس، ایران و خراسان رضوی از جمله مراكزی هستند كه بیشترین تاثیر و نقش را برای دریافت نشان ایمنی سلامت ایفا می كنند.

یكم تا هقتم اردیبهشت ماه هفته سلامت نامگذاری شده است.

مدیر كل اداره نظارت و ارزیابی فراورده های غذایی سازمان غذا و دارو با بیان اینكه تامین غذای سالم و كافی برای مردم دغدغه‌ همه دولت‌هاست، افزود: در ایران نیز برای امنیت غذا و سالم بودن آن برنامه ‌ریزی و پیگیری های مدونی صورت می گیرد.

حسینی به مهمترین برنامه سازمان غذا و دارو در حوزه امنیت غذایی اشاره كرد و گفت: یكی از اولویت های این سازمان كه اكنون در حال اجراست، مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی است كه در آن به اعطای نشان ایمنی به محصولاتی كه در تامین غذای سالم مؤثر هستند، پرداخته است.

وی گفت: پنج مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در رابطه با تامین غذایی سالم و كافی طراحی شده تا تولید‌كنندگان را برای تولید این غذاها تشویق و غذاهای سالم را شناسایی كنند.

مدیر كل اداره نظارت و ارزیابی فراورده های غذایی به فرهنگ سازی، تولید و مصرف غذای سالم تاكید كرد و گفت: این سازمان با اهدای نشان ایمنی و سلامت به تولید كنندگان، قدرت تشخیص و تعیین محصولات مورد تایید را به متقاضیان می دهد، زیرا این نشان بصورت برچسب بر روی كالا درج می شود.

وی معیارهای انتخاب محصولات برای دریافت نشان ایمنی و سلامت را نداشتن مواد افزودنی، ‌شیمیایی و سنتیك، به حداقل رساندن میزان كالری فراورده ها از طریق كاهش مصرف قندهای ساده و چربی، به حداقل رساندن تركیبات و عوامل مخاطره آمیز از قبیل نمك و اسیدهای چرب، بهبود ارزش تغدیه ای فراورده و استفاده از مواد افزودنی و مواد اولیه عنوان كرد.

حسینی افزود: محصولات و فراورده هایی كه نشان ایمنی و سلامت را دریافت می كنند حداقل سه بار در سال مورد پایش وزارت بهداشت قرار می گیرند كه بتوانند طی دوره استفاده از این نشان، در ارتقای سلامت مصرف كننده موثر باشند.

مدیركل اداره نظارت و ارزیابی فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو با اشاره به برنامه پنجم توسعه تصریح كرد، امنیت غذا با محوریت اصلاح الگوی تغذیه و بهبود تركیب آن مطرح است و هدفی كه دنبال می‌شود، برخورداری مردم از غذای سالم‌ تر است.

حسینی ادامه داد: بیشترین گروه هایی كه نشان ایمنی سلامت را دریافت كرده اند گروه مواد لبنی بوده و پس از آن ماكارونی، نوشیدنی‌های سالم، زعفران و غیره قرار دارند.

وی گفت: در این مراسم از نماینده محصولات و فراورده هایی كه نشان ایمنی و سلامت دریافت می كنند با اهدای لوح و تندیس نشان ایمنی تقدیر می شود.

در پایان این مراسم پایگاه اطلاع خبری سازمان غذا و دارو با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی رونمایی شد.

اجتمام (3) ** 9188 ** س.ق ** 1071